Dio vs Ozzy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Dio vs Ozzy
koniec tych zabaw. co jakis temat związany z black sabbath to rodzą sie dyskusje "kto jest lepszy a kto ciota - ozzy czy dio" czas najwyższy na teamt ! krótko. kto i dlaczego ? pisac i glosowac ! ja oczywiscie oddaje głos na Dio, bo to jeden z najlepszych wokalistow w historii muzyki trzymający poziom(muzyczny jak i społeczny) a do jego plyty ( i plyty BS z nim ) są wokalnie i klimatycznie duuuuuuuuzo lepsze od tych ozziego
uhuhuh....ale beda wojny : B
uhuhuh....ale beda wojny : B
Ostatnio zmieniony śr lut 28, 2007 3:55 pm przez Szajba, łącznie zmieniany 1 raz.
już nie mam tu najwięcej postów

Re: Dio vs Ozzy
Gdzie Martin i Gillan?
Dio to ciota.
AAAA!!! damnit przypadkiem klikąłem Dio <sciana>
Dio to ciota.
AAAA!!! damnit przypadkiem klikąłem Dio <sciana>
Ostatnio zmieniony wt sty 23, 2007 5:43 pm przez Ximinez, łącznie zmieniany 1 raz.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Mym zdaniem lepszym wokalistą jest Dio. Ale to Ozzy bardziej pasował do Black Sabbath, niesamowity klimat pierwszych płyt podsycony głosem Ozzmana. BTW Uwielbiam i Dio i Ozzy'ego.
Ozzy. Bo tak.
Dio.
Ale Ozza też lubię. znaczy za to, że śpiewał w BS bo tak ogólnie to nie
Ale Ozza też lubię. znaczy za to, że śpiewał w BS bo tak ogólnie to nie
dobrze kliknąłeśXiminez pisze:AAAA!!! damnit przypadkiem klikąłem Dio <sciana>

Hmm... The Wizzard, N.I.B., Electric Funreal, National Acrobat, Iron Man etc.jakiś argument ? :>
Brudne, ciężkie, czorne, zapadające w pamięć. Maniera 'robota' potęguje to wrażenie. Nie ma jakiś melodii, jest powolne cedzenie słów. Kurde nie wiem jak to opisać słowami. Zgaś światło, zapuść sobie Master Of Reality a po nim SBS i to poczuj. Zaraz po tym posłuchaj Heaven & Hell i Mob Rules. Zobacz różnice. Mrok jest? Ok, ale już nie taki surowy, prosty a plastycznie namalowany. To już nie ta burza i dzwon w oddali.
no nie ta... tylko lepsza....Ximinez pisze:To już nie ta burza i dzwon w oddali.

I prowadź tutaj dyskusje...
Szajba pisze:no nie ta... tylko lepsza....
Szajba pisze:jakiś argument ? :>
Ostatnio zmieniony wt sty 23, 2007 6:00 pm przez Ximinez, łącznie zmieniany 2 razy.
pieknie. zgadzam sie w 100% zreszta pisalem tu nie raz.Ximinez pisze:Ok, ale już nie taki surowy, prosty a plastycznie namalowany. To już nie ta burza i dzwon w oddali.
Dla mnie Black Sabbath=sklad z Ozzem.
Dio ok, ale za cholere nie pasowal do BS. Live Evil to dobra koncertowka, ale kazdy jeden utwor Ozza splaszczal sie z klimatu.
Jazz is not dead, it just smells funny.
heheh
nie no ..... plyty z Ozzym nie są słabe, to wiadomo, klimat maja ale plyty z Dio mają klimat taik pardziej hm.....moze nawet magiczny taki hm......niewiem jak by to powiedziec..... widziales klip do utworu Rock'n'Roll Childeren Dio solo ? zawsze jak slucyham plyt z Dio to czuje taki klimat jak w tym klipie... a co do kariery solowej to juz wogole...jedna plyta Dio (holy diver) bije wszystko ozziego na glowe !

-
Bloody Sabbath
- -#Invader

Dio
Ozz-za klimat.
A plyt z Dio nie mogę słuchać dłużej niż 20 minut. Jego solowe mam trzy-przesłuchałem raz i trafiły w ciemny róg pokoju
A No More Tears Ozza leci ciągle, mimo, że mam tą płytę już dobre dwa lata.
A plyt z Dio nie mogę słuchać dłużej niż 20 minut. Jego solowe mam trzy-przesłuchałem raz i trafiły w ciemny róg pokoju
Ten temat to jest o Sabbsach czy karierze solowej w końcu?
[Pytam, bo się motam z deka. Nawet jak solo to +1 Ozz]
i to i toTen temat to jest o Sabbsach czy karierze solowej w końcu?

O wokalistach.
Głos na Dio bo jest lepszy technicznie, nigdy się nie zblaznil tak ja robi to ozzy co chwila.
Głos na Dio bo jest lepszy technicznie, nigdy się nie zblaznil tak ja robi to ozzy co chwila.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
I porównując jeszcze wokal ozza dziś i Ronniego dziś chociaz - chociaz Ronnie jest 4 lata starszy a to dużo w takim porównaniu - to Dio wypada jeszcze lepiej niż wypadał i ta k lepiej 10,20 czy 30 lat temu. Dio rządzi a ozzy niech idzie na ryby.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Jak chodzi tylko o wokal i nic poza tym to Dio.
jesli rozpatrujac kariere solowa, to juz calkiem inna kwestia. Bo plyty solowe Dio, czy te z Rainbow to znakomite materialy. Ozzy sam juz nie osiagnal wiadomo takich obrotow jak Sabbs do SBS, ale nikt tak nie osiagnalSzajba pisze:widziales klip do utworu Rock'n'Roll Childeren Dio solo
w kwestii solowej nie wiem, ktorego wybrac. Bo Ozzy to zawsze taki sentyment byl, dobry wybor w ankiecie.
Jazz is not dead, it just smells funny.