Muzyka lat 90
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Muzyka lat 90
hm. 'złoty post' nomad ,super , ze wrociles
:beer
Jazz is not dead, it just smells funny.
taki lekki ot... za co niby trzebak krytykowac homosexualistów?Nomad pisze:ktoś kto krytykuje homoseksualistów
już nie mam tu najwięcej postów

cudowne lata. machine head, korn, slipknot, k44, pfk, ta bardziej znana sepultura-soulfly, czarna sepultura. ogromny rozwój nowoczenego metalu w ogromnej mierze za sprawą sepultury. w sumie mi tylko te lata w muzyce by wystarczyły, prawie. ale wtedy albo powstały najlepsze zespoły, albo te starsze nagrały najlepsze albumy, w wielu wypadkach.
no bo widzisz, ja jestem trochę rasistą. moze nie takim pzykładowym bo mnie kolor skóry nie rusza. jestem rasitą religijnymSzajba pisze:wyczuwał rasizm...Matek pisze:bo z metalowcami to jak z żydami. im potrzebny jest brak tolerancji i akceptacji a nawet nienawiść społeczeństwa żeby mogli utwierdzać się w przekonaniu że są narodem wybranym i musza cierpieć Laughing
ale tu sie z tobą w 100% zgadzam. tylko że z żydami jest jak z arabami czy katolikami. sa normalni "wierzący" i spoko a sa i ortodoksi któzy nie lubią innych religiiMatek pisze:fanatyzm religijny to dla mnie największe zło tego świata Wink
gdyby patrzec po zespolach, ktore wymieniles to w ankiecie zaznacyzl bym "tak". BO NIE LUBIE tych zepsolow(z wyjatkiem starej sepy)miki pisze:cudowne lata. machine head, korn, slipknot, k44, pfk, ta bardziej znana sepultura-soulfly, czarna sepultura. ogromny rozwój nowoczenego metalu w ogromnej mierze za sprawą sepultury.

i tez takiego otwarcia glow troche... bo przeciez Dillinger, Mastodon, Isis, Sunn czy chociazby Opeth. W Polsce Kobong; a potem Nyia , Moja Adrenalina, Antigama.miki pisze:cudowne lata (...) ogromny rozwój nowoczenego metalu
Nie lubie takiego porownywania, bo to bezsens, ale na pewno mozna powiedziec, ze lata 90 to złoty okres.
co to znaczy konkretnie stara sepa? że korna i hh nie lubisz to wiem, ale machine head też nie lubisz?Szajba pisze:BO NIE LUBIE tych zepsolow(z wyjatkiem starej sepy)
łamanie rytmuslayer pisze:i tez takiego otwarcia glow troche... bo przeciez Dillinger, Mastodon, Isis, Sunn czy chociazby Opeth. W Polsce Kobong; a potem Nyia , Moja Adrenalina, Antigama.
wybacz..zapomnialem..MH znam na tyle malo zeby sie onim wypowiadac. ale to co znam ŚREDNIO mi przyppada do gustumiki pisze:ale machine head też nie lubisz?
CHaos A.D, Roots etcmiki pisze:co to znaczy konkretnie stara sepa?

co jest dla mnie 'nowoczesnym metalem' i bardzo sie rozwinelo wlasnie w latach 90.miki pisze:łamanie rytmu
ja starą sepą bym nazwał beneath the remainsSzajba pisze:CHaos A.D, Roots etc
ale Szajba dzieli chyba ja jako Sepa z Maxem/Czarna Sepa 
- likipiki
- -#Lord of the flies

to pomyśl, że dla fanów pf umieszczenie albumów ich ukochanego zespołu obok IM jest tym samym, czym dla Ciebie Nirvana obok im.Nomad pisze:Dla mnie tam Maiden by mógł być obok Queen czy Pink Floyd ,
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
aha..CHaos A.D, Roots etc
dla mnie też, uwielbiam to.slayer pisze:co jest dla mnie 'nowoczesnym metalem' i bardzo sie rozwinelo wlasnie w latach 90.
dokladnielikipiki pisze:to pomyśl, że dla fanów pf umieszczenie albumów ich ukochanego zespołu obok IM jest tym samym, czym dla Ciebie Nirvana obok im.
Przecież Maiden to jest wiocha straszna. Tyle, że my lubimy wiochy, prawda?Matek pisze: dokladniebo dla wielu ludzi iron maiden to wiocha straszna, tak samo jak dla nomada nirvana
To niech sobie myślą, zresztą aż tak dużo fanów Pink Floyd znasz? , Maiden może z PF nie ma dużo wspólnego,ale np.z takim Jethro Tull to ma już dużo,a dla mnie Jethro Tull to wazniejszy zespół niż PF ,wiem że jestem tutaj mocno subiektywny,ale dla mnie ten zespół zrobił niesamowite rzeczy poprostu ,podobnie jak np.King Crimson, myśle że legenda PF opiera sie na dwóch płytach, The Wall i DSoTM .likipiki pisze:to pomyśl, że dla fanów pf umieszczenie albumów ich ukochanego zespołu obok IM jest tym samym, czym dla Ciebie Nirvana obok im.Nomad pisze:Dla mnie tam Maiden by mógł być obok Queen czy Pink Floyd ,
A najważniejszy zespół w historii rocka wg.mnie czyli Deep Purple grał nawet z Maiden wspólny koncert, wątpie by kiedykolwiek grał z jakąś Nirvaną ,nawet nie ma czego porównywać. Iron Maiden to bardzo dobry zespół, może nie zrobił aż tak dużo dla muzyki,bo w sumie powstał za późno,ale jest zespołem wybitnym i nie mówie tego dlatego że jestem fanem. To samo moge powiedzieć o kapelach ,których fanem nie jestem.
no powiedzmyslayer pisze:ale Szajba dzieli chyba ja jako Sepa z Maxem/Czarna Sepa Wink

a wg jakich kryteriów?Nomad pisze:A najważniejszy zespół w historii rocka wg.mnie czyli Deep Purple
zadanie dla ciebie. uporządkuj chronologicznie te 3 zespoly(1. mój ulubiony 3 . najmniej lubiany)Matek pisze:Nomad napisał:
A najważniejszy zespół w historii rocka wg.mnie czyli Deep Purple
a wg jakich kryteriów? Laughing chyba tylko lubię/nie lubię Laughing gdzie im do sabbath albo zeppelin?