Clive Burr vs Nicko Mc Brain
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Clive Burr vs Nicko Mc Brain
Głos na McMózga.
-
JohnTheKillmaster
- -#Charlotte

Zdecydowanie Nicko ze względu na jego wokal na AMOLAD
. A tak na serio to jest naprawde dobrym perkusistą.
Nicko. Bo ma fajny nos, dobry technik z niego i bardziej wszechstronny jest od Burra.
Ja głosowałam jakieś 2 miesiące temu i postawiłam na Nicko, ale trochę żałuję, bo obaj bębniarze świetnie brzmią. A nie znam się na grze na perkusji na tyle, żeby ją oceniać...
No ale Nicko można zapamiętać dzięki jego nietypowej refrenowej partii w "Childhood's End" :rocx Czegoś takiego u Clive'a nie słyszałam, co nie oznacza, ze nie zagrałby tego równie dobrze
A tak prywatnie, to mam sentyment do obu Maidenowych bębniarzy...
-
Deleted User 1499
Zdecydowanie Nikco za :
- Swietne opanowanie 1 stopki
- swietna gre na Hi-hacie
- Umiejetnosc tehcnicznego grania
Burr byl dobrym palkarzem jednak gral bardziej podstawowo , zadnych skomplikowanych zagran dlatego jest slabszy.
- Swietne opanowanie 1 stopki
- swietna gre na Hi-hacie
- Umiejetnosc tehcnicznego grania
Burr byl dobrym palkarzem jednak gral bardziej podstawowo , zadnych skomplikowanych zagran dlatego jest slabszy.
-
Lord Of The Flies
- -#Invader

Clive Burr...jego rytm bardziej do mnie przemawia.Szczególny plus dla niego to za solówke na bębnach w Another Life z Maiden Japan
:D
I am a man who walks alone...
oczywiście , że Nicko McBrain , Burr to był tylko pomiot jakiś tam 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Zagłosowałem na Nicko, ale głównie za ostry dowcip. Na perkusji się nie znam za bardzo, ale partie Burra są bardziej monotonne moim zdaniem.
Hm trudny wybór, ale jakoś chybać ciut bardziej podoba mi się gra Burr'a. Co prawda nagrał tylko 3 albumy z Maiden, ale ma on w swojej grze to coś. Jakoś gra dla mnie trochę więcej i pełniej, jeśli można to tak określić.
kurde ile tu jest tematow, o ktorych nawet nie wiedzialem...
glosuje na Nicka, bo ma fajny nos
a tak serio, to sie nie znam na perkusji i nie wiem, ktory moze byc lepszy technicznie, ale z tego co wiem, to Nicko jest lepszy
glosuje na Nicka, bo ma fajny nos
a tak serio, to sie nie znam na perkusji i nie wiem, ktory moze byc lepszy technicznie, ale z tego co wiem, to Nicko jest lepszy
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Nicko, na ostatnim albumie nieźle się popisał.
Nicko, bo jego gra bardziej do mnie przemawia...jeszcze za Sea Of Madness i BNW z RiR... :rocx
Clive na tych trzech albumach, które nagrał z Maiden wykazal się niesamowicie ale o Nicku raczej już można więcej napisać i to jaki postęp w swej grze uczynił myśle że o głowę przebija Clive'a. Jemu widocznie nie było dane się jeszcze rozwijać w grze na perce. Nicko zaś "nie tylko wystukuje rytm ale GRA na perkusji" jak to ktos kiedys napisał. Także chyle temu czoła. :beer Niech nam żyje stary, dobry Nicko McBrain 
Dlatego głos na NickaFreeze pisze:Nicko, na ostatnim albumie nieźle się popisał.
Glos poszedl juz wczesniej na Nicko i tak zostaje:) ale nie zapominajmy jak clive zagral Genghis Khana cudownie 
Clive napier**** ile wlazlo, gral moze mniej technicznie ale pasowal do klimatu Killers czy The Number... Nicko z kolei ma wspanialy warsztat, podkreslal to kilkakrotnie, jest taki fragment w biografii "Byłem muzyczna dziwka" tak powiedzial o sobie Nicko. Gral wszystko i ze wszystkimi... jak na maiden, i w ogole w heavy metalu, jest w pierwszej 10 perkmenów, ale wymieka przy panu Mikkey Dee (Motorhead) czy Vinniem Appicem (Black Sabbath, Dio)... porzadny perkusista, ale bez jakichkolwiek wyzyn... ale fakt, jego gra w "Hallowed Be Thy Name" z Death On The Road, czy "Fear Of The Dark" z Donington 1992, powoduje ze rece same skladaja sie do braw. Fajne przejscia, pomysl na gre, i przede wszystkim, podejscie do grania. Wesoly chlopok. Clive tez, ale moze i za bardzo... przez pijanstwo go wywalili... Harris nie mogl zniesc ze chlopok gra na kacu, i rzyga do wiaderka kolo perki. Bo jak wiadomo Harris nigdy, przenigdy nie pije alkoholu, pije tylko sok marchewkowy przed koncertem i uczy sie na pamiec tabulatorow utworow
hehe... Oczywiscie troche ironizuje, i zartuje, ale fakt, ze 'Arry jest i byl wyczulony na zawalanie dyscypliny w kapeli - DiAnno tak skonczyl i Clive. Na Smitha tez sie denerwowal ze nie przyklada sie do gry pod koniec trasy Seventh Tour.
-
Satil Devan
- -#Wrathchild

Nicko jest świetny technicznie, gra jak mało kto... no i potrafi naprawdę ciekawie improwizować. Głos na niego.