to fajnieBartSmith pisze:Są video i audio.
Pytania dotyczące bootlegów
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pytania dotyczące bootlegów
Dudley 11-16-2001Matek pisze: to fajniea możesz rzucić jakimiś tytułami bootlegów z trasy promującej silicon messiah? łatwiej bedzie mi szukać
Ale ja polecam Blaze - 2005-12-02 - Eloyes, France - 2CD
Genialny set i swietna jakosc.
CD 1:
Intro
Alive
Kill And Destroy
Virus
Ghost In The Machine
Silicon Messiah
Ten Seconds
2 AM
Stare At The Sun
Hollow Head
Life And Death
Sign Of The Cross
CD 2:
Will To Win
Identity
Futureal
The Tenth Dimension
Man On The Edge
Born As A stranger
-
Filik10
- -#Clairvoyant

2 AM live?! Musze miec ten koncertMaYeR pisze: 2 AM
dzięki... a ten set... miodzioMaYeR pisze:Dudley 11-16-2001Matek pisze: to fajniea możesz rzucić jakimiś tytułami bootlegów z trasy promującej silicon messiah? łatwiej bedzie mi szukać
Ale ja polecam Blaze - 2005-12-02 - Eloyes, France - 2CD
Genialny set i swietna jakosc.
CD 1:
Intro
Alive
Kill And Destroy
Virus
Ghost In The Machine
Silicon Messiah
Ten Seconds
2 AM
Stare At The Sun
Hollow Head
Life And Death
Sign Of The Cross
CD 2:
Will To Win
Identity
Futureal
The Tenth Dimension
Man On The Edge
Born As A stranger
Jesli tenth dimension to 2003-01-18 Fulham - to z radia wiec tez super jakoscMatek pisze: choć mało trochę z tenth dimension (które lubię najbardziej).
Tracklist:

Pytanko do ludzi obeznanych:
Nie znam się zupełnie na bootach, wymianie, nagrywaniu etc. Posiadam tylko trochę zapisów w mp3 i pare świeżych (nowa trasa) we flacu. Czy zapisy w mp3 są cokolwiek warte? Zakładam, że wymieniać się za nie nikt nie chce. I co z bootami video? Też jakieś określone formaty czy coś w tym rodzaju?
Nie znam się zupełnie na bootach, wymianie, nagrywaniu etc. Posiadam tylko trochę zapisów w mp3 i pare świeżych (nowa trasa) we flacu. Czy zapisy w mp3 są cokolwiek warte? Zakładam, że wymieniać się za nie nikt nie chce. I co z bootami video? Też jakieś określone formaty czy coś w tym rodzaju?
Video tylko dvd. Audio tylko lossless: flac, wav, ape, shn
Jeżeli ktoś zbiera mp3 to będą warte, a jak tylko lossless to nie. Podobnie w przypadku video. Tylko nie nagrywaj mp3 na cd w postaci audio, a jeśli już to tylko do użytku domowegoFreeze pisze:Pytanko do ludzi obeznanych:
Video polecam tylko prawdziwe dvd (nie przeróbki z vcd czy DivX), no ale jak chcesz to zbieraj też vcd tylko nie przerabiaj tego na dvd gdyż nie warto. No, ale jak już musisz bo np. twój player stacjonarny nie odczytuje DivX to też tylko do użytku domowego.
Dzięki za objasnienie :beer
Ten Dortmund 1990 na DIME to coś ciekawego ?
Ma to ktoś ?
Ma to ktoś ?
Ja mam. Zgrałem bo lepszy zapis niż mój.
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

Czy ktoś zna linka do strony z której można ściągnąc bootleg Ironów Warsaw On The Edge Torwar 95??
I am a man who walks alone...
Dwa pytania:
1. Zdziwiło mnie, że Rock Am Ring 2005 lossless(flac) zajmuje łącznie tylko 280 mb, a jest to pełen zapis. Czy aby na pewno jest z nim wszystko w porządku?;)
2. Czy mianem VCD na wszystkich stronach trader'ów określamy także boot'y Divx, Xvid, MPG?
1. Zdziwiło mnie, że Rock Am Ring 2005 lossless(flac) zajmuje łącznie tylko 280 mb, a jest to pełen zapis. Czy aby na pewno jest z nim wszystko w porządku?;)
2. Czy mianem VCD na wszystkich stronach trader'ów określamy także boot'y Divx, Xvid, MPG?
-
Beltrametix
- -#Invader

Nie znam się dokładnie, ale:wowarz pisze:Dwa pytania:
1) Oglądałem Rock am Ring i koncert trwał ponad 90 minut, więc nie bardzo wierzę, że we flacu ma tylko 280mb. Może to jedna płyta tylko? Albo jakiś ubogi flac
2)VCD to standard video w rozdzielczości 320X240 i są to odpowiednio przekonwertowane pliki MPG. Także jeśli ktoś pisze o VCD, to jest to na 99% plik mpeg lub avi o średniej lub kiepskiej jakości. Rozdzielczość poniżej 480X480(bo tyle ma SVCD
Bealtrametix źle odpisał. Mianem VCD określane są na stronach traderów wszystkie pliki video. (VCD = Video CD). Niektórzy podają dokładne formaty plików na swoich listach, ale kto nie ma czasu na sprawdzanie, to pisze po prostu VCD.wowarz pisze:2. Czy mianem VCD na wszystkich stronach trader'ów określamy także boot'y Divx, Xvid, MPG?
ok - dzięki za odpowiedź;) co do rock'a' 05 okazał się być albo bardzo słabym losslessem, albo zwykłym lossy.
a ja widziałem divixa Rock Am Ring 2003 2CD który ogląda się lepiej niż ten sam Rock Am Ring DVD. 
Joker - to była ironia?;) Posiadam ów zapis 2 Divx ale nie miałem okazji porównać z DVD, ale czy to możliwe, że jakość lepsza jest po kompresji niż przed?;) No chyba że są to dwa różne źródła?
A co powiesz jeśli DVD zostało zrobione z divix i komuś to nie za bardzo wyszło? To bardzo prawdopodobne.