Nowa wersja coveru "2 Minutes To Midnight"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Nowa wersja coveru "2 Minutes To Midnight"
Witam wszystkich po długiej ciszy (ostatni raz widzieliśmy się tutaj - http://www.sanktuarium.org/forum/viewtopic.php?t=4102 ), mam nadzieję, że mam coś, co mogłoby was zainteresować:
W ostatnich dwóch miesiącach gram sporo koncertów i po raz pierwszy gram również z towarzyszeniem bandu. Przedwczoraj graliśmy koncert w warszawskim Tygmoncie, i choć pozbawieni gitarzysty (okoliczności niekontrolowane), zagraliśmy sporo kawałków z basem i perkusją (i oczywiście fortepianem), w tym na nowo zaaranżowany cover 2 Minutes To Midnight.
Jeśli macie ochotę go posłuchać - jest do ściągnięcia poniżej
(prawy przycisk myszy + zapisz)
Gabriela Kulka - 2 Minutes to Midnight, live, Tygmont
Kornel Jasiński - bas
Robert Rasz - perkusja
Gaba Kulka - fortepian, wokal.
[wybaczcie nieco 'bootlegową' jakość, tym razem nie mieliśmy jak podłączyć nagrania z deski mikserskiej. może na przyszłość będzie na to czas. :)]
Dzięki za uwagę i mam nadzieję że cover się wam spodoba.
* Gaba
W ostatnich dwóch miesiącach gram sporo koncertów i po raz pierwszy gram również z towarzyszeniem bandu. Przedwczoraj graliśmy koncert w warszawskim Tygmoncie, i choć pozbawieni gitarzysty (okoliczności niekontrolowane), zagraliśmy sporo kawałków z basem i perkusją (i oczywiście fortepianem), w tym na nowo zaaranżowany cover 2 Minutes To Midnight.
Jeśli macie ochotę go posłuchać - jest do ściągnięcia poniżej
(prawy przycisk myszy + zapisz)
Gabriela Kulka - 2 Minutes to Midnight, live, Tygmont
Kornel Jasiński - bas
Robert Rasz - perkusja
Gaba Kulka - fortepian, wokal.
[wybaczcie nieco 'bootlegową' jakość, tym razem nie mieliśmy jak podłączyć nagrania z deski mikserskiej. może na przyszłość będzie na to czas. :)]
Dzięki za uwagę i mam nadzieję że cover się wam spodoba.
* Gaba
Re: Nowa wersja coveru "2 Minutes To Midnight"
Wow, niesamowite, wcześniej nie widziałem tamtego tematu, bardzo oryginalne, mi podchodzi, super by to wyszło na koncercie w jakims niewielkim klubie, choć tak też się przyjemnie słucha. Naprawde super, oby tak dalej :rocx
no ładne ładne... mnie sie podoba 
już nie mam tu najwięcej postów

Ciekawa wersja (może nie w moim stylu trochę
). podziwiam za chęć aranżacji tego utworu
Oryginalne
Ciekawa jestem co by Maideni na to powiedzieli
- dostoevsky
- -#Assassin

Jestem przekonany, że słyszeli masę tego typu eksperymentów. Aczkolwiek fajny kawałek wykonany w fajnym klubieIron maidenka pisze:OryginalneCiekawa jestem co by Maideni na to powiedzieli
Kurde, to jest przezaje(wiecie co chce tu wpisać). Niesamowicie mi się to wykonanie podoba! Gratuluje!
Niezłe naprawe niezłe. Bardzo ciekawa aranżacja. Heh nigdy nie podejrzewałem żę można tak przerobić piosnke Maiden
Spoko wokal. Nieźle.
Gratuluje kapitalnego coveru. Jestem ciekaw czy ktoś z publiczności wiedział 'ossochosijakpy?'.
Wielkie dzięki wszystkim - cieszę się że niektórym się podoba bardzo, a innym na tyle by nie uznali tego za jakąś grandę.
Super.
Pozwolę sobie zaprosić na koncert kiedy następnym razem będziemy grali z bandem (solo będę już w przyszłym tygodniu na Chłodnej 25'' (w środę o 19:00)w Warszawie - ale to dużo bardziej kameralne.
Prawdopodobnie Maiden ma w sobie coś takiego, że jeśli znasz słowa, a jesteś w publiczności - śpiewasz. I to było bardzo miłe.
Pozwolę sobie zaprosić na koncert kiedy następnym razem będziemy grali z bandem (solo będę już w przyszłym tygodniu na Chłodnej 25'' (w środę o 19:00)w Warszawie - ale to dużo bardziej kameralne.
Wiesz, ku mojem zdziwieniu, z dwóch stolików ktoś śpiewał podczas refrenu. Głośno! (nie słychać na tym nagraniu, bo mikrofon stał przy drugim głośniku). Mało nie spadłam ze stołka.Ximinez pisze:Gratuluje kapitalnego coveru. Jestem ciekaw czy ktoś z publiczności wiedział 'ossochosijakpy?'.
a nie planujesz koncertu w katowicach może ? mamy tu taki fajny Jazz Klub Hipnozia 

Mam w domku płytkę z autografem Gaby, na której spiewa coverek Maidenów. I powiem Wam, że choć krążków z tributami mam kilkanaście, to po ten z polskim akcentem sięgam najczęściej. Nie dlatego, że jestem wielkim patriotą, ale dlatego, że bardzo mi się podoba zawartość tego krążka. Wiedziałem więc, że mogę po tym powyższym linku spodziewać się czegoś fajnego. No i oczywiście się nie rozczarowałem.
Z wielką chęcią. Jeśli przesłałbyś mi jakikolwiek namiar na ten klub, będę się kontaktować i wypytywać czy mnie zechcą. Generalnie jestem teraz na etapie grania i grania, i grania... W zeszłym miesiącu byłam we Wrocławiu i Krakowie, teraz gram głównie w Warszawie ale z ogromną chęcią 'przejadę' się gdzieś. :-)Szajba pisze:a nie planujesz koncertu w katowicach może ? mamy tu taki fajny Jazz Klub Hipnozia
-
Deleted User 1499
A mi sie nie podoba ten cover.Ciekawy pomysl ale jakos to do mnie nie przemawia.
no to sie jutro przejde i sie dowiem, jak narazie moge powiedziec tylko tyle, ze to jest GCK (górnośląskie centrum kultury) przy placu sejmu śląskiegogavriela pisze:Z wielką chęcią. Jeśli przesłałbyś mi jakikolwiek namiar na ten klub, będę się kontaktować i wypytywać czy mnie zechcą. Generalnie jestem teraz na etapie grania i grania, i grania... W zeszłym miesiącu byłam we Wrocławiu i Krakowie, teraz gram głównie w Warszawie ale z ogromną chęcią 'przejadę' się gdzieś. :-)

-
Deleted User 804
ciekawy pomysł...ale powiedzmy że wole oryginał 
prosteDeleted User 804 pisze:ale powiedzmy że wole oryginał
Ale wokal Gabrieli jest interesujący, słychać w nim taką energię.
-
Deleted User 804
Tu sie zgodze tylko czasami śmiesznie jest jak się spodziewałem że za chwile jeszcze energiczniej zaśpiewa, a przechodzi do spokojnego śpiewuIron maidenka pisze:Ale wokal Gabrieli jest interesujący, słychać w nim taką energię.
Zaczyna się troche jak orkiestrowa wersja tears of the dragon
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ciekawa interpretacja, nie powiem, ale chyba wolę oryginał
Jednak jestem bardzo otwarty na eksperymenty i chętnie usłyszę więcej takich prób. Gabrielo, do roboty! :rocx