Setlista 2006 - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista 2006 - dyskusja
... kwestia dyskusyjna - faktycznie mogłem te linki zamieścic w dziale "A Matter Of Life And Death World Tour - bootlegi" - jednak jakoś dyskusja merytoryczna na temat "true lossless traderów" i "pozer MP3 traderów"
zniechęciła mnie do tego tym bardziej że w owym temacie żadnych linków nie znalazłem
... ponadto to co zamieściłem to tylko malutkie fragmenty, tak więc myslę ża strasznego bałaganu nie narobiłem bo to w końcu temat SPOILER 
ja sie jeszcze nie wypowiadalem wiec sie wypowiem 
dla mnie osobiscie zagranie calego albumu na koncercie jest odwaznym posunięciem. swietny pomysl, ktory na pewno sie sprawdzi, szkoda ze nie bede mogl obejrzeć tego live :/ fear of the dark pasuje do reszty no i iron maiden na koniec of kors, tego zabraknąć nie może...nawet na takiej trasie i po takim albumie jak AMOLAD
bisy mnie cieszą, ale wstawiłbym tam coś innego, np. tailgunnera zamiast 23:58 ale to kwestia gustu. ogolnie bardzo fajna setlista. mam nadzieje ze zagrają z tego dvd :beer
dla mnie osobiscie zagranie calego albumu na koncercie jest odwaznym posunięciem. swietny pomysl, ktory na pewno sie sprawdzi, szkoda ze nie bede mogl obejrzeć tego live :/ fear of the dark pasuje do reszty no i iron maiden na koniec of kors, tego zabraknąć nie może...nawet na takiej trasie i po takim albumie jak AMOLAD
bisy mnie cieszą, ale wstawiłbym tam coś innego, np. tailgunnera zamiast 23:58 ale to kwestia gustu. ogolnie bardzo fajna setlista. mam nadzieje ze zagrają z tego dvd :beer
-
Deleted User 1499
No jak ja bym byl adminem to te forum dlugo by nie podzialaloJoker pisze:Najlepiej dać sekcji admina. Zaorze wszystko jak Stalin. Każdemu w czerep i będzie idealnie.
Wiec skoro nie zagladaja tu Ci co nie chca poznac setlisty to tez powiem ze wymienilbym 2m2m ostatecznie bo na pewno bedzie na GY ale zle nie jest, a jak dla mnie bomba! :rocx
Set jak set. Powiedzieli, ze zagraja calosc AMOLAD i zagrali. Hmm... Ale ludzie tego sie nie da sluchac!!! Mam boota z Hartford i nie wierze, ze plyte nagrali "z marszu i bez masteringu i dogrywania". Bruce wyraźnie nie do maga. Jesli ktos nie ma boota, to plik TORRENT wyśle na maila. Calosc waży ponad 600 MB, bo to FLAC.
A gdzie w secie jest Alexander The Great tak zapowiadany od chyba ro(c)ku 2000??
A gdzie w secie jest Alexander The Great tak zapowiadany od chyba ro(c)ku 2000??
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak jak pisałem, rok temu na pierwszych koncertach (Praga, Chorzów) Bruce niedomagał jeszcze bardziej, a zespół nie był zgrany. To normalne. Niestety próby są skracane do minimum i zespół często spotyka się jedynie kilka razy przed rozpoczęciem trasy. Dlatego pierwsze 3 koncerty służą zgraniu się i zespół wybiera wtedy mniej znaczące miejsca i mniejsze obiekty. Poczekałbym do bootlegów powiedzmy z Nowego Jorku, aby bardziej obiektywnie ocenić ich formę. A do trasy europejskiej wszystko powinno być już dopracowane do perfekcji.Pacjent pisze:Set jak set. Powiedzieli, ze zagraja calosc AMOLAD i zagrali. Hmm... Ale ludzie tego sie nie da sluchac!!! Mam boota z Hartford i nie wierze, ze plyte nagrali "z marszu i bez masteringu i dogrywania". Bruce wyraźnie nie do maga. Jesli ktos nie ma boota, to plik TORRENT wyśle na maila. Calosc waży ponad 600 MB, bo to FLAC.
Już od dawna było mówione, że na ATG możemy liczyć na kolejnej trasie historycznej - czyli w 2008 roku.Pacjent pisze:A gdzie w secie jest Alexander The Great tak zapowiadany od chyba ro(c)ku 2000??
Na trasie 2000/2001 mowili, ze na nastepnej, pozniej wlasnie ze na historycznej.... Widze, ze fanow zbywaja tanimi zagraniami. Ehh pozyjemy zobaczymy....WICKER MAN pisze:Tak jak pisałem, rok temu na pierwszych koncertach (Praga, Chorzów) Bruce niedomagał jeszcze bardziej, a zespół nie był zgrany. To normalne. Niestety próby są skracane do minimum i zespół często spotyka się jedynie kilka razy przed rozpoczęciem trasy. Dlatego pierwsze 3 koncerty służą zgraniu się i zespół wybiera wtedy mniej znaczące miejsca i mniejsze obiekty. Poczekałbym do bootlegów powiedzmy z Nowego Jorku, aby bardziej obiektywnie ocenić ich formę. A do trasy europejskiej wszystko powinno być już dopracowane do perfekcji.Pacjent pisze:Set jak set. Powiedzieli, ze zagraja calosc AMOLAD i zagrali. Hmm... Ale ludzie tego sie nie da sluchac!!! Mam boota z Hartford i nie wierze, ze plyte nagrali "z marszu i bez masteringu i dogrywania". Bruce wyraźnie nie do maga. Jesli ktos nie ma boota, to plik TORRENT wyśle na maila. Calosc waży ponad 600 MB, bo to FLAC.
Już od dawna było mówione, że na ATG możemy liczyć na kolejnej trasie historycznej - czyli w 2008 roku.Pacjent pisze:A gdzie w secie jest Alexander The Great tak zapowiadany od chyba ro(c)ku 2000??
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Rany obyś miał rację... Jeśli zagrają Alexa to reszta setu się dla mnie nie liczy.WICKER MAN pisze:na ATG możemy liczyć na kolejnej trasie historycznej - czyli w 2008 roku
No widać tu zdecydowaną przewagę jednego albumu ale to dobrze że nareszcie coś innego. Szczerze mówiąc chciałbym takie DVD 
Muszę przyznać, że pomimo nienajlepszej jakości bootlega z Hartford, podoba mi się koncertowy AMOLAD i jak zespół się rozkręci na dobre i będzie miał europejską publikę z Paryża czy Skandynawii, to te kawałki chyba wyjdą lepiej niż na albumie. Jak Bruce będzie jeszcze w dobrej formie na przyszłym koncertowym albumie to będę bardzo zadowolony.
Gdzie tego Bootlega mogę dostać ?
Nie to ze Polska byla jako druga czyli...WICKER MAN pisze: zespół wybiera wtedy mniej znaczące miejsca
- Elevatorman
- -#Clansman

23:58 wymieniłbym na troopera i byłoby super ale jest najwiekszy problem co mi to za róznica
i tak na koncercie nie będę 
spójrzcie na tę fotkę
http://public.fotki.com/sasha555/heavy_ ... re065.html
czyż Bruce nie wygląda diabolicznie

czyż Bruce nie wygląda diabolicznie
A ja słyszę trochę coś innego. Sorry, ale musiałem to napisać. Dave dał niezły popis i grał najlepiej ze wszystkich na Hartford. Chciałbym umieć te zawijasy. Gra na pewno lepiej niż na TEDT, GMETIDT i DODWT. Na TEDT tylko na dosłownie kilku koncertach się postarał, a tak to grał właśnie takie zawijasy.Joker pisze:Dave Murray plącze jakieś zawijasy w solo.
Dokładnie! Znam paru takich. Jest cienka granica pomiędzy pozerem, a fanem różnej muzy i ciężko to poznać, no chyba, że się zna daną osobę.Iron maidenka pisze:Hyh, tak się składa, że LP sama niedawno słuchałamAle sęk w tym, że niektórzy naprawdę udają, nie mówię, że Ty, ale jest taka grupa osób, którzy nie mają o tej muzyce właściwie pojęcia, słuchają jej bo tak wypada albo bo tak robią znajomi a oni np. chcą należeć do tego grona.
Piekło i szatanadam IM pisze:spójrzcie na tę fotkę
czyż Bruce nie wygląda diabolicznie![]()
Mi jego strój nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Nareszcie jakaś zmiana, bo tamte spodnie wyglądały komicznie.
Według mnie lepiej żeby nic nie deklarowali, bo tacy jak ty potem im wygadują. Wiesz, może zmienili nagle plany albo coś. Nie wiemy jak jest, a samodzielne dodawanie historii jest głupie IMO, z całym szacunkiem dla ciebie. Można też wnioskować, że wspomniał o Alexandrze, bo to było w Atenach wtedy. Następnym razem w Grecji byli na trasie TEDT ale ni jak mogli to zagrać, więc to przechodzi na następną trasę wspominkową! Dla mnie to ma sens.Pacjent pisze:Na trasie 2000/2001 mowili, ze na nastepnej, pozniej wlasnie ze na historycznej.... Widze, ze fanow zbywaja tanimi zagraniami. Ehh pozyjemy zobaczymy....
Czy w latach 80tych coś deklarowali? Ja jakoś nie pamiętam, dlatego właśnie lepiej żeby nic nie obiecali, bo niektórzy potem wygadują.
Wiele osób jest wogóle niezadowolonych z zespołu, ciągle go krytykują, jak nie to to tamto, zawsze się znajdzie coś. Zachowujecie się trochę jak porzucona żona, która chce się zemścić za wszelką cenę na swoim byłym, nieważne co by nie robił. Może to śmieszne, ale ja tak to widzę.
A myslałeś, ze co.Budziol pisze:Nie to ze Polska byla jako druga czyli...WICKER MAN pisze: zespół wybiera wtedy mniej znaczące miejsca
Set był dla mnie niespodzianką i to w sumie miłą, trochę szkoda jedynie, że kawałki sa ułożone dokładnie tak jak na płycie... przewidywalność może nieco zaniżyć dynamike koncertu. Co do bisów wdzieczny jestem za TETMD, ale resztę bym wymienił na coś z X-Factora.
KMFDM
niewiem czemu, ale mam wrazenie, ze w europie set bedzie troche inny... tak od jakiegos czasu mam takie mgliste przemyslnia.
już nie mam tu najwięcej postów