...niemcy.Abstract pisze:Abstract napisał:
Jak dla mnie ulubionym zespoły indutrialowym jest Rammstein.
Tylko że Rammstein to nie do końca industrial. A ostatnie 2 płyty to już w ogóle.
Jak nie industrial to co?
Industrial ogólnie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Industrial ogólnie
A konkretniej?
Byleeem ignorantem
Nie znalem zycia.
teraz wiem.
Laibach king!
teraz wiem.
Laibach king!
Jazz is not dead, it just smells funny.
:beerslayer pisze:Laibach king!
oj racja. do tego ponoć magiczne koncerty, kumpel był chyba ze 2 razy na nichslayer pisze:Laibach king!
"Phobos" Voivoda to w zasadzie płyta mocno industrialna. Geniusz wcielony. Polecam.
i tak najlepsze jest Fear Fact o r y
Nie słucham póki co, ale Voivod polecam i to bardzo. Choć wczesne płyty to żaden industrial.
to ja posłucham Voivod a ty FF
Ok, zresztą wiesz, ja już jakieś przymiarki do FF w głowie mam, choćby dlatego, że zajebiście podoba mi się "Bite The Hands That Bleed" z soundtracku do "Piły"
Rozumiem, że "Demanufacture" i "Archetype" to dobry wybór ?? :>
Ja Tobie na początek Voivoda właśnie "Phobos" polecam, sam zresztą nie znam wszystkiego więć żaden ze mnie znawca, mogę jedynie w miarę możliwości doradzić
Później to chyba "Nothingface" będzie dobre 
Rozumiem, że "Demanufacture" i "Archetype" to dobry wybór ?? :>
Ja Tobie na początek Voivoda właśnie "Phobos" polecam, sam zresztą nie znam wszystkiego więć żaden ze mnie znawca, mogę jedynie w miarę możliwości doradzić
ok zapodam sobie. a Fear Factory to przede wszystkim, jak mowisz, DEMANUFACTURE. absolutna płyta. Archetype to na poczatek też jest fajne myśle, choc już nie ma tego klimatu. Obsolete to tez ideał
Spoko, trzeba przyznać, że chyba nigdzie jeszcze nie widziałem, by ktoś napisał, że "Demanufacture" nie jest najlepszym albumem FF
Więc uznaję, że to chyba dobry album do zapoznania się z FF
A jakbyś miał jakiś problem z dostępem do albumów Voivoda to wiesz...
Brakuje mi tylko 3-ech.
A jakbyś miał jakiś problem z dostępem do albumów Voivoda to wiesz...
:rocx :rocx :rocx :rocx :rocx :rocx :rocx :rocx :rocxmiki pisze:i tak najlepsze jest Fear Fact o r y
miki pisze:Obsolete to tez ideał
:rocx :rocx :rocx :rocx :rocx :rocx :rocx
10 grudnia bede chcial sie wybrac...miki pisze:do tego ponoć magiczne koncerty, kumpel był chyba ze 2 razy na nich
ciekawe tylko po ile bilety...
Jazz is not dead, it just smells funny.
kurna. sie zezlilam. czemu cale Transgression nie jest takie jak pierwsze 2 czy 3 kawalki? tozto by miazga absolutna byla a nie jakies gowniane niewiadomo co, ktore zaczyna sie potem 
Ee tam, nie lubie takiej muzy. ale teledyski Marlina Mansona są fajne 
No cóż już nic nie będzie takie jak wtedy gdy grał Dino.Kea pisze:kurna. sie zezlilam. czemu cale Transgression nie jest takie jak pierwsze 2 czy 3 kawalki? tozto by miazga absolutna byla a nie jakies gowniane niewiadomo co, ktore zaczyna sie potem Confused
Frtontline Assembly jest fajne chyba jednak, płytka Hard Wired wstępnie mi się podoba.
Ściągam teraz i sprawdzę: Orgy, Spineshank, Godflesh, może któreś z nich okaże się niezłe...
o, to Killing Joke też sprawdzę
... a AS Mansona to industrial pełną gębą. Zresztą nawet na Holy Wood są elementy industrialne, bardzo wyraźne, choćby w riffowaniu- Burning Flag np.
KMFDM jest świetne i niedoceniane. Taki R+ się panoszy, a o KMFDM mało kto slyszał. A dorobek mają imponujący, na razie co prawda tylko 4 płytki znam (dwie mniej, ale już spokojnie, żeby ocenić) i są super.
Słuchałem jakąś płytkę White Zombie i za cholerę tam industrialu nie znalazłem.
..a industrialny riff nr 1 (oczywiście nie licząc Mansona, hehe ) to:
Pain- End Of The Line
Czegoś takiego szukam właśnie, choć na dłuższą metę pewnie mnie to zmęczy. Pitchshifter właśnie fajnie mięsiście riffowe jest.
Ściągam teraz i sprawdzę: Orgy, Spineshank, Godflesh, może któreś z nich okaże się niezłe...
o, to Killing Joke też sprawdzę
... a AS Mansona to industrial pełną gębą. Zresztą nawet na Holy Wood są elementy industrialne, bardzo wyraźne, choćby w riffowaniu- Burning Flag np.
KMFDM jest świetne i niedoceniane. Taki R+ się panoszy, a o KMFDM mało kto slyszał. A dorobek mają imponujący, na razie co prawda tylko 4 płytki znam (dwie mniej, ale już spokojnie, żeby ocenić) i są super.
Słuchałem jakąś płytkę White Zombie i za cholerę tam industrialu nie znalazłem.
..a industrialny riff nr 1 (oczywiście nie licząc Mansona, hehe ) to:
Pain- End Of The Line
Czegoś takiego szukam właśnie, choć na dłuższą metę pewnie mnie to zmęczy. Pitchshifter właśnie fajnie mięsiście riffowe jest.
Apoptygma też została właśnie wyeliminowana- cholera, może to jednak nie moja działka 
Wokal tragedia. Brzmienie też takie jakieś odpustowe. Ta "7" powstała w '96? Typowałbym 86, jak nie 76
Wokal tragedia. Brzmienie też takie jakieś odpustowe. Ta "7" powstała w '96? Typowałbym 86, jak nie 76
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No bo to jest odpustowesyzygy pisze:Apoptygma też została właśnie wyeliminowana- cholera, może to jednak nie moja działka
Generalnie to Ty sam musisz szukać, bo ja nie mam do Ciebie klucza, popróbuj sobie różnych cudów. Weź ty się za Voivod- "Phobos"
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol