Ja nie słuchałam go przez pewien czas, podobnie jak i całej BNW, a teraz znów powróciłam do tej płytki i Nomad naprawdę wspaniale mi się słucha (a szczególnie od 04:40Chudy pisze: A mi sie z tej płyty nomad przejadł. Teraz to ja już tego nawet słuchac nie mogę. A kiedyś jedna z ulubionych piosenek.
Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brave New World
ostatnio sobi słuchałem BNW ale tak dociekliwiej i zauważyłem ze ta płyta ma bardzo dużo podobieństw do TXF. gdyby wstawić tam wokal Blaze to mielibysmy prawie replikę tego albumu.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Podobieństo BNW do TXF? Może i się nie znam, ale jak dla mnie to zupełnie inne albimy.
Jak dla mnie teżKratos pisze:Podobieństo BNW do TXF? Może i się nie znam, ale jak dla mnie to zupełnie inne albimy.
No ale w sumie o gustach się nie dyskutuje
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Gust to jedno, a fakt drugie.kaśQ pisze:No ale w sumie o gustach się nie dyskutuje
W życiu bym nie stwierdził, że te albumy są podobne. Jedyne co je łączy to to, że zaczynają jakiś okres w historii Maiden, i muzyczny, i personalny. 
Mi też jakoś jeden album drugiego nie przypomina tak to bym na pewno BNW nie lubił.
No pewne podobieństwa [muzyczne ofkors] można wychwycić, chociażby taki Ghost of the Navigator- jak kilka kawałków na Factorze zaczyna sie akustycznie, i potem wchodzą takie typowo factorowe, "ciężkie" gitary... nie przysłuchiwałem się dokładniej pod tym względem, ale coś w tym jest
Co do samej płytki, to przez długi czas jej nie słuchałem, ostatnio co jakiś czas po nią sięgam
trudno wybrać słabszy kawałek, wszystkie mają w sobie "coś"
kapitalny reunion 
Co do samej płytki, to przez długi czas jej nie słuchałem, ostatnio co jakiś czas po nią sięgam
To samo zauważyłem, te wolne intra i nastrój wolny od wesołkowatości, takie utwory jak Brave New World czy Blood Brothers z Blazem na wokalu, spokojnie mogłyby znaleźć się na X Factor.adam IM pisze:ostatnio sobi słuchałem BNW ale tak dociekliwiej i zauważyłem ze ta płyta ma bardzo dużo podobieństw do TXF. gdyby wstawić tam wokal Blaze to mielibysmy prawie replikę tego albumu.
Zresztą dużo ludzi bardzo lubi te dwa albumy,niektórzy uważają je za 2 najlepsze. Ja zdecydowanie bardziej wolę BNW ,ale podobieństwo kompozycyjne jest.
posłuchajcie harmonii na TXF i na BNW. to sa w ponad 50% te same harmonie zmienił się tylko wokal i tempo utworów.
Wicker Man 10/10
Ghost of Navigator 9,5/10
Brave New World 10/10
Blood Brothers 10/10
The Mercenary 9,5/10
Dream of Mirrors 11/10
Fallen Angel 10/10
Nomad 10/10
Out of the Silent Planet 10/10
The Thin Line Between Love and Hate 11/10
okładka 10/10
słabe punkty? W The Mercenary ten refren się jednak za dużo razy powtarza, słuchałam go ostatnio i aż mnie zaczął denerwować
Ale ma świetny początek!
No jak dla mnie płyta rewelka, przegoniła w mojej klasyfikacji 7th Sona ostatnio
Ghost of Navigator 9,5/10
Brave New World 10/10
Blood Brothers 10/10
The Mercenary 9,5/10
Dream of Mirrors 11/10
Fallen Angel 10/10
Nomad 10/10
Out of the Silent Planet 10/10
The Thin Line Between Love and Hate 11/10
okładka 10/10
słabe punkty? W The Mercenary ten refren się jednak za dużo razy powtarza, słuchałam go ostatnio i aż mnie zaczął denerwować
ojj tak, cudo! Jakoś do tej pory lubiłam Nomada ale słuchałam rzadko nie wiem czemu, ale teraz wróciłam do tego kawałka.Nomad naprawdę wspaniale mi się słucha (a szczególnie od 04:40
No jak dla mnie płyta rewelka, przegoniła w mojej klasyfikacji 7th Sona ostatnio
Wicker Man to w ogóle jeden z najlepszych openerów , jezu..daje takiego kopa że aż grzech nie załączyć , słabe punkty to ma DOD ale nie BNW , o nie , co to to nie 
no Wicker jest genialny, teledysk uwielbiam chociaż jest taki....zwykłyJack87 pisze:Wicker Man to w ogóle jeden z najlepszych openerów , jezu..daje takiego kopa że aż grzech nie załączyć ,
no jest w tym trochę prawdy, ale ja DOD coraz bardziej doceniam i nie wiem jak ktoś go może gniotem nazwać. Bardzo fajna płytka jak dla mnieJack87 pisze:słabe punkty to ma DOD ale nie BNW , o nie , co to to nie![]()
mam takie samo zdanie o AMOLADMaidenka pisze: ja DOD coraz bardziej doceniam i nie wiem jak ktoś go może gniotem nazwać. Bardzo fajna płytka jak dla mnie
Wymień chociaż dwa słabe punkty tańca.Jack87 pisze:łabe punkty to ma DOD ale nie BNW
Dla mnie BNW ma więcej słabych niż taniec.
Wildest Dreams i New Frontier
Obie są lepsze od Nomada i końcowego. Wildest Dreams jeden z ulubionych openerow.Jack87 pisze:Wildest Dreams i New Frontier
mi się DOD podoba jako całość ale WD i NF jakoś takie nie za bardzo do mnie
się zgodzęJack87 pisze:Wildest Dreams
ma świetny tekstJack87 pisze:New Frontier
yy? no nie koniecznieChudy pisze:Obie są lepsze od Nomada
że niby od The Thin Line Between Love And Hate? O żesz Ty :gunsChudy pisze:i końcowego
troszku się chyba Nicko obija (bynajmniej nie pałeczką o gary)Chudy pisze:Wymień chociaż dwa słabe punkty tańca.
Ostatanio 5 razy pod rząd słuchałem tej piosenki żeby uslyszeć czym się tak wszyscy zachwycają i lipa. Średnia dla mnie. Na AMOLADA z nią.Maidenka pisze:że niby od The Thin Line Between Love And Hate? O żesz Ty