Relacje z koncertu w Dortmundzie!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Relacje z koncertu w Dortmundzie!
Melduje powrot z Dortmundu! Nie da sie opisac, ochlone troche i napisze krotka receznje. Nie zaluje zadnej sekundy wyjazdu!! :rocx
Ja też już z powrotem
Było zajebiście :rocx
Pierwszy raz byłem na Ironach zagranicą i bardzo podobał mi się luz pod
sceną. Nie posiadam żadnych wrażeń z czekania na koncert i po koncercie
na lot, bo u znajomych siedziałem w miasteczku pod Dortmundem.
A jeżeli chodzi o najlepsze wrażenie z koncertu, to chyba masa polskich flag
na barierkach i na płycie. Moja ekipa też miała flagę (dzierżyły ją dzielnie -
moja Mila i koleżanka Kamila). Starałem się z każdym w polskich barwach
przywitać, ale było NAS tam tak wielu
Maiden, Maiden, Maiden!
Było zajebiście :rocx
Pierwszy raz byłem na Ironach zagranicą i bardzo podobał mi się luz pod
sceną. Nie posiadam żadnych wrażeń z czekania na koncert i po koncercie
na lot, bo u znajomych siedziałem w miasteczku pod Dortmundem.
A jeżeli chodzi o najlepsze wrażenie z koncertu, to chyba masa polskich flag
na barierkach i na płycie. Moja ekipa też miała flagę (dzierżyły ją dzielnie -
moja Mila i koleżanka Kamila). Starałem się z każdym w polskich barwach
przywitać, ale było NAS tam tak wielu
Maiden, Maiden, Maiden!
Ja też już wróciłem.
Koncert pierwsza klasa, później coś więcej napiszę. 
A opaski dostałem wczoraj.
A opaski dostałem wczoraj.
no i wruciłem !! było zajebiscie potem cos napoisze wiecej
jak na koncert to tylko autokarem !! (ale nie z tymi kierowcami) :guns
aaa no i pozdro dla Turka !!
a ga no i Ironi przyszłoroczna trase letnia zaczynaja od Dortmundu !!
jak na koncert to tylko autokarem !! (ale nie z tymi kierowcami) :guns
aaa no i pozdro dla Turka !!
a ga no i Ironi przyszłoroczna trase letnia zaczynaja od Dortmundu !!
Chyba trochę źle to zrozumiałeś...a ga no i Ironi przyszłoroczna trase letnia zaczynaja od Dortmundu !!
Wątpię, żeby to był Dortmund. Rock Am Ring albo Rock Im Park zapewne.
Też się już melduje. Koncert pierwsza klasa. Relacje napisze potem.
No i oczywiście też pozdrawiam Turka
No i oczywiście też pozdrawiam Turka
turka czy araba? 
Krotki raport:
- 1/3 koncertu przy barierkach na wysokosci Dave'a
- reszta koncertu w 2-4 rzedzie
- zlapane 2 kostki Dave'a
- niemcy pokazali ze potrafia sie bawic jesli polacy im pokaza jak
- dickinson w swietnej dyspozycji wokalnej i fizycznej, ponad to super wczuwal sie w nowe utwory
- nowe utwory wypadaja bajecznie na zywo szczegolnie: TCDR, TROBB, The Legacy
- na tle nowych utworow FOTD wyszedl slabo moim zdaniem (choc zostal zagrany bezblednie i z wielkim uczuciem - to tylko dowod na to jak swietne sa to utwory na koncert)
- swietne wykonania Dickinsona HBTN TETMD i 2MTM udowodnil ze nadal moze je zaspiewac tak zeby brzmialy odpowiednio brzmialy
- najmniej widzialem Janicka, ale on pewnie szalal jak zwykle, Dave i Adrian tez byli o wiele bardziej "zywi" niz chociazby w Chorzowie.
- 0 wpadek tyechnicznych moze ze 2-3 muzyczne (ktore wylapalem sluchajac uwaznie)
Koncert rewelacja, nie mam zbyt wielu punktow odniesienia bo to dopiero drugi koncert IM moj, ale zdecydowanie najlepszy pod kazdym wzgledem ! Wiecej nie bede pisal bo i tak wiem ze czesc osob ktore nie byly obecne nie uwierza w szczerosc mojej wypowiedzi.
UP THE IRONS !!!!
- 1/3 koncertu przy barierkach na wysokosci Dave'a
- reszta koncertu w 2-4 rzedzie
- zlapane 2 kostki Dave'a
- niemcy pokazali ze potrafia sie bawic jesli polacy im pokaza jak
- dickinson w swietnej dyspozycji wokalnej i fizycznej, ponad to super wczuwal sie w nowe utwory
- nowe utwory wypadaja bajecznie na zywo szczegolnie: TCDR, TROBB, The Legacy
- na tle nowych utworow FOTD wyszedl slabo moim zdaniem (choc zostal zagrany bezblednie i z wielkim uczuciem - to tylko dowod na to jak swietne sa to utwory na koncert)
- swietne wykonania Dickinsona HBTN TETMD i 2MTM udowodnil ze nadal moze je zaspiewac tak zeby brzmialy odpowiednio brzmialy
- najmniej widzialem Janicka, ale on pewnie szalal jak zwykle, Dave i Adrian tez byli o wiele bardziej "zywi" niz chociazby w Chorzowie.
- 0 wpadek tyechnicznych moze ze 2-3 muzyczne (ktore wylapalem sluchajac uwaznie)
Koncert rewelacja, nie mam zbyt wielu punktow odniesienia bo to dopiero drugi koncert IM moj, ale zdecydowanie najlepszy pod kazdym wzgledem ! Wiecej nie bede pisal bo i tak wiem ze czesc osob ktore nie byly obecne nie uwierza w szczerosc mojej wypowiedzi.
UP THE IRONS !!!!
Uwierz mi, że warte...miki pisze:, na maiden za cholere, nie warte tych pieniędzy i zdrowia.
Dziku pisze:- niemcy pokazali ze potrafia sie bawic jesli polacy im pokaza jak
a WICKER mowil ze pod scena bedzie spokojnie.... tak bylo spokojnie ze po The Pilgrim musialem sie ewakuowac do dalszego rzedu, zadeptali by mnie
Nie byłam, of course. Ale gdy przeczytałam recenzję Dziku... szkoda, wielka szkoda. Na pewno było WSPANIALE!!
Wrocilem jakies pol godizny temu - jestem zmasakrowany i poki co te koncerty mi nie wynagrodzily tego wysilku - moze jak ochlone bedzie inaczej.
Spoznlem sie na First To The Barier 2 godziny, a dobrze, ze w ogole na maiden zdazylismy takie korki sie robily. Niech sie zglosi kolega co mi pomgl chwycic sie barierki obok Wickera (stawiam piwo) - chociaz ta barierka to byla gwozdziem do trumny chyba - jeszcze nigdy nie bylem tak slaby na koncercie Maiden
W dodatku ten ciulaty niemiec co z nim nie szlo dojsc do porozumienia - raz mnie na sile wycisklal z pod barierki, i jak stwierdzilem ze mam go w dupie i mu odpuszczam i sie cofam do drugiego rzedu to on mnie tak blokowal, ze nie bylem wstanie sie wydostac
Dopiero pod koniec mi sie udalo.
Jesli chodzi o sam koncert to Dortmund lepszy od stuttgartu, ale w Dortmundzie ja bylem wycienczony tak, ze nie wiele z tego ogarnalem.
+ intro 2 minutes grane przed Adriana
+ The Evil That Man Do
+ Kostka Dave'a zlapana w stuttgarcie
+ Beniek na zywo!! TEraz jest Ok!!
- Takie legacy totalnie nie brzmi na koncercie (przynajmniej przy barierkach)
- Brakowalo "tego czegos" w tych koncertach
- Odbarwione i przetarte spodnie
- Rozwalanony aparat cyfrowy
- Skrajne zmeczenie
Spoznlem sie na First To The Barier 2 godziny, a dobrze, ze w ogole na maiden zdazylismy takie korki sie robily. Niech sie zglosi kolega co mi pomgl chwycic sie barierki obok Wickera (stawiam piwo) - chociaz ta barierka to byla gwozdziem do trumny chyba - jeszcze nigdy nie bylem tak slaby na koncercie Maiden
Jesli chodzi o sam koncert to Dortmund lepszy od stuttgartu, ale w Dortmundzie ja bylem wycienczony tak, ze nie wiele z tego ogarnalem.
+ intro 2 minutes grane przed Adriana
+ The Evil That Man Do
+ Kostka Dave'a zlapana w stuttgarcie
+ Beniek na zywo!! TEraz jest Ok!!
- Takie legacy totalnie nie brzmi na koncercie (przynajmniej przy barierkach)
- Brakowalo "tego czegos" w tych koncertach
- Odbarwione i przetarte spodnie
- Rozwalanony aparat cyfrowy
- Skrajne zmeczenie
Widzę, że potrafisz docenić klasyczne i najlepsze patenty.Szymon pisze:+ intro 2 minutes grane przed Adriana
W drugim rzędzie udało mi się przetrwać do końca "The Longest Day" , potem musiałam się wycofać albo by mnie wynieśli
Wielkie dzięki dla tych wszystkich którzy opiekowali się moją bluzą
Tak samo było i w moim przypadku , widocznie to ogólny trend . Ostatecznie wylądowałam tak gdzieś w 7-8 rzędzie , tu było już całkiem spokojnie .Szymon pisze:W dodatku ten ciulaty niemiec co z nim nie szlo dojsc do porozumienia - raz mnie na sile wycisklal z pod barierki, i jak stwierdzilem ze mam go w dupie i mu odpuszczam i sie cofam do drugiego rzedu to on mnie tak blokowal, ze nie bylem wstanie sie wydostac
Wielkie dzięki dla tych wszystkich którzy opiekowali się moją bluzą
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Koncert moim zdaniem Rewelacja. Jak ktoś wypisuje głupoty, że Bruce jest w słabej formie, to albo nie słyszał go na żywo na europejskiej części trasy, albo poprostu nie chce przyjąć oczywistych faktów. Był to już mój 6 koncert Maiden i napewno jeden z najlepszych.
Nowe kawałki na żywca wypadają świetnie, zdecydowanie lepiej niż na albumie zwłaszcza Kolorki, Beniek i FTGGOG. No może jedynie Legacy nie wypadło najlepiej.
Co do supportu, to Lauren jak dla mnie w ogóle mogła by nie grać, choć przyznać trzeba, że na scenie (z resztą jak i po za nią
) wygląda świetnie. Trivium mimo, że za nimi nie przepadam nawet mi się podobało. Wypadli moim zdaniem o niebo lepiej jak na albumach.
Jeszcze raz napiszę, że koncert świetny. Jedyny zgrzyt był z autokarem (nikt, włącznie z pilotem nie wiedział gdzie jest zaparkowany
), ale świetny gig wszystko mi wynagrodził. A teraz idę spać bo zdycham.
Nowe kawałki na żywca wypadają świetnie, zdecydowanie lepiej niż na albumie zwłaszcza Kolorki, Beniek i FTGGOG. No może jedynie Legacy nie wypadło najlepiej.
Co do supportu, to Lauren jak dla mnie w ogóle mogła by nie grać, choć przyznać trzeba, że na scenie (z resztą jak i po za nią
Jeszcze raz napiszę, że koncert świetny. Jedyny zgrzyt był z autokarem (nikt, włącznie z pilotem nie wiedział gdzie jest zaparkowany
Hmm. Zazdroszczę wam. Szkoda, że nie ma gigów gdzieś bliżej np. w Pradze, czy Ostrawie. Najlepiej w weekendy, bo w tygodniu dużo pracy hehe.
Deep pisze:turka czy araba?
Helooooo , helooo hehe
najwarzniejsze ze polskie piwo pil tylko Co ta jego zona tak szybko uciekla ??
Trzeba jeszcze jedno niemca przyznac na stadionie Westfalenstadion w ubikacji maja ciepla wode hehe
Qbak pisze: i bardzo podobał mi się luz pod
sceną.
Rozumiem ze to zart? Bo chyba mlyn byl gorszy pod scena niz chocby u nas w Chorzowie! Niech mi ktos powie ze Niemieccy fani spokojnie pod scena stoje to go wysmieje!
Lodz juz tez dotarla do domu choc na wyjezdzie w Niemczech skromna byla nasza ekipa bo tylko 3 osobowa;)
Ale flaga byla i to nawet Niemiaszki pomagaly ja nam eksponowac nad glowami tlumu
Ashka ja tylko ja donioslem do busa ale koles ktory mi ja dawal naprawde wygladal jakby wojne z nia przetrwal i tylko dal rade powiedziec zebym go oddal jakiesj blondynce z naszego busa bo caly koncert wlaczyl o nia
Ostatnio zmieniony sob gru 09, 2006 8:30 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
O ile mnie pamięć nie myli, to ktoś kiedyś pisał, że będzie się starał wrzucić Polską flagę na scenę, udało się?