Festiwale w 2007? Pogłoska...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 804
Re: Festiwale w 2007? Pogłoska...
To niech nie przyjeżdzają do nas tylko do Pragi a za dwa lata dla odmiany do nas. Było by wmiare rozsądnie jakby chociaż tyle zrobili. Od biedy niech będzie gdzieś blisko w niemczech jakiś Berlin czy codś a nie niemcy zachodnie
Skoro festiwale w Niemczech to pewnie tylko Rock am Ring/in Park. A nie uśmiecha mi się płacić 100 euro za sam bilet.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ale za to masz tam praktycznie wszystkie koncertujące w tym czasie zespoły w jednym miejscu więc tak naprawdę to się opłaca.Piwowarus pisze:Skoro festiwale w Niemczech to pewnie tylko Rock am Ring/in Park. A nie uśmiecha mi się płacić 100 euro za sam bilet.
a może to czeskie Masters Of Rock by siegneło po Maiden??
Wątpię w trasę tylko festwialową w Europie. Bo ile jest tych wielkich festiwali? kilka. Roskilde, Download, Rock Im Park, Reading, to włoskie Gods Of Metal, może jeszcze ten koło Lipska w Niemczech i to europejskie Rock in Rio? Kto powiedział, że wszystkie ściagną własnie IM? A to byłoby chyba nieekonomiczne dla zespołu organizować trasę dla ośmiu występów.
Jeśli mamy spekulować to sądzę, że zagrają w Ameryce połd. i Australii a resztę zostawią na 2008. W 2009 nagrają kolejną płytę zarają trasę albumową, pozegnalną i to bedzie na tyle.
A w 2012 będzie koniec swiata
Wątpię w trasę tylko festwialową w Europie. Bo ile jest tych wielkich festiwali? kilka. Roskilde, Download, Rock Im Park, Reading, to włoskie Gods Of Metal, może jeszcze ten koło Lipska w Niemczech i to europejskie Rock in Rio? Kto powiedział, że wszystkie ściagną własnie IM? A to byłoby chyba nieekonomiczne dla zespołu organizować trasę dla ośmiu występów.
Jeśli mamy spekulować to sądzę, że zagrają w Ameryce połd. i Australii a resztę zostawią na 2008. W 2009 nagrają kolejną płytę zarają trasę albumową, pozegnalną i to bedzie na tyle.
A w 2012 będzie koniec swiata
Lepiej zeby juz odpuscili sobie Polske w 2007(raczej nie zanosi sie na to jesli w gre wchodza festiwale) i przyjechali na GY bo jak nie przyjada to im nie wybacze 
Raz nie zawsze
Raz nie zawsze
Oczywiście ,cały czas mam nadzieję ,że jeszcze przyjadą do nas . Jeżeli nasz FC zorganizuje jakiś wyjazd to tym razem na bank pojadę. Poprostu chciałbym jeszcze pare razy zobaczyć Maiden 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Wątpię, żeby było ich stać... To jednak festiwal nieco mniejszego formatu, przynajmniej na razie. A Maiden za występy na sponsorowanych festiwalach biorą więcej niż za własne gigi.jeżyk pisze:a może to czeskie Masters Of Rock by siegneło po Maiden??
Co do festiwalów to obstawiam taki układ:
- Castle Donington, ENG @ Download Festival
- Dublin, IRE @ Download Festival
- Roskilde, DEN @ Roskilde Festival
- Nurburgring, GER @ Rock Am Ring
- Nurnberg, GER @ Rock Im Park
- Dessel, BEL @ Graspop Metal Meeting
- jakiś festiwal w Hiszpanii i może w Portugalii
- jakiś festiwal we Francji
- jakiś festiwal w Austrii - Aerodome lub Novarock
- ITA @ Gods of Metal/Heineken Jammin' Festival
- GRE @ Rockwave Festival
- ewentualnie Bułgaria - Monsters of Rock
Wychodzi więc z 10 występów. Do tego jakieś ewentualne warm up'y w halach choć to wcale nie do końca pewne... Festiwale odbywają się w weekendy więc teoretycznie mogliby dorzucić w ciągu tygodnia jakieś gigi w miejsach, które pominęli w tym roku, ale równie dobrze mogą je zostawić na 2008. Wiadomo, że u nas np. nie wyprzedaliby jakiegoś stadionu, gdyby grali w takim Spodku jedynie rok wcześniej... Nie jesteśmy Szwecją i nie ma u nas takiego popytu na koncerty Maiden jak w Skandynawii czy UK.
Wydaje mi się że wyprzedali by nie jeden stadion w Polsce w takim układzie - w 2005 sprzedali 30 tys biletów 1,5 roku po koncercie we Wrocławiu, a jak wiadomo np stadion Legii nie pomieście 30 tys tylko chyba jeśli dobrze pamiętam to 25 tys 
-
Deleted User 804
ale sporo osób wcale nie pojachała na ironów 
moim zdaniem Legia byłaby wyprzedana. A już za dwa lata to na pewno by była.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak, jeśli Live Nation robiłby koncert w 2008 roku to myślę, że na 90% na Legii. Choć osobiście wolałbym stary dobry Spodek. 
Ja też bo mam blisko
Jakby zrobili, to choćby nie wiem co to bym pojechał! Taka okazja może się już nie powtórzyć.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Legia byłaby super. Stadion mimo, że nie najpiękniejszy. to ma bardzo dobrą akustykę. Nie dość, że ciągle chodzę tam na kochaną Legiunię, to jeszcze na Maiden byłaby okazja. No i w końcu bym miał blisko, a nie się tłuc przez pół Polski. 
No... na Legii to nie byłem (a już napewno nie koncercie tam) ale jeżeli mówicie ,że ma dobrą akustykę to się zdecydowanie pisałbym na to
Może i jest kawałek ode mnie ale czego się dla maiden nie robi 
-
Deleted User 357
No już nie przesadzaj z Sosnowca do Wawy tak daleko znowu nie jest. A koncertu i tak nie będzieAbstract pisze:Może i jest kawałek ode mnie
Bo bedzie w Spodku 
I nie będzie koncertów, nie będzie zlotów, nic nie będzie. 
No teraz (w najbiższym czasie) może nie natomiast 2007,2008...?