chociaz beh zrobi duuuuzo pogo bedzie mosh jakich malo :] a niech sie Mystic wysili i Falconera albo Elvenking badz Sabaton z power metalu sciagnie zeby bylo klimatycznie :]
Dani Filth pisze:Ciekawe tylko czy będzie więcej nawiązań do muzyki klasycznej (chórki, orkiestra)...oby!
Na Demigod z dodatkami było wszystko ok. Nie za dużo i nie za mało. Nergal zresztą mówił, że to Behemoth i nie pójdą w stronę Therion No ale mam nadzieję...jestem przekonany że będzie sporo smaczków. Jakieś akustyczne momenty i różne inne pierdoły.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
i nie kazdy sos jesli jest podany smakuje ;/ w kazdym razie bedzie plyta lepsza niz demigod !! PROMETHERION !! jeju cudo :] behemoth na mystic festivalu muusi byc i Vesania
Behemoth właśnie rozpoczął mixy swojego najnowszego album „The Apostasy” w szwedzkim Dug Out. Ponownie w tej roli Daniel Bergstrand znany ze współpracy z takimi wykonawcami jak Meshuggah, Strapping Young Lad czy in Flames. Nergal wysłał garść newsów o tym jak przebiegają prace nad płytą:
„W końcu wylądowałem w Szwecji. Wiem, wiem...jestem wam winien szczegółowy raport plus video z ostatniej fazy nagrań jednak to, co działo się przez ostatnie tygodnie w studio skutecznie ograniczało moje pole działania w tej materii. Mówiąc krótko, ostatnie czas w Radiu Gdańsk to czysta walka z materią. Po blisko trzech miesiącach nagrań straciliśmy możliwość obiektywnego oceniania sytuacji. Zaczęło się błędne koło w efekcie którego z niemal fanatyczną precyzją staraliśmy się osiągnąć optymalny efekt podczas nagrań. Pojawiło się kilka trudności z którymi ledwo się uporaliśmy. Anyway, zdałem sobie sprawę że w ten sposób mógłbym nagrywać ta płytę przez kolejne miesiące. Udało się powiedzieć STOP i tym sposobem jestem tutaj i przyglądam się właśnie, jak nasz diament ulega ostatecznym szlifom. Ok. Na tym etapie obiektywizm w ocenie nie istnieje ale jest też wiara i przekonanie, że to co się urodziło się najlepszym owocem naszej wspólnej pracy. Dzisiejszego ranka porównywaliśmy z Danielem bębny na nowej płycie i na „Demigod”. Huh, nie chcę mówić nic złego o płycie którą cały czas uwielbiam ale „The Apostasy” brzmi na tym etapie klasę wyżej od swego poprzednika!
Bęben brzmi tak intensywnie, że na prawdę ciężko to znieść (śmiech). Niedawno ściągnąłem ślady wokalu do utworu „Inner Sanctum” jakie wykonał dla nas pewien gość...ale na razie o tym sza! Czekajcie na prawdziwą niespodziankę a tymczasem spadam do studia. Niedługo wyświetlę się z potężnym raportem video i garścią świeżych newsów! Horns up!
Po ukończeniu mixów Behemoth dołącza do europejskiego festiwalu No Mercy na 2 tygodniowy trek. Chwilę później lecą do Izraela oraz do Stanów. Na maj planowana jest duża trasa po Rosji a także pierwszy tour po półwyspie bałkańskim! Stay tuned!
Saturday 31-03 Austria Planet Music Vienna
Sunday 01-04 Germany Alte Spinnerei Glauchau
Monday 02-04 Czech Abaton Praha
Tuesday 03-04 Germany Postbahnhoff Berlin
Wednesday04-04 Germany Markthalle Hamburg
Thursday 05-04 Germany Batschkapp frankfurt
Friday 06-04 Denmark Godset Kolding
Saturday 07-04 Germany Zeche Carl Essen
Sunday 08-04 Belgium Hof ter Loo Antwerpen
Monday 09-04 Holland 013 Tilburg
Tuesday 10-04 UK Koko London
Wednesday11-04 France la Locomotive Paris