Teksty w metalu i nie tylko
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Teksty w metalu i nie tylko
Do założenia tego tematu skłoniło mnie kilka wypowiedzi w temacia o Manowar. Tu piszcie o tym czy teksty w metalu są głupie czy mądre. Proponowałbym bym też zachaczyć o inne rodzaje muzyki.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Re: Teksty w metalu i nie tylko
Czy głupie czy mądre to już zależy od zespołu. Nie można uogólnić, że wszystkie teksty w metalu są głupie, bo trafiają się różne perełki. Większość literkowych wypocin dostaje charakteru dopiero w połączeniu z muzyką i głosem wokalisty.
Co do Manowara to nie lubię. Nie jarają mnie teksty o sile metalu, jeździe na koniu i byciu wojownikiem świata.
Co do Manowara to nie lubię. Nie jarają mnie teksty o sile metalu, jeździe na koniu i byciu wojownikiem świata.
Hm ciężko powiedzieć czy są głupie czy nie. To jest bardzo dyskusyjne. Osobiście lubię teksty niektórych zespołów (Iron Maiden, Nightwish czy Rammstein) ze względu na tematyka albo to ,że są klimatyczne i pasują do muzyki.
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Mądre teksty powninny towarzyszyć muzyce IMO. IM, Meta, Anathema, Dzem to zespoły która dla mnie mają swietne teksty 
Każdy zespół pisze w inny sposób a co sądzicie o tekstach Kata ?? Moim zdaniem jest tam kilka głupawych numerów ale rozumiem to jako przedstawienie jakiegoś tam światopoglądu w przejaskrawiony sposób a Wy??
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Ja np kata lubie ale np mój brat nie trawi głównie przez teksty, ktore jak twierdzi są pozerskie i z tym sie zgadzam
No metal ma głupie teksty. Jakie inne miałby mieć? To nic złego, że są głupie. Muzyka rozrywkowa nie ma na celu niczego uczyć.
nie są mądre ale tym bardziej nie są glupie
już nie mam tu najwięcej postów

No więc jaka muzyka uczy ?? Np Kaczmarski wiadomo jakie ma teksty....
miałvyrus pisze:Np Kaczmarski wiadomo jakie ma teksty....

Najpierw z książek się poucz czegokolwiek, a potem się ucz na muzyce mały.vyrus pisze:No więc jaka muzyka uczy ?? Np Kaczmarski wiadomo jakie ma teksty....
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

miki pisze:No metal ma głupie teksty. Jakie inne miałby mieć? To nic złego, że są głupie. Muzyka rozrywkowa nie ma na celu niczego uczyć.
Zwłaszcza to bez liryk, ono ma najlepsze lirykibenedykt pisze:techno na przykład - lirycznie zabija
Teksty canibal c. albo deicide - bardzo rozwijające
w sumie sądzę, że im mniej subiektywne, osobiste itd. tym lepsze.
Cały czas się uczęNajpierw z książek się poucz czegokolwiek, a potem się ucz na muzyce mały.
EDIT:Poza tym chyba nie zaprzeczysz że Kaczmarski ma teksty na poziomie a to właśnie moja wypowiedz miała przekazać.
Ostatnio zmieniony ndz mar 04, 2007 9:31 pm przez vyrus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Są dziwaczne, ale bardzo charakterystyczne. Tworzą świetny i niepowtarzalny klimat, a chyba o to chodzi.vyrus pisze:Każdy zespół pisze w inny sposób a co sądzicie o tekstach Kata ??
texty kata są bezprzykładnie głupie i tępe, co nie przeszkadza im być zajebistymi 

-
Stormshield
- -#Moonchild

A co głupiego/tępego widzisz w spijaniu dziewczęcej krwi z błony dziewiczej? Toż to przecież codzienność każdego szanującego się metalowca. 
No i tu się nie zgodze. Ja dopatrzyłem się tam kilku nie głupich zwrotów. Autor wyraża swoja zdanie na różne tematy.Szajba pisze:texty kata są bezprzykładnie głupie i tępe