METAL MARATHON 2 (PAUL DI'ANNO & CHAINSAW)

Solowe dokonania byłych i obecnych członków Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Bę�de na koncercie

21.11 Warszawa
25
17%
22.11 Rzeszów
9
6%
23.11 Krakółw
16
11%
24.11 Katowice
34
23%
25.11 Wrocł�aw
21
14%
26.11 Toruń
6
4%
na 2 koncertach
2
1%
na 3 koncertach
5
3%
na źadnym koncercie
28
19%

Liczba głosów: 146

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: METAL MARATHON 2 (PAUL DI'ANNO & CHAINSAW)

Post autor: WICKER MAN »

Zdzicho pisze:To jak to jest z koncertem jutro, skoro jest ta po.... żałoba narodowa, choć nie wiem czemu, ale to juz inna sprawa. Będzie na 100%?
Tak, zobacz newsy na www.chainsaw.pl i SanktuariuM. Wszystkie koncerty się odbędą!!
SebastianArcheo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: SebastianArcheo »

to zle o was swiadczy...nie powinno byc tych koncertow!zaloba jest do soboty wlacznie!!!
metalmissiek
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: metalmissiek »

Witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post na niniejszym rofum.

Też zaniepokojony jestem sytuacją wokół ewentualnego odwołania koncertu. Wybieram się do Mega, a jak wiadomo to właśnie na Śląsku wydarzyła się ta kopalniana tragedia, więc ryzyko odwołania jest właśnie tutaj największe.

Wprawdzie przed chwilą dostałem w mailu odpowiedź z Mega, że KONCERT SIĘ ODBĘDZIE ZGODNIE Z PLANEM, ale trzeba pamiętać w jakim kraju żyjemy.

Do dziś nie mija moje - delikatnie nazwijmy to - "zdenerwowanie" faktem zeszłorocznego odwołania występu Judas Priest w Spodku. Wtedy też się tak akurat pechowo stało, że planowany koncert brytyjskiej legendy metalu zbiegł się z żałobą narodową, nie muszę chyba przypominać z jakiego powodu...

Cóż, żyjemy w kraju, w którym nie są respektowane uczucia inne poza urzędowo obowiązującymi.
Ja rozumiem - żałoba. Ale to co się wydarzyło w tej kopalni jest ogromną tragedią dla rodzin ofiar i ich otoczenia, co nie znaczy, że automatycznie dla wszystkich innych, nie mających nic wspólnego z katastrofą.
Codziennie w polskich szpitalach umiera więcej osób niż w tej kopalni. Drugie tyle ginie na drogach lub pada ofiarą przestępstw. Umiejarą w różnym wieku, nie tylko starzy, których "czas już nadszedł". Tam też cierpią rodziny, ale nikt nie robi z tego ogólnonarodowego cyrku, media nie siedzą na miejscu tragedii jak sępy i nie tworzą taniej medialnej sensacji.
Owszem, szanujmy cudzą tragedię, ale nie musi to oznaczac, że jak ktoś w tym czasie chce sobie pójśc na dobrowolny, biletowany koncert (imprezę zamkniętą przecież) to nie ma takiego prawa, bo narzuca się mu żałobę, na którą on niekoniecznie ma ochotę.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Koncerty się odbędą, ale zostaną poprzedzone minutą ciszy w hołdzie ofiarom tragedii. Myślę, że to najlepsze rozwiązanie.

metalmissiek - witamy na forum i zapraszmy do częstszego postowania! :)
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zdzicho »

metalmissiek pisze:Do dziś nie mija moje - delikatnie nazwijmy to - "zdenerwowanie" faktem zeszłorocznego odwołania występu Judas Priest w Spodku. Wtedy też się tak akurat pechowo stało, że planowany koncert brytyjskiej legendy metalu zbiegł się z żałobą narodową, nie muszę chyba przypominać z jakiego powodu...

Miałem to samo i teraz juz jestem przewrażliwiony, bo obawiam sie co władze katowic mogą zrobic. Przed Judas nawet jeszcze żałobu nie ogłosili a juz koncert był odwołany. Ale skoro WICKER mówi, że będzie to będzie :wink:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

SebastianArcheo pisze:to zle o was swiadczy...nie powinno byc tych koncertow!zaloba jest do soboty wlacznie!!!
pitolicie hipolicie
Tragedia jak najbardziej to jest, ale nie wszyscy maja obowiazek lamentowania do soboty. Ci ludzie wiedzieli do jakiej pracy ida - to jest wkalkulowane w ten zawod. A pozatym wezmy bilans ostatniego slugiego weekendu na polskich drogach i co?? Tez bedziemy na czarno chodzic??
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

masz racje. nie obchodzi mnie czy coś się odbywa czy nie. jak ktoś chce to sam sobie może zrobić żałobe, nie iśc, to dopiero będzie prawdziwie ukazane jego współczucie, bo jak się coś odwoła to raczej nie ma się wyjścia.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Szymon pisze:Tragedia jak najbardziej to jest, ale nie wszyscy maja obowiazek lamentowania do soboty. Ci ludzie wiedzieli do jakiej pracy ida - to jest wkalkulowane w ten zawod
dokładnie, żałoba żałobą, kto nie chce się w tym czasie bawic na koncercie poprostu nie przyjdzie. swoją drogą i tak wydaje mi się ze zabawa bedzie bardziej "spokojna"
Szymon pisze:Tez bedziemy na czarno chodzic??
ja cały czas chodze na czarno ;)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

to zle o was swiadczy...nie powinno byc tych koncertow!zaloba jest do soboty wlacznie!!!
A co mnei obchodzi jakas żaloba, nikt mi odgórnie nie karze rozpaczać i koniec, ja mam to głeboko.... I niech to źle o mnei świadczy, jak ktos sie ciemno poddaje mediom i temu co jakis daremy polityk wymyślił, i idzie za ciemną masą to moim zdaniem o nim źle świadczy!
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Zdzicho pisze: A co mnei obchodzi jakas żaloba, nikt mi odgórnie nie karze rozpaczać i koniec, ja mam to głeboko.... I niech to źle o mnei świadczy, jak ktos sie ciemno poddaje mediom i temu co jakis daremy polityk wymyślił, i idzie za ciemną masą to moim zdaniem o nim źle świadczy!
Można by tu było odbić piłeczkę i napisać 'co mnie obchodzi, że ty masz złe zdanie o kimś kto przeżywa żałobę'. Można by był gdyby to co napisałeś było sensowne, a nie jest. Przypominam że zginęło 8 osób, prawdopodobnie będą kolejne ofiary. Kilka lub kilkanaście rodzinnych tragedii. I co z tego że ryzyko było wspisane w zawód? Każdy ma ryzyko wpisane w życie, można na przykład poślizgnąć się na skórce od banana i wpaść do studni. To nie umniejsza smutku po jegośmierci. Oczywiście nie jestem za odwoływaniem koncertów, niech każdy sam podejmuje decyzję. Ale argumentacja taka, że ludzie się ślepo poddają politykam, że masz to głeboko... i nikt ci odgórnie będzie kazał rozpaczać brzmi jak pokrzykiwanie jakiegoś dzieciaka.
Opra
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Opra »

No a dzis w Krakowie.Jestem ciekawa jak bedzie,troche kicha, ze ta zaloba , no ale coz... See You!
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Głupio się czuje, ale jednak pójde na koncert, zresztą to też zalezy od tego co zrobią znajomi, może być tak że sale będą święcić pustami, podejrzewam że w Katowicach tak będzie, jakbym miał isc na koncert Katowicki to bym pojechał do Krakowa, bo tam aż takiego smutku nie ma, bo to przede wszystkim tragedia dla Górnego Śląska, inna sprawa że takich tragedii było dużo i nie zawsze była żałoba, tak czy inaczej mam wyrzuty sumienia, ale mówie czekam na ten koncert pół roku, zobacze co znajomi zrobią.
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

Mandrake pisze:
zygixxx pisze:No to ja się wypowiem o koncercie w Rzeszowie, bo właśnie wróciłem.
A więc krótko zwięźle i na temat:
Frekwencja marniutka, klub przyjemny. Do klubu wpuścili gdzies koło 18:45, małe piwkowanie i o 20:00 na scenę wyszli chłopaki z Chainsaw.Po niektórych wypowiedziach co do koncertu z Progresji obawiałem się trochę, ale wszystko było świetnie !! (poza słabo nagłośnionym wokalem).Chłopaki zagrali na pełnych obrotach ponad godzinny set (setlistę chyba znacie)
Po krótkiej przerwie na scenę wyszli muzycy od Paula i się zaczęło... niestety ten koncert jakoś nie przypadł mi do gustu, chłopaki wyglądali jak z wiejskich festynów. Piosenki co prawda grane szybko, ale wokal jakby od niechcienia, Paul szybko się zmęczył, i wsumie tyla..
Jakby to nie był TEN głos, pewnie wyszedłbym szybko z tego koncertu, i żałował że Chainsaw nie grał dłużej... Hmmm... Uczeń przerósł mistrza... to by było na tyle, więcej na koncert Paula raczej napewno nie pójdę... wystarczy....
Pozdrawiam, i miłej zabawy na kolejnych koncertach !! :beer :solo :rocx
Chciałbym jeszcze nadmienić, że Paul nie był, delikatnie mówiąc, zachwycony bierną postawą części publiczności, wykonując wymowne gesty zachęcające do zabawy aż w końcu pokazał publice "fucka", w ogóle to Paul ma niewyparzoną gębę, ale warto było zobaczyć jego koncert na żywo.
O tak, Paul to po prostu rockandrollowy wywrotowiec:) Mialem okazje z nim troche pogadac po koncercie - swoj chlop;) naprawde swietnie sie rozmawialo, swoja droga niezly zartownis z niego pomimo, ze ma klopoty z rodzinka;) A koncert ? Koncert znakomity moim zdaniem ! Oczywiscie mozna sie doczepic kilku rzeczy, ale nie zmienia to faktu, ze zagrali jednak z pazurem, smiem nawet twierdzic, ze taki Wrathchild lub Prowler podobal mi sie o wiele bardziej, niz wykonania Maidenow. W kazdym razie chetnie pojde na kolejny jego koncert, jesli do nas zawita, ale na to bedziemy musieli troche poczekac, gdyz planuje sobie wkrotce troche odpoczac... Chainsaw rowniez zagrali znakomicie - jestem pewien, ze juz niebawem zdominuja nasza scene metalowa (pozdr. Witek - naprawde milo bylo Was wszystkich poznac i jeszcze raz dzieki - wiesz, za co;)
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

IgorW pisze:
Zdzicho pisze: A co mnei obchodzi jakas żaloba, nikt mi odgórnie nie karze rozpaczać i koniec, ja mam to głeboko.... I niech to źle o mnei świadczy, jak ktos sie ciemno poddaje mediom i temu co jakis daremy polityk wymyślił, i idzie za ciemną masą to moim zdaniem o nim źle świadczy!
Można by tu było odbić piłeczkę i napisać 'co mnie obchodzi, że ty masz złe zdanie o kimś kto przeżywa żałobę'. Można by był gdyby to co napisałeś było sensowne, a nie jest. Przypominam że zginęło 8 osób, prawdopodobnie będą kolejne ofiary. Kilka lub kilkanaście rodzinnych tragedii. I co z tego że ryzyko było wspisane w zawód? Każdy ma ryzyko wpisane w życie, można na przykład poślizgnąć się na skórce od banana i wpaść do studni. To nie umniejsza smutku po jegośmierci. Oczywiście nie jestem za odwoływaniem koncertów, niech każdy sam podejmuje decyzję. Ale argumentacja taka, że ludzie się ślepo poddają politykam, że masz to głeboko... i nikt ci odgórnie będzie kazał rozpaczać brzmi jak pokrzykiwanie jakiegoś dzieciaka.
No i o to chodzi. że każdy może zginąć, to niech o tym wspomną we wiadomosciach raz, a nie np. w radio zet co 15 min specjalny serwis nawet byl, wszystko odwoływać i zmieniać. Mnie całe to zamiesznaie wkurza, śmierć jest smutną sprawą, ale jest to sprawa najbliższych a nie całego narodu. Owszem, można o takich ludziach wspomnieć, każdy napewno sobie pomysli coś na ich temat, zrobi się mu przykro, nie wiem kazdego jest to indywidualna sprawa, i na tym poprzetsac, a nie robić szum medialny jakby były to wybory prezydenckie.
Cmentarz
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Cmentarz »

TRZEBA BYĆ NIEŹLE POPIERDOLONYM ŻEBY W OBLICZU TAKIEJ TRAGEDJI NIE ODWOŁAĆ KONCERTÓW. JA MAM BILET A NIE IDĘ PIERDOLĘ CHCĘ W CISZY UCZCIĆ PAMIĘĆ LUDZI, KTÓRZY ZGINĘLI W TEJ TRAGEDJI!
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nie zgodze się, jak widać na Twoim prrzykładzie, nie trzeba ogłaszać żałoby narodowej i odwoływać koncertu, zeby uczcić pamięć tych górników. Chce ktoś to pójdzie się pobawić, a jak ktoś czuje, że chce w ciszy uczcić ich pamięc to nie pójdzie na jakąś impreze. Proste i jakże mądre.
Deleted User 1309

Post autor: Deleted User 1309 »

TRZEBA BYĆ NIEŹLE POPIERDOLONYM ŻEBY W OBLICZU TAKIEJ TRAGEDJI NIE ODWOŁAĆ KONCERTÓW. JA MAM BILET A NIE IDĘ PIERDOLĘ CHCĘ W CISZY UCZCIĆ PAMIĘĆ LUDZI, KTÓRZY ZGINĘLI W TEJ TRAGEDJI!
Jak w ciszy to nie krzycz .
Kto w ogole sie wybiera na dzisiejszy koncert oprocz Opry ? Pytam z czystej ciekawosci bo osobiscie sie nie wybieram .
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Cmentarz pisze:TRZEBA BYĆ NIEŹLE POPIERDOLONYM ŻEBY W OBLICZU TAKIEJ TRAGEDJI NIE ODWOŁAĆ KONCERTÓW. JA MAM BILET A NIE IDĘ PIERDOLĘ CHCĘ W CISZY UCZCIĆ PAMIĘĆ LUDZI, KTÓRZY ZGINĘLI W TEJ TRAGEDJI!
Tak... ubierzmy szare worki pokutne i posypmy głowe popiołem...

Bez przesady jednak. Tragedia jest dla bliskich tych górników, ich rodzin, znajomych. Gdyby nie media, to byśmy nawet nic nie wiedzieli o tym nieszczęściu...

Codziennie umiera też sporo osób, w weekendy w wypadkach samochodowych ginie mnóstwo ludzi... i nikt "nie zawraca sobie" tym głowy.

Masz chęc i ochotę uczeztniczyć w żałobie, to tak zrób... ja nie mam takiej potrzeby i tyle.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Cmentarz pisze:TRZEBA BYĆ NIEŹLE POPIERDOLONYM ŻEBY W OBLICZU TAKIEJ TRAGEDJI NIE ODWOŁAĆ KONCERTÓW. JA MAM BILET A NIE IDĘ PIERDOLĘ CHCĘ W CISZY UCZCIĆ PAMIĘĆ LUDZI, KTÓRZY ZGINĘLI W TEJ TRAGEDJI!
Jaka TAKA tragedia. Nieszczęśliwy wypadek po prostu. Tragedia to był atak na WTC.
Już nie przeginajcie, bo naprawdę zacznę żałobę nosić po każdym kto się wykopyrta, i stanę się hieną cmentarną... nie opuszczę żadnego pogrzebu...
Sorry ale nie ma co przesadzać...
Zdzicho
-#Long distance runner
-#Long distance runner

gumbyy pisze:Tak... ubierzmy szare worki pokutne i posypmy głowe popiołem...

Bez przesady jednak. Tragedia jest dla bliskich tych górników, ich rodzin, znajomych. Gdyby nie media, to byśmy nawet nic nie wiedzieli o tym nieszczęściu...

Codziennie umiera też sporo osób, w weekendy w wypadkach samochodowych ginie mnóstwo ludzi... i nikt "nie zawraca sobie" tym głowy.

Masz chęc i ochotę uczeztniczyć w żałobie, to tak zrób... ja nie mam takiej potrzeby i tyle.
W 100% się zgadzam, smierć to sprawa rodziny i znajomych, a nie jakis przypadkowych ponad 30 mln ludzi.

zygixxx pisze:Jaka TAKA tragedia. Nieszczęśliwy wypadek po prostu. Tragedia to był atak na WTC.
Już nie przeginajcie, bo naprawdę zacznę żałobę nosić po każdym kto się wykopyrta, i stanę się hieną cmentarną... nie opuszczę żadnego pogrzebu...
Sorry ale nie ma co przesadzać...
Wkońcu ktoś kto mysli jak ja.
ODPOWIEDZ