Też się kiedyś o to pytałem,ktoś powiedział,że można kupić na oficjalnej Pietruchy.ale ja bym chciał widzieć SA w Media MarktBeltrametix pisze:Gdzie można kupić solowe albumy Petrucciego (a szczególnie "SA") ?
Wyszukiwarka na polskim google nic nie znajduje Rolling Eyes
Joe Satriani vs. John Petrucci
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
Re: Joe Satriani vs. John Petrucci
Zdecydowanie Joe. Kto widział Go na żywo (we Wrocławiu był w Rynku) to wie o czym mówię!
W Polsce nie można tego lupić. Czaaaaaasem na allegro, ale bardzo rzadko.Invader pisze:Też się kiedyś o to pytałem,ktoś powiedział,że można kupić na oficjalnej Pietruchy.ale ja bym chciał widzieć SA w Media MarktBeltrametix pisze:Gdzie można kupić solowe albumy Petrucciego (a szczególnie "SA") ?
Jakbyś Petrucciego zobaczył w Poznaniu to też by Ci szczęka opadła, hihi.Borys1978 pisze:Zdecydowanie Joe. Kto widział Go na żywo (we Wrocławiu był w Rynku) to wie o czym mówię!
poczytałem sobie trochę ten temat
nomad jak zwykle głupoty swoje prawi, przynajmniej wiemy że to on pisze, nawet na nicka nie patrząc
no ale coś w tym jego pierdzeniu jest mi bliskie jednak
w takim jednym riffie angusa younga (weźmy z brzegu) jest więcej energii niż we wszystkim co obaj panowie razem wzięci nagrali
ja jestem prosty chłop ze wsi i lubię prostą muzykę :]
-
Beltrametix
- -#Invader

Widziałem na oficjalnej, jest dość tania (15$), ale shipping do Polski może sporo podnieść cenę , zwłaszcza, że nie dysponuję kartą kredytowąInvader pisze:Też się kiedyś o to pytałem,ktoś powiedział,że można kupić na oficjalnej Pietruchy.ale ja bym chciał widzieć SA w Media MarktBeltrametix pisze:Gdzie można kupić solowe albumy Petrucciego (a szczególnie "SA") ?
Poczekam, aż jednak sprowadzą do MM
Słyszałem tyle, że nie w poznaniu :soloCopycat pisze:Jakbyś Petrucciego zobaczył w Poznaniu to też by Ci szczęka opadła, hihi.
Głos na Satrianiego. Mam gdzieś jakąś jego płytę, gra tam niesamowicie.
Petrucci.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Trudny wybór...Satcha słuchałem dawniej, jednak nie wszystkie dokonania poznałem. Petrucciego uwielbiam za to co robi w DT i za genialne SA, więc na niego głos 
Oczywiście Petrucci, Satrianiego nie lubię, a
HeheWrath pisze:Petrucciego uwielbiam za to co robi w DT i za genialne SA
Petrucci. Satriani jakoś mi nie przypadł do gustu na G3.
już nie wspominając o dokonaniach w Dream Theater
już nie wspominając o dokonaniach w Dream Theater
Satriani za genialne płyty i za stworzenie ideii G3.
Petrucci jest świetnym wirtuozem elektryka i tyle.
Petrucci jest świetnym wirtuozem elektryka i tyle.
Dobry jestem, dopiero teraz zauważyłem ten temat
Ale Satch zawsze był też tym genialnym wirtuozem, dlatego jest mi bardzo trudno oddać głos
Wstrzymuję się. Gra obydwu panów pieści moje uszy w niebywały sposób 
Copy ma całkowitą rację. Pietruchę słyszałem wcześniej tylko w kilku nagraniach DT i owszem, imponował mi stylem, ale jako, że ogólnie mi ta muzyka nie podchodziła, to nie zagłebiałem się w jego grę. A któregoś razu poprosiłem Fear`a o Suspended Animation. I co? I zwariowałem na jej punkcie i na punkcie wirtuozerii Johna.Copycat pisze:Solową płytę Petrucciego zna na tym forum kilka dosłownie osób. Najlepszy przykład-Hallowed. Petrucciego nie lubił bo go po prostu nie znał.
Ale Satch zawsze był też tym genialnym wirtuozem, dlatego jest mi bardzo trudno oddać głos
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Stawiam jednak na Satrianiego, choć i tak z gitarzsów najlepszy jest Vai 
co do tematu glownego to pod wzgledem umiejetnosci czysto technicznych to Satriani moze byc co najwyzej technicznym Petrucciego, reszta to subiektywna ocena...Filik10 pisze:Stawiam jednak na Satrianiego, choć i tak z gitarzsów najlepszy jest Vai
no coz Vai na pewno jest lepszy od Satrianiego (technicznie) ale do najlepszych ma baaaardzo daaaaaaaaaaleeeeeeekooooooooooo...
Wymień mi tych lepszych którzy są bardzo daaaaaaaaaaaaaaleeeeeeekooooooooo przed nimTipton pisze:no coz Vai na pewno jest lepszy od Satrianiego (technicznie) ale do najlepszych ma baaaardzo daaaaaaaaaaleeeeeeekooooooooooo...
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Włąsnie, bo jakoś nie widze (tylko nie wyjeżdzaj z MalsteeinemPhantom22 pisze:Wymień mi tych lepszych którzy są bardzo daaaaaaaaaaaaaaleeeeeeekooooooooo przed nimTipton pisze:no coz Vai na pewno jest lepszy od Satrianiego (technicznie) ale do najlepszych ma baaaardzo daaaaaaaaaaleeeeeeekooooooooooo...
muzyka rockowa? stricte technika? prosze bardzo:
james murphy, jason becker, vinnie moore, ritchie kotzen, paul gilbert, tony macalpine etc...lista jest bardzo dluga
a co do malmsteena to pomimo jego pewnych wad to i tak technicznie delikatnie mowiac miazdzy Vaia co sam Vai przyznaje otwarcie...
james murphy, jason becker, vinnie moore, ritchie kotzen, paul gilbert, tony macalpine etc...lista jest bardzo dluga
a co do malmsteena to pomimo jego pewnych wad to i tak technicznie delikatnie mowiac miazdzy Vaia co sam Vai przyznaje otwarcie...
-
Beltrametix
- -#Invader

Od której płyty Satrianiego najlepiej zacząć
? Widziałem w Saturnie i MM kilka różnych tytułów, ale nie wiem która będzie najlepsza na początek 
Skoro nie mogę kupić "SA" Petrucciego, to zdecydowałem się spróbować drugiego wirtuoza
Skoro nie mogę kupić "SA" Petrucciego, to zdecydowałem się spróbować drugiego wirtuoza
Ja zacząłem od nowszych płyt - "Super Colosal" oraz "Is There Love In Space ?" (tutaj znajduje się jak dla mnie jeden z najcudowniejszych jego kawałków - Searching z przegenialną sekcją whammy).Beltrametix pisze:Od której płyty Satrianiego najlepiej zacząć ?
Dopiero potem poznałem starsze rzeczy, jak "Surfing With The Alien" czy "Flying In A Blue Dream". I jakże miłe było zaskoczenie, bo okazało się, że są tak samo świetne, nawet lepsze. Wydane w 2002 roku "Strange Beautiful Music" także jest genialne.
Jakąkolwiek płytę odpalisz, zawsze usłyszysz całego Joe, to wiem na pewno