A która na AMOLAD jest nieprzeciętna ? Może brał poduwage tylko solówki z AMOLAD a nie z całego dokonania Maiden, bo ta solówka ma się nijak do takiej ze Strangera czy SSOASSKratos pisze:Dla mnie wszystkie trzy są jak na Maiden mocno przeciętne.
For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
i nigdy AMOLAD nie będzie lepsze od SSOASS czy SIT , będzie się nudzić ale też będzie sie wracać do tej płyty , tak ja uwazam przynajmniej
Po cześci się zgadzam ;]Jack87 pisze:i nigdy AMOLAD nie będzie lepsze od SSOASS czy SIT
Nigdy nie będzie lepsze bo od pierwszego przesłuchania wg mnie jest dużo lepsze więc nie może być już "lepsiejsze"
Byłeś ostatnio u larynogologafreeforce pisze:Nigdy nie będzie lepsze bo od pierwszego przesłuchania wg mnie jest dużo lepsze więc nie może być już "lepsiejsze"
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Solo w Beńku i The Legacy są moim zdaniem conajmniej bardzo dobre.Phantom22 pisze:A która na AMOLAD jest nieprzeciętna
Wczoraj zauważyłem ,że w Blood Brothers tez padają słowa ,Please tell me what love is, Ironi lubią takie powtórzenia, choćby Prisoner i Back in the Village, nie wiem czy to świadome czy nieświadome,tak czy inaczej ,ciekawostka.
Ten utwór jeszcze się jakoś broni, szkoda tylko że Bruce nie śpiewa dłużej w tym utworze w średnich rejestrach,jak na początku.
Ten utwór jeszcze się jakoś broni, szkoda tylko że Bruce nie śpiewa dłużej w tym utworze w średnich rejestrach,jak na początku.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Szczególnie, że wysokie ostatnio niezbyt mu wychodzą.Nomad pisze:Ten utwór jeszcze się jakoś broni, szkoda tylko że Bruce nie śpiewa dłużej w tym utworze w średnich rejestrach,jak na początku.
Ściślej mówiąc w Blood Brothers padają słowa:Wczoraj zauważyłem ,że w Blood Brothers tez padają słowa ,Please tell me what love is, Ironi lubią takie powtórzenia, choćby Prisoner i Back in the Village, nie wiem czy to świadome czy nieświadome,tak czy inaczej ,ciekawostka.
Will we ever know what the answer to life really is?
Can you really tell me what life is?
Rzeczywiście jakieś podobieństwo frazy z FTGGOG jest.
Why so serious?
To świadome, bo obydwa nawiązują do tego samego serialuNomad pisze:choćby Prisoner i Back in the Village, nie wiem czy to świadome czy nieświadome,tak czy inaczej ,ciekawostka.
- Elevatorman
- -#Clansman

ftggog to ulubiony kawałek z amolad mojej dziewczyny
ale ja wole the legacy i longest day 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dla mnie niezmiennie od pierwszego przesłuchania zdecydowanie najlepszy na płycie. Tylko sola mogli lepsze wypocić, choć to Murraya mi się w sumie podoba.Elevatorman pisze:longest day
A ja powiem tak ftggog i longest day to 2 moje ulubione kawalkiElevatorman pisze:ftggog to ulubiony kawałek z amolad mojej dziewczynyale ja wole the legacy i longest day
popieram - to najlepszy kawałek na płycie... to po prostu miłość od pierwszego zasłuchania 
Dzisiaj sobie przesłuchałam For The Greater...pierwszy raz od kilku...tygodni już chyba i teraz mam go w głowie cały czas
Świetny utwór jednak fragment "please tell me..." wciąż mi nie podchodzi ale reszta jak najbardziej w porządku.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

''For The Greater Good Of God'', jest chyba esencją 3-ech nowych płyt Maiden. Jest delikatne mroczne intro, potem wchodzi Bruce z równie subelnym wokalem podporządkowanym melodii. Po chwili następuje wybuch!! :beer Sczerze mówiąc po mimo tych 9 minut i 24 sekund utwór mógłby być jescze dłuższy. Tu przydał by się jescze jakiś riff, tak jak na albumie ''Chamical Wedding", gdzie jeden riff, gonił drugi. Ale naturalnie 10/10. :rocx
Nemesis...as one we stand!!
Na moje troche brak pomysłów. To już nie Paschandale czy Seventh Son gdzie był luz. Brakuje mi tutaj radości.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Dla mnie najlepszy kawałek na płycie, szczególnie początek wymiata (bas i śpiew Bruce'a). No i końcówka podobnie. Jeden z najlepszych utworów Maiden w karierze :rocx
zgadzam się!
początek i koniec = miodzio
a jeszcze to "Please tell me..." - cudo
od tego kawałka zawsze zaczynam słuchać płyty...
początek i koniec = miodzio
a jeszcze to "Please tell me..." - cudo
od tego kawałka zawsze zaczynam słuchać płyty...
ja od Different World tak jak każdego innego otwieracza IM