Death metal
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Death metal
'course not :]
Nile, Suffocation, Decapitated, Repulsion, Entombed. Słucham bardzo chętnie, choć ostatnio bardziej gustuje w klimatach technicznego death: Lykathea Aflame, Gorguts, Capharnaum, Atheist, czy Amoral.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Decapitated to brutal death metal?
Lykathea Aflame rządzi ale do death metalu to ja bym ich ni wała nie wrzucił. Pisałem nawet reckę ich tworu w recenzjach.
Lykathea Aflame rządzi ale do death metalu to ja bym ich ni wała nie wrzucił. Pisałem nawet reckę ich tworu w recenzjach.
Ja tam specem nie jestem od szufladkowania.herki pisze:Decapitated to brutal death metal?
Lykathea na metal archives została ogłoszona jako kapela grająca technical death/grind.
Co do Decapitated, to na metal-archives piszą o nich technical death metal. Ale sądzę, że Winds Of Creation pod brutal podciągnąć można. Pozostałych dokonań na razie nie znam.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
A ja myślę że Winds Of Creation zdecydowanie pod brutal death NIE można podciągnąć. Juyż prędzej Nihility, ale to bardziej jest techniczny, a nie brutalny death metal. A z resztą zwał jak zwał, grunt że muza przednia.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Ja tam Decapitated średnio lubię i raczej bym ich muzyki pod BRUTAL nie podciągał.
herki pisze: A z resztą zwał jak zwał, grunt że muza przednia.
Czasami lubię. Można się odprężyć przy tej muzyce.
Najbardziej odpowiada mi Dissenter. Trochę tego jeszcze znam, ale nie chcę, żeby się znowu ktoś czepiał, że to "nie brutal"
.
Najbardziej odpowiada mi Dissenter. Trochę tego jeszcze znam, ale nie chcę, żeby się znowu ktoś czepiał, że to "nie brutal"
moja lista niekoniecznie super brutal ale klimat tez to ma :
Absu
Nile
Melechesh
Hate Eternal
Bridequin ( dziwne ale moze byc)
Suffocation
Terrorizer
Azarath
Anima Damnata
Witchmaster
jak mowilem nie wszystko tu jest super brutal ale mi to co napisalem jak najbardziej pasi
Absu
Nile
Melechesh
Hate Eternal
Bridequin ( dziwne ale moze byc)
Suffocation
Terrorizer
Azarath
Anima Damnata
Witchmaster
jak mowilem nie wszystko tu jest super brutal ale mi to co napisalem jak najbardziej pasi
Wlasnie, trzeba ten nowy krazek animy zdobyc.
a do nich w zyciu sie przekonac nie moglemDeaDe pisze:Najbardziej odpowiada mi Dissenter.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Ja również na początku nie mogłem strawić nawet dwóch kawałków. Przekonałem się do nich.... po obejrzeniu teledyskuslayer pisze:Wlasnie, trzeba ten nowy krazek animy zdobyc.a do nich w zyciu sie przekonac nie moglemDeaDe pisze:Najbardziej odpowiada mi Dissenter.
Znam obie, ale zwyczajnie goscie nie podchodza mi. Lubie jakis polot w death metalu, a oni jakby go nie mieli
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Wakterstein
- -#Trooper

Brutal, brutal, brutal. To zależy czego się szuka. Muzyki, czy uciesznie sieczki. Np. jak ktoś idzie na piłę, to nie zachwycać się grą aktorską i kunsztem reżysera. Wolę już normalną muzę jak Death... Poza tym, to że ktoś słucha większego "łubudubu" nie oznacza, że jest bardziej truuu.
Ależ oni mają brutalne i debilne nazwy 
Nie lubię, nigdy jakoś death metal mnie nie pociągał.Może tylko Death i Vader od czasu do czasu dla słoninki dobrze robi, ale reszta wg. mnie nie ma nic w sobie
Nie lubię, nigdy jakoś death metal mnie nie pociągał.Może tylko Death i Vader od czasu do czasu dla słoninki dobrze robi, ale reszta wg. mnie nie ma nic w sobie
jeszcze mozna tu wspomniec o kapeli ktora grala przed Nile u nas w kraju :
Psycroptic . to co ich palker wyczynia to sa niesamowite rzeczy...
A nowa plyta animy az pali chrzescijan gdy sie ja dotyka ;P
Psycroptic . to co ich palker wyczynia to sa niesamowite rzeczy...
A nowa plyta animy az pali chrzescijan gdy sie ja dotyka ;P
VoodooStoneman pisze:A nowa plyta animy az pali chrzescijan gdy sie ja dotyka ;P
-
Stormshield
- -#Moonchild

Czemu dziwne? Standardowy bdm.Stoneman pisze:Bridequin ( dziwne ale moze byc)
Nowa płyta jest przecudna!Stoneman pisze:Suffocation
wlasnie dzieki nowej plycie ich slucham
a w polsce akurat swoja droga ''sieczke'' mamy az za dobra...
dzis w cieszynie mialem dobry tego pokaz.. a jutro bedzie mial chorzow ;/
a w polsce akurat swoja droga ''sieczke'' mamy az za dobra...