Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden.....
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden.....
Jest RiR bez doklejanek, ale strasznie cicho brzmi i jedną gitarę słabo slychac strasznie
ale za to nie ma nieaturalnych, doklejanych spiewow Bruca. np podczas refrenu, kiedy spiewa tylko publika 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Słyszałem bootleg z tego koncertu. Doklejki są często. No i są też paradoksy np. "Let Me Hear You" i doklejony w studio refren BruceGienek pisze:ale za to nie ma nieaturalnych, doklejanych spiewow Bruca. np podczas refrenu, kiedy spiewa tylko publika
Jednym słowem chłopcy popełnili tzw. szwindel i można powiedzieć, że od przyjścia Dickinsona do Iron Maiden nie nagrali albumu 100% live.
Pięknie...pięknie.... Najlepszy koncertowy zespół na świecie a tak sciemnia
.
Pięknie...pięknie.... Najlepszy koncertowy zespół na świecie a tak sciemnia
ja mam video, gdzie caly koncert jest grany 100% live, bez zadnych Bruce'owych doklejanek, i sa inne ujecia kamer niz na oficjalnym video RiRFilik10 pisze:Słyszałem bootleg z tego koncertu. Doklejki są często. No i są też paradoksy np. "Let Me Hear You" i doklejony w studio refren Bruce
7.8.08 - Somewhere Back In Time
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
i co na tym niby super koncercie jak śpiewaGienek pisze:ja mam video, gdzie caly koncert jest grany 100% live, bez zadnych Bruce'owych doklejanek, i sa inne ujecia kamer niz na oficjalnym video RiRFilik10 pisze:Słyszałem bootleg z tego koncertu. Doklejki są często. No i są też paradoksy np. "Let Me Hear You" i doklejony w studio refren Bruce
Ja też mam tą wersję. Jest z jakiejś stacji Viva (nie ta niemiecka). I naprawdę dużo jest doklejanek, bądź wycinanek. Np. w jednym miejscu Bruce krzyczy do publiki (przynajmniej ja to tak zrozumiałem) - "Michael fuckin Jackson!". W oficjalnej wersji RiR zostało to wycięte (i jakoś mnie to nie dziwi
)
Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to ogl;adalibyśmy wiele takich koncertów ze wspaniałym wokalem Blaze'a:
http://www.youtube.com/watch?v=hwUwh6Xf ... ed&search=
Po prostu rozpacz.
http://www.youtube.com/watch?v=hwUwh6Xf ... ed&search=
Po prostu rozpacz.
Stare, ale mniej więcej jak Blaze śpiewał większośc starych kawałków Maiden. Owszem, dobrze sobie radził z niektórymi jak: The Evil That Men Do, ale to tylko jeden z wielu. Powiem szczerze ,że słyszałem parę bootlegów z ery Blaze'a i naprawdę należy się cieszyć ,że doszło do reunion
Dobrze mu szlo z afraid 
troopera kaleczył..juz nie mowie o tym jak text pomylil ale i tak Blaza lubie 
już nie mam tu najwięcej postów

No teksty to zdarzało się mylić chyba każdemu wokaliście, ale Blaze kaleczył większość starszych utworów Maiden
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Fakt...w wiekszej czesci materialu MAIDEN, Blaze sobie nie radzil,ale to nie jego wina ze ma slabszy glos od Bruce'a!ja mam pretensje do Harris'a , ze nie przearanżował starego materialu Maiden pod walory wokalne Blaze'a!to musialo sie tak zakonczyc!posluchajcie sobie solowego Blaze'a,albo z okresu Wolfsbane...tam spiewa bez wysilku i tak jak potrafi! a w Maiden sciskal gardlo i jeczal jak najety(nie mówiąc ze falszowal niemilosiernie)
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Chyba live w starych numareach - te z jego kadecji śpiewał i w studio i live miodzioSebastianArcheo pisze:a w Maiden sciskal gardlo i jeczal jak najety(nie mówiąc ze falszowal niemilosiernie)
Nie masz, po prostu stare numery były na zupełnie inną skalę głosu niż ta, która dysponował Blaze. Nowe kawałki wychodziły mu świetnie - nikt tak nie zaśpiewa Futureal.
Mnie natomiast ciekawi jakby wyglądało Maiden w składzie Blaze + H!
Mnie natomiast ciekawi jakby wyglądało Maiden w składzie Blaze + H!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Kiedyś już nad tym myślałem i myślę, że wyszła by z tego bardzo mocna i ciężka kompozycja.
Racja, ciekaw jestem też opinii H o albumach z Blaze'em.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ja bym wolał poznać szczerą opinię Bruca 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

W RTTH pisało, że podoba mu się X Factor, zespół zyskał na zmianie wokalistyFreeze pisze:Racja, ciekaw jestem też opinii H o albumach z Blaze'em.
-
Tożtoskandal
- -#Prodigal son

Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden.....
...mieliby szansą nagrać Brave... z Blazem, co zapewne podniosłoby jakość tej płyty, po czym dać sobie spokój i nie produkować tych trzech ostatnich potworków.
...mieliby szansą nagrać Brave... z Blazem, co zapewne podniosłoby jakość tej płyty, po czym dać sobie spokój i nie produkować tych trzech ostatnich potworków.
Taa, zwłaszcza, że prawie połowa kawałków na tej płycie to kompozycje Bronka. Btw, jakos nie potrafie sobie wyobrazic Blaze'a śpiewajacego np Ghost of the Navigator. Wystarczy looknac na koncerty z czasów X Factor, żeby usłyszeć jak blaze kaleczył kawałki z czasów Dickinsona.Tożtoskandal pisze:...mieliby szansą nagrać Brave... z Blazem, co zapewne podniosłoby jakość tej płyty,
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."