A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!
To i moja trójka :
1. Lord of Light
2.The Legacy
a trzecie...tu mam problem
3.For The Greater Good Of God albo Reincarnation of Benjamin Breeg albo każda inna piosenka :-)
1. Lord of Light
2.The Legacy
a trzecie...tu mam problem
3.For The Greater Good Of God albo Reincarnation of Benjamin Breeg albo każda inna piosenka :-)
- KaziorFukacz
- -#Trooper

A moja trójka to ^^:
The Legacy (najbardziej mi się podoba tekst wstępu)
The Longest Day
These Colours Don't Run
Kolejności nie moge ułożyć.
A Brighter Than A Thousand Suns, The Reincarnation of Benjamin Breeg, For The Greater Good Of God stawiam praktycznie na równi z trójką. Najgorszy OOTS.
The Legacy (najbardziej mi się podoba tekst wstępu)
The Longest Day
These Colours Don't Run
Kolejności nie moge ułożyć.
A Brighter Than A Thousand Suns, The Reincarnation of Benjamin Breeg, For The Greater Good Of God stawiam praktycznie na równi z trójką. Najgorszy OOTS.
Out Of The Shadows, The Pilgrim i Lord Of Light te kawałki sa bombowe 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
A mi sie najmniej podobają
A i tak sa świente
no kurde w końcu ktoś kto docenia tę piosenkęGienek pisze:Out Of The Shadows(...)te kawałki sa bombowe
jak dla mnie to ta piosenka jest wspaniała, wstęp średniomocny, wolny spiew i dynamiczny refren
no i piekne solo 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
Słuchałem ostatnio AMOLAD w media markt i tylko Longest Day wysłuchałem do końca, reszty to tak do połowy, płyta ma miesiąc,a ja mam dziwne wrażenie,że już jej rok słucham,bo tak nudzi, poprostu to jest ślepa uliczka jakaś, te całe długie utwory, słuchać sie tego nie da,jeszcze pojedyncze utwory,spoko,ale całościowo to nie.
Dla porównania słuchałem zaraz potem No Prayera,za którym specjalnie nie przepadam,ale słuchało sie super, zwłaszcza Tailgunnera i tytułowy,ciary na plecach,może nie takie jak na Number,ale jednak, ta iskra,nie trzeba sie przekonywać...
Nie dziwie sie że niektórzy wieszają psy na No Prayer, Killersach, niektórych utworach z Numbera,niektórych utworach z Powerslave...,skoro komuś pasują utwory z AMOLAD to widać oczekują od Ironów czegoś zupełnie innego niż ja,też tak można.
Dla mnie to Ironi mają wiele utworów które same zjadają tą całą nową płyte, no i Iron Maiden mnie absolutnie nie nudzi, bez sensu takie gadanie, bo AMOLAD ze starymi płytami Iron Maiden nie ma nic wspólnego.
Dla porównania słuchałem zaraz potem No Prayera,za którym specjalnie nie przepadam,ale słuchało sie super, zwłaszcza Tailgunnera i tytułowy,ciary na plecach,może nie takie jak na Number,ale jednak, ta iskra,nie trzeba sie przekonywać...
Nie dziwie sie że niektórzy wieszają psy na No Prayer, Killersach, niektórych utworach z Numbera,niektórych utworach z Powerslave...,skoro komuś pasują utwory z AMOLAD to widać oczekują od Ironów czegoś zupełnie innego niż ja,też tak można.
Dla mnie to Ironi mają wiele utworów które same zjadają tą całą nową płyte, no i Iron Maiden mnie absolutnie nie nudzi, bez sensu takie gadanie, bo AMOLAD ze starymi płytami Iron Maiden nie ma nic wspólnego.
:beerNomad pisze:Nie dziwie sie że niektórzy wieszają psy na No Prayer, Killersach, niektórych utworach z Numbera,niektórych utworach z Powerslave...,skoro komuś pasują utwory z AMOLAD to widać oczekują od Ironów czegoś zupełnie innego niż ja,też tak można.
Ej jak Cie nie stać na płyte, albo nie mozesz ściągnąć to ja Ci posle kopie, bo jesteś chyba jedyny, który musi isc do sklepu, żeby sobie AMOLAD posłuchac, tymbardziej dizwne, ze niby jesteś wielkim fanem IMNomad pisze:Słuchałem ostatnio AMOLAD w media markt i tylko Longest Day wysłuchałem do końca, reszty to tak do połowy, płyta ma miesiąc,a ja mam dziwne wrażenie,że już jej rok słucham,bo tak nudzi, poprostu to jest ślepa uliczka jakaś, te całe długie utwory, słuchać sie tego nie da,jeszcze pojedyncze utwory,spoko,ale całościowo to nie.
Ja Cie nie rozuemim własnie całosciowo super się tego słucha, pojedunczo to nie jest ten efekt, to uczucie, nie ten klimat...
Stac mnie na płyte, ale wole kupić coś starszego, przykładowo wczoraj kupiłem Powerslave, nowej płyty nie moge słuchac,nie podoba mi sie, kupie ją kiedyś napewno, tylko dla kolekcji...
Własnie chciałem posłuchać sobie na słuchawkach,bo inaczej sie słucha muzyki na słuchawkach, i chciałem dać jej jeszcze tą ostatnią szanse, ale nie pomogło.
Własnie chciałem posłuchać sobie na słuchawkach,bo inaczej sie słucha muzyki na słuchawkach, i chciałem dać jej jeszcze tą ostatnią szanse, ale nie pomogło.
-
Deleted User 1499
Bardzo nam przykro.Nomad pisze:Stac mnie na płyte, ale wole kupić coś starszego, przykładowo wczoraj kupiłem Powerslave, nowej płyty nie moge słuchac,nie podoba mi sie, kupie ją kiedyś napewno, tylko dla kolekcji...
Nie rozumiem, jak na fana, który słuchanie metallici odbiera jako osłabianie IM, to teraz sam sie gorzej zachowujesz... Jesteśs zapatrzony w ich rozpoznawalny styl grania, a jak już zrobili coś nowego, innego niż przedtem, to odrazu gorsze. Kup sobie płyte posłuchaj jej kilka razy w miesiącu i za pół roku sie wypowiedz... Moim zdaniem, bedziesz tak samo często do niej wracął jak do NO Prayera, a nawet częściej, bo ta płyta jest ciekawsza zdecydowanie!
Wątpie..dla mnie niektóre utwory to tak jakby sześciu facetów przebrało się za muzyków i podpisało sie "my jesteśmy Iron Maiden",takie mam wrażenie, No Prayer nie jest jakiś super ciekawy,ale ma przynajmiej jakieś smaczki, np.wokal Bruce'a jest dośc agresywny,mocny,taki jak ma być,tu jest taki bezbarwny,jedynie na Longest Day naprawde poraża, ale jeden utwór to mało.
Poza tym klimat płyty mi wybitnie nie pasuje, po raz pierwszy zresztą u Ironów, takie utwory jak Lord of Light ,Out of the Shadows czy Reincarnation of Benjamin Breeg to poprostu nie jest to co lubie w muzyce.
Płyte kupie,może na święta...albo troche dalej, ale wątpie by to coś zmieniło .
Czy jestem fanem? nie mi to oceniać, ja moge tylko powiedzieć że Iron Maiden dla mnie cholernie duzo znaczy,a te przylepki fan,nie-fan troche sensu nie mają,bo jak to zmierzyc, kazdy musi sobie sam powiedzieć jak to czuje, cały czas Iron Maiden znaczy u mnie to samo co 5 lat temu,albo i wiecej,a stare płyty lubie tak samo, i moge ich słuchać codziennie.
Poza tym klimat płyty mi wybitnie nie pasuje, po raz pierwszy zresztą u Ironów, takie utwory jak Lord of Light ,Out of the Shadows czy Reincarnation of Benjamin Breeg to poprostu nie jest to co lubie w muzyce.
Płyte kupie,może na święta...albo troche dalej, ale wątpie by to coś zmieniło .
Czy jestem fanem? nie mi to oceniać, ja moge tylko powiedzieć że Iron Maiden dla mnie cholernie duzo znaczy,a te przylepki fan,nie-fan troche sensu nie mają,bo jak to zmierzyc, kazdy musi sobie sam powiedzieć jak to czuje, cały czas Iron Maiden znaczy u mnie to samo co 5 lat temu,albo i wiecej,a stare płyty lubie tak samo, i moge ich słuchać codziennie.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nomad pisze:Czy jestem fanem? nie mi to oceniać
Po raz kolejny sam sobie zaprzeczaszNomad pisze:przylepki fan,nie-fan troche sensu nie mają,bo jak to zmierzyc, kazdy musi sobie sam powiedzieć jak to czuje
Tak sam powiedzieć,ale dla siebie,a nie by to rozgłaszać, "jestem fanem ,patrzcie na mnie jaki jestem fajny".
dobra koniec tej gadki bez sensu. wracając do albumu w ponad miesiąc od pierwszego przesłuchania moge powiedzieć tylko tyle że jest to album w/g mnie naprawde wybitny. i co z tego że akordy sie powtarzają i czasem podobnie. płyta jest świetna. gra muzyków doskonała (solówki) a wokal to chyba najmocniejsza rzecz na tym longplayu. napewno jedna z najlepszych jeśli nie najlepsza. poprostu kopie dupsko. bardzo bardzo mi sie podoba nowe dzieło maiden.
W nowym "LOGO" jest króciutka recenzja AMOLAD. Stwierdzili, że to chyba najlepszy longplay od czasu powrotu Bruce`a i, że brzmienie jest nieco "brudne"...
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Jak bym tak tego nie określiłHallowed pisze:i, że brzmienie jest nieco "brudne"...
-
Judaspriest7
- -#Prowler

Bardzo dobrze!!!
Moim zdaniem płyta jest kapitalna, nie ma dla mnie piosenki slabej. Maideni na pewno sie obronili!! Czekam teraz na koncert w polsce