Nevermore

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: Nevermore

Post autor: Artur »

paniron pisze:Ile razy mam Ci pisać, że mam 3 oryginały
A to przepraszam :oops: "DHIADW", "TPOE" i ... ?? :>
I mi się wyadje, że zawsze pisałeś, że 2 :P
paniron pisze:I coś czuje, że prędko tego nie nadrobie bo płyty Judasów potaniały...
A na zakup Priestów to ja też się zbieram i zbieram i zebrać się nie mogę :lol: Ale tak w ogóle to te ich reedycje cały czas chodzą w okolicach 30-35zł... :wink:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Mam jeszcze TGE zapamietaj to
A co do Judasów to kupiłem ostatnio Defenders za 26 hy hy hy
A mam w planach zakupić wszystkie 12 reedycji, narazie mam 4
Artur
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:Mam jeszcze TGE zapamietaj to
Zapamiętam 8)
paniron pisze:A co do Judasów to kupiłem ostatnio Defenders za 26 hy hy hy
:shock: :shock: O kurde ?? Gdzie ?? MM czy Allegro czy jakiś sklep muzyczny u Ciebie ??
paniron pisze:A mam w planach zakupić wszystkie 12 reedycji, narazie mam 4
Nie no, ja to aż takich ambitnych planów nie mam, póki co chcę mieć 5, z czego 2 już mam.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Artur pisze:O kurde ?? Gdzie ?? MM czy Allegro czy jakiś sklep muzyczny u Ciebie ??
Dużo osób narzeka, a ja często tam kupuje--> Empik.com
Jak weżmiesz opcje odbiór w salonie to nie płacisz za przesyłke
http://www.empik.com/showobject.jsp?obj ... ry=2020000
http://www.empik.com/showobject.jsp?obj ... ry=2020000
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

paniron pisze:No M@ti mogliśmy jednak jechać
Cały czas to mówiłem cieciu. 8)
paniron pisze:Ja byłem zdecydowany, ale Młody pisał, że ma kare... no i dupa
No, niechcący kota do pralki wrzuciłem i wyprałem, ale nie martw się następnym razem nie zawiodę.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No ciekawe jak tam Nevermorakom w Bochum poszło. Z takim przegenialnym setem gig musiał wyjść zajebiście. Teraz tylko czekać na DVD.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Dobrze poszło. Jakby co to w studio poprawią :wink:
DVD niby w marcu ma być i solowa płyta Warrel'a też niedługo hy hy
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

paniron pisze:Jakby co to w studio poprawią
Niczego mają nie poprawiać, bo lipa będzie. Ma być klimacik a nie połowa koncertu ze studia. :)
paniron pisze:DVD niby w marcu ma być i solowa płyta Warrel'a też niedługo hy hy
A właśnie ciekawe co Warrel pokaże. jakby to było zbliżone do Sanctuary to bym się nie pogniewał, ale gdzieś słyszałem że on nie chce nagrywać nic co by choć trochę przypominało NM i Sanctuary więc... zobaczymy.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

M@ti pisze:ale gdzieś słyszałem że on nie chce nagrywać nic co by choć trochę przypominało NM i Sanctuary więc... zobaczymy
Dla mnie to oczywiste że bedzie sie różnić od MN, w innym przepadku ta płyta nie miałaby sensu w zasadzie. Ciekaw jestem tylko czy Warrel bedzie śpiewał podobnie czy wymyślił może jakąś inną technike śpiewania specjelnie na ten album :wink:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Jedno jest pewne: będzie ciekawie.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:Jakby co to w studio poprawią
Właśnie :mrgreen:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Artur pisze:1. Final Product
2. My Acid Words
3. What Tomorrow Knows/Garden of Grey
4. Next In Line
5. Enemies of Reality
6. I, Voyager
7. The River Dragon Has Come
8. I Am The Dog
9. Dreaming Neon Black
10. Noumenon
11. Inside Four Walls
12. Politics of Ecstasy
13. Dead Heart In A Dead World
14. Matricide
15. The Learning
16. Sentient 6
17. Narcosynthesis
18. The Heart Collector
19. Born
20. This Godless Endeavor
Boziu :shock: Aż zaniemówiłem :lol: Sentienta nawet grają, Final Product jako otwieracz :D Ale gdzie Insignificant, 42147? :closed
Czemu to jest połączone: What Tomorrow Knows/Garden of Grey ? grają jakieś kawałki tych utworów czy co? :wink:

Aha, muszę się pochwalić, że nie mam już problemów z tGE- to obecnie moja ulubiona płytka NM. Nie wiem jak mogłem jej wcześniej jej nie docenić :lol: Do moich wcześniejszych ulubieńców Born i Sentent 6 dołączył Final Product oraz kawałek tytułowy. Ale cała płytka wymiata, prawie wszystkie kawałki jednakowo mi się podobają :lol:
Polityków też się ostatnio bardzo miło mi słucha, DNB jeszcze tak nie do końca mi wszedł, ale to może dla tego, że skupiłem się ostatnio właśnie na tGE i PoE- te płytki rządzą. Za debiut nawet się zabrałem :D A Dead Heart.. no cóż.. spadł z 1 miejsca.. właściwie nie wiem na które, bo ostatnio chyba raz go słuchałem..i stwierdziłem, że do tych dwóch wyżej wymienionych troszkę mu brakuje :P Brzmienie ma takie jakieś.. przytłumione, dopiero teraz to zauważylem, przy takim DNB wypada dość blado, choć i tak jest nieźle...

Tak więc, chyba wreszcie nadszedł ten długo oczekiwany przeze mnie przełom w słuchaniu NM- lepiej późno niż wcale :laugh
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

syzygy pisze:Aha, muszę się pochwalić, że nie mam już problemów z tGE- to obecnie moja ulubiona płytka NM. Nie wiem jak mogłem jej wcześniej jej nie docenić
No i tak trzymać, a teraz marsz do słuchania następnych. :P
syzygy pisze:Brzmienie ma takie jakieś.. przytłumione, dopiero teraz to zauważylem, przy takim DNB wypada dość blado, choć i tak jest nieźle...
IMO DHIADW zaraz po TGE ma najlepsze brzmienie z całej dyskografii NM.
syzygy pisze:Czemu to jest połączone: What Tomorrow Knows/Garden of Grey ? grają jakieś kawałki tych utworów czy co?
Pewnie raz grają jedno a raz drugie.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

syzygy pisze:Aha, muszę się pochwalić, że nie mam już problemów z tGE- to obecnie moja ulubiona płytka NM. Nie wiem jak mogłem jej wcześniej jej nie docenić Do moich wcześniejszych ulubieńców Born i Sentent 6 dołączył Final Product oraz kawałek tytułowy. Ale cała płytka wymiata, prawie wszystkie kawałki jednakowo mi się podobają
Miód leje się na me serce :lol: :beer
syzygy pisze:Polityków też się ostatnio bardzo miło mi słucha,
A co, prawdę zaczęli mówić ?? :mrgreen: :wink:
syzygy pisze:Tak więc, chyba wreszcie nadszedł ten długo oczekiwany przeze mnie przełom w słuchaniu NM- lepiej późno niż wcale
I tak trzymać :beer Teraz tylko koncert, żebyśmy się wszyscy spotkali :twisted:
syzygy pisze:Czemu to jest połączone: What Tomorrow Knows/Garden of Grey ? grają jakieś kawałki tych utworów czy co?
Nie mam pojęcia, ale przypuszczam, że robią coś takiego jak mówisz właśnie, fragmenty. Takie coś Dream Theater zrobiło choćby w Poznaniu w zeszłym roku - zaczęli "Pull Me Under", które w połowie przeszło w "Metropolis Pt. 1" :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:Nie mam pojęcia, ale przypuszczam, że robią coś takiego jak mówisz właśnie, fragmenty. Takie coś Dream Theater zrobiło choćby w Poznaniu w zeszłym roku - zaczęli "Pull Me Under", które w połowie przeszło w "Metropolis Pt. 1"
to może być nawet ciekawie, ale najchętniej usłyszałbym oba kawałki, bo jak dotąd najbardziej mi wpadły w ucho z debiutu :wink:
Artur pisze:A co, prawdę zaczęli mówić ??
:lol: dobre
M@ti pisze:No i tak trzymać, a teraz marsz do słuchania następnych.
to już tak wiele nie zostało, bo nieruszona jest tylko Enemies of Reality 8) Debiut chyba mi łatwo wejdzie, jak dotąd słucha mi się go b. przyjemnie :P

Ta koncertówka, to kedy dokładnie, jakoś za pół roku o ile dobrze pamiętam? czy jeszcze gorzej?
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

syzygy pisze:to już tak wiele nie zostało, bo nieruszona jest tylko Enemies of Reality
A to możesz jako ciekawostkę sobie przesłuchać, bo poza genialnym brzmieniem (o remixie mowa) to blado wypada wobec pozostałych płyta NM. :wink:
Debiut chyba mi łatwo wejdzie, jak dotąd słucha mi się go b. przyjemnie Razz
heh a ja z nim największe problemy miałem. Teraz jest gites. 8)
syzygy pisze:Ta koncertówka, to kedy dokładnie, jakoś za pół roku o ile dobrze pamiętam? czy jeszcze gorzej?
Koło marca chyba.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

M@ti pisze:Koło marca chyba.
przeżyje się jeszcze...

tylko, żeby żadnych obsunięć nie było..
M@ti pisze:A to możesz jako ciekawostkę sobie przesłuchać, bo poza genialnym brzmieniem (o remixie mowa) to blado wypada wobec pozostałych płyta NM.
kupiłem ostatnio MH ( bo plakat Maiden był :lol: ) i jest wywiadzik z NM. Mówią tam, że ten pierwszy mix to była wielka pomyłka, bo nikomu z nich się nie podobał, ale wytwórnia miała prawo to wydać, czy coś tam i dlatego to wyszło... Zresztą pewnie już wiecie :wink:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

sysygy jak DHITDW spadł u Ciebie ze szczytu to już pewnie tam nie powróci. Jeżeli natomiast chodzi o POE i TGE to również u mnie zajmują czołowe pozycje, jednak najczęściej jak już słucham coś NM to jest to DNB, ta płytka jest naprawde niesamowita. Nie porównuje jej z POE i TGE pod względem lepszości, czy też gorszości bo jakoś nie umiem. Tamte dwie pozycje mają super brzmienie i w ogóle, ale DNB to coś jak SIT ironów. Nie nazwałbym jaj szczytowym osiągnięciem, bo co wtedy powiedzieć o POE czy TGE, które są niemal idealne, ale ona jest taka dziwna jakaś i tyle.
Słucha jej i słucham i potem sobie mysle i dalej słucham i nie czaje o co chodzi. Sczególnie jak sie siedzi w ciemnym pokoju i leci Forever to już w ogóle schiza na maksa
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

syzygy pisze:tylko, żeby żadnych obsunięć nie było..
Hmm znając życie coś pewnie się przesunie. :lol: Oby nie.
syzygy pisze:kupiłem ostatnio MH ( bo plakat Maiden był Laughing ) i jest wywiadzik z NM. Mówią tam, że ten pierwszy mix to była wielka pomyłka, bo nikomu z nich się nie podobał, ale wytwórnia miała prawo to wydać, czy coś tam i dlatego to wyszło...
No dla mnie to taka pomyłka mała, brzmienie nie podoba mi się. Ale Remix ma świetne, chyba Sneap nawet maczał w tym palce. :P
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

paniron pisze:Nie nazwałbym jaj szczytowym osiągnięciem, bo co wtedy powiedzieć o POE czy TGE, które są niemal idealne, ale ona jest taka dziwna jakaś i tyle.
no klimacik ma świetny. Ale nieraz mam takie uczucie, że coś tam nie pasuje, np. The Fault of the Flesh fajne gitary i wchodzi wokal który wszystko psuje, zupełnie mi tam nie pasi :P no, ale nie wszytsko musi być idealnie poukładane zawsze :P
A do DHIADW będę miał zawsze wielki sentyment, no ale tak jak mówie, za ulubioną już jej nie mogę uznać, choć dla mnie i tak jest jedyna w swoim rodzaju :P Coś jak dla Ciebie DNB :lol:
ODPOWIEDZ