24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: 24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek
Szymon, Ty masz bilet? Bo ja zastanawiałem się czy by okazji Twoją metodą nie poszukać 
Ja bilet mam 
Dogadaj sie z Michciem, on ma wlasnie taki plan
Tylko nie wiem jak to wyjdzie na metalmani. Jakby blaze gral calkiem wieczorem to mozna by chyba spokojnie kupic taniej, ale tak to nie wiem czy sie uda. Musialbys przyjsc z samego rana to moze sie trafi ktos kto ma darmowa wejsciowke i bedzie sie chcial pozbyc.....
Dogadaj sie z Michciem, on ma wlasnie taki plan
-
Deleted User 357
No popróbuję
Ale wiecej niż 50zł za wjazd nie dam
Szajba,to jak się ustawiamy? Ja gdzieś koło 10.30 mogę być w Katosach
Szajba,to jak się ustawiamy? Ja gdzieś koło 10.30 mogę być w Katosach
z takim podejciem masz spore szanseŻelazny pisze:Ale wiecej niż 50zł za wjazd nie dam
no to do zobaczenia \m/
\m/
pisz do mnieŻelazny pisze:Szajba,to jak się ustawiamy? Ja gdzieś koło 10.30 mogę być w Katosach
dobra, trza sie myć i ubierać
już nie mam tu najwięcej postów

-
Krokodyl_dg
- -#Prodigal son

o ja (no nie ważne
) !!!!!!!!!
To był mój pierwszy koncert na jakim byłem!
Bayley się postarał, szkoda tylko, że reszta zespołów się nie postarała... tylko Blaze i Ci z Finlandii byli warci uwagi (poszedłem w trakcje Blaze'go)... więc było SUPER
Bayley się postarał, szkoda tylko, że reszta zespołów się nie postarała... tylko Blaze i Ci z Finlandii byli warci uwagi (poszedłem w trakcje Blaze'go)... więc było SUPER
Na Testamencie nie zostałeś?Vol 7 pisze:o ja (no nie ważne) !!!!!!!!!
DESTRUCTION SIĘ NIE POSTARAŁ?
Korpikupa? ;]Vol 7 pisze:Ci z Finlandii
znaczy w jakim sensie się nie postarali? :>
trzeba było na Testamencie zostać, to musiał być kop dopiero :/
znaczy się ja chyba źle się wyraziłem, nie tyle zespoły się nie postarały, co organizatorzy, bo to miał być fest HEAVY metalowy, a nie black tudzież death metalowy, która to muzyka za nic mi nie podchodzi...
a "Korki i Glany" (jak to określiliśmy z kolegą) byli fajni, bo było w sam raz na rozgrzewkę i pogo było, a i muzyczkę mieli spoko... i wokalista był dosyć skoczny - polatał sobie na rękach ludzisk pod sceną, w tym moich
a "Korki i Glany" (jak to określiliśmy z kolegą) byli fajni, bo było w sam raz na rozgrzewkę i pogo było, a i muzyczkę mieli spoko... i wokalista był dosyć skoczny - polatał sobie na rękach ludzisk pod sceną, w tym moich
jak obiecał tak zrobiłKrokodyl_dg pisze:byłem
szkoda tylko ze chrzanił za dużo...Vol 7 pisze:Bayley się postarał,
ta...koleś walnął tekstem że w polse wszyscy do kościoła chodzą w niedzieleherki pisze:DESTRUCTION SIĘ NIE POSTARAŁ?
kop to mało powiedziane... TestA dali taki koncert, że to szok...po nich grali jeszcze My dying bride i paradise lost bo obsóa byłą 2 godzinna a oni mieli samolot do Dallas. na MDB i PL ani ja ani Bidd (dzieki za browaraWrath pisze:trzeba było na Testamencie zostać, to musiał być kop dopiero :/
a to od kiedy ? :lolVol 7 pisze:bo to miał być fest HEAVY metalowy
: polkametal, z mikim wyszlismy po 2 minutachVol 7 pisze:a "Korki i Glany" (jak to określiliśmy z kolegą) byli fajni, bo było w sam raz na rozgrzewkę i pogo było, a i muzyczkę mieli spoko... i wokalista był dosyć skoczny - polatał sobie na rękach ludzisk pod sceną, w tym moich
ide spac ale było zajebiście, rano coś napisze moze wiecej. papa

Wlasnie wrocilem, widzialem tylko Destruction i Blaze'a i wystarczy. Mialem wchodzic na koncowke Testamentu i potem na MDB i PL ale stwierdzilem ze pierdziele jade do domu - no i jestem :]
Blaze bardzo pozytywnie - dawal duzo z siebie i jak na Blaze'a lepiej chyba byc nie moglo, zespol sie niestety mylil i nie wiem co bedzie z tego DVD
Fajny kontakt z publicznoscia - wyszedl do ludzi stanal na barierkach i spiewal Look For the Truth (zastanawia mnie kto mial zasczyt obciagnac Blaze'owi
) ............Apropos bardzo fajne lodziarki w spodku chodzily w fioletowych kubraczkach 
Autograf Blaze'a jest i fota
Dzieki Robert za chwilowe uzyczenie naklejki
!! Szkoda ze nie bylo ekipy z Grecji pod barierka, bo mi odpalilo i jak byly momenty ciszy to darlem sie Wojna - moze bedzie slychac na DVD 
W ogole opoznienie jak zwykle gigantyczne i Testament puscili na scene przed MDB i PL, chyba chlopakom sie spieszylo gdzies. Widzielibyscie Eve jak zasuwala na koncert zeby zdazyc :]
Blaze bardzo pozytywnie - dawal duzo z siebie i jak na Blaze'a lepiej chyba byc nie moglo, zespol sie niestety mylil i nie wiem co bedzie z tego DVD
Autograf Blaze'a jest i fota
W ogole opoznienie jak zwykle gigantyczne i Testament puscili na scene przed MDB i PL, chyba chlopakom sie spieszylo gdzies. Widzielibyscie Eve jak zasuwala na koncert zeby zdazyc :]
- ironBIDDAF
- -#Trooper

Veni, vidi, vici
Testament - nie chce mówić, że najlepszy koncert w moim życiu, bo odczucia zbyt świeże, ale jeden z najlepszych na jakich byłem. Zespół grał z niebywałą lekkością i radością, co było doskonale odczuwalne.
Blaze - przez tego głąba i jego debilne, dziecinne, patetyczne, gorzejniżmanowarowe pogadanki nie zdążyłem na signing session Testamentu. Grał masę utworów maiden i mimo iż było przyjemnie posłuchać to niezbyt dobrze świadczy o nim. "Zagraj jeszcze Sign of the cross i spier...."
Ogólnie to TestAmenT zabił. Tylko dla Testamentu przyszedłem na metalmanię i się nie zawiodłem. Grali niby niewiele ponad godzinkę, ale z Arturem stwierdziliśmy, że to jest takie przeżycie, że tą godzinę należałoby nawet dawkować
Nie mogę sie doczekać regularnego koncertu Testamentu.
ps. Nazar po Metalmanii zaliczony. Kebab był nieziemski
Testament - nie chce mówić, że najlepszy koncert w moim życiu, bo odczucia zbyt świeże, ale jeden z najlepszych na jakich byłem. Zespół grał z niebywałą lekkością i radością, co było doskonale odczuwalne.
Blaze - przez tego głąba i jego debilne, dziecinne, patetyczne, gorzejniżmanowarowe pogadanki nie zdążyłem na signing session Testamentu. Grał masę utworów maiden i mimo iż było przyjemnie posłuchać to niezbyt dobrze świadczy o nim. "Zagraj jeszcze Sign of the cross i spier...."
Ogólnie to TestAmenT zabił. Tylko dla Testamentu przyszedłem na metalmanię i się nie zawiodłem. Grali niby niewiele ponad godzinkę, ale z Arturem stwierdziliśmy, że to jest takie przeżycie, że tą godzinę należałoby nawet dawkować
ps. Nazar po Metalmanii zaliczony. Kebab był nieziemski
Ja już również wróciłem do domu. Na gorąco powiem ,że byłem bardzo zaskoczony formą Blaze'a. Nieprawdopodobny się starał na dzisiejszym koncercie. Nie wiem czy wyjdzie to DVD ale jeżeli tak to zachęcam do kupna
Testament poprostu ZMIAŻDŻYŁ!. Świetna forma, utwory grane ze wspaniałą łatwością.
T E S T A M E N T :rocx :rocx :rocx :rocx
Co za wyczesany koncert, tak jak Bidd mogę stwierdzić, że jeden z najlepszych na jakich byłem, na 100%. Koncert po prostu RE-WE-LA-CYJ-NY
Zagrali 13 wałków, grali nieco ponad godzinkę, może z 10 minutami. Jak już wcześniej wspomniano, zagrali przed Paradise i MDB bo niby mieli poranny samolot do Dallas ( i przysłużyłem się najpierw Biddowi i Szajbie a potem EvE, informując ich o tym wałku
). Ale mnie to wisi, nawet lepiej, bo przynajmniej nie musiałem się martwić o powrót tylko spokojnie odczekałem ze 20 minut na Paradise (mieli grać po MDB notabene, a grali przed) i poszedłem. Samo PL jakoś tak średnio mnie ruszało, ale to IMO dlatego, że po prostu zespół grający tego wieczoru po Testamencie był skazany u mnie na taką reakcję. Niemniej - pięknie wykonany "Grey".
A wracająć do Testamentu - ta ENERGIA, radość grania, pasja i lekkość. GENIALNY SKOLNICK, to co ten facet wyprawia jest nieziemskie, on już musi zostać w Testament do końca
Bardzo uśmiechnięty Chuck, wyraźnie zadowolony z przyjęcia, reakcji publiki, podobnie jak Greg Christian. Jedynie Eric coś tak w cieniu był, ale wiadomo, że to ważna postać.
W sumie to zbyt dużo nie widziałem:
kilka minut Darzamatu
pierwsze 2 utwory Zyklon (zmyłem się gdzieś indziej...)
cały, dodajmy, znakomity występ Horrorscope na Małej Scenie :rocx (właśnie tam się spieszyłem w trakcie Zyklona)
końcówkę Vital Remains (nie moja muza
)
cały Entombed ( z czego pierwszą połowę przegadałem z ziomem, a prawie całą drugą z Mikim
)
DESTRUCTION - świetny występ
przekonali mnie do siebie, mimo, że jakimś fanem nigdy nie byłem; teraz czas na zmiany
Brakowało mi jednak drugioej gitary; wiem oczywiście, że Destruction to tercet, ale troszkę jednak brakowało tego. A wygląd ich gitarzysty to niezły lol :laugh Ręce jak patyki, najprościej mówiąc
Cały koncert w I rzędzie.
BLAZE - również bardzo dobry koncert, ale gadki miał faktycznie z dupy
stwierdziliśmy z Biddem, że niezły stuff musiał wziąć przed występem
jechało nieziemskim wprost patosem
Ale sam występ bardzo udany, z tym że pod koniec się trochę dłużył, przez co kurna nie zdążyłem (Biddaf zresztą też...) na podpisywanie płyt i innych pierdół przez Testament :/ ). No i jednak słabo bardzo nagłośniony. A set lista też śmiechowa trochę, skoro się gra 6 własnych i 6 maidenowych, o ile dobrze liczę.
Również spędziłem koncert w I rzędzie (obok Szymona
i Gumbyy też był blisko bardzo), ale pod koniec troszkę się oddaliłem.
SEPULTURA - świetny występ \m/ Ale to oglądałęm stojąc na schodach tych najniższych siedzisk. Niemniej, reakcje ludu na ten występ świetne, płyta pełna, z pewnością jeden z bardziej oczekiwanych występów. Tutaj było z kolei niby podobnie jak przy Destruction - 1 gitara, ale to co robił Kisser było wspaniałe - znakomity muzyk. Zabrzmieli świetnie, tak pełnie, nie czuć było potrzeby dodawania drugiej gitary. Zastanawiam się tylko jakiego klubu miał koszulkę, może Miki będzie wiedział 
Generalnie jeden z chyba najgoręcej przyjętych zespołów, przynajmniej z tych co widziałem. Ciekaw jestem jak wypada w tym porównaniu Testament, może EvE dokładniej powie, bo byłem w II rzęzie na Teście i niezbyt wiem co się działo za mną, a EvE była gdzieś dalej
Set listy (ale niepełne) mogę jutro popisać, ale będą tylko kapele które widziałem i to niekoniecznie dokładne (jeśli o kolejność chodzi).
Tak czy siak - bardzo udany festiwal, chyba lepszy niż zeszłoroczny, mimo tego, że czysto subiektywnie tamten bardziej mi odpowiadał muzycznie. Dlatego, że w tym roku jednak ściągnęli kilka naprawdę dużych nazw, których nie muszę wymieniać. I przełożyło się to na pewno na frekwencję; nie podam dokładnej, ale nie bło to na pewno 3 tys. jak rok temu a coś ponad 4 na 100%, a kto wie czy i nie 5 ??
Miło było też spotkać kilku sanktuarian (EvE, Miki, Bidd, Szajba, Szymon, S1 - Ty mi tylko mignąłeś przed Blazem :closed , Alien) i poznać kilku nowych (MaYeR, Wicker, Ivona).
Dzięki też Biddafowi za towarzystwo w trakcie Blaze'a i Testa :beer Miło było dysputować o stuffie Blaze'a, wielkości Testamentu itede
Generalnie to zajebioza, głównie dzięki Testament.
\m/
Co za wyczesany koncert, tak jak Bidd mogę stwierdzić, że jeden z najlepszych na jakich byłem, na 100%. Koncert po prostu RE-WE-LA-CYJ-NY
Zagrali 13 wałków, grali nieco ponad godzinkę, może z 10 minutami. Jak już wcześniej wspomniano, zagrali przed Paradise i MDB bo niby mieli poranny samolot do Dallas ( i przysłużyłem się najpierw Biddowi i Szajbie a potem EvE, informując ich o tym wałku
A wracająć do Testamentu - ta ENERGIA, radość grania, pasja i lekkość. GENIALNY SKOLNICK, to co ten facet wyprawia jest nieziemskie, on już musi zostać w Testament do końca
W sumie to zbyt dużo nie widziałem:
Cały koncert w I rzędzie.
Również spędziłem koncert w I rzędzie (obok Szymona
Generalnie jeden z chyba najgoręcej przyjętych zespołów, przynajmniej z tych co widziałem. Ciekaw jestem jak wypada w tym porównaniu Testament, może EvE dokładniej powie, bo byłem w II rzęzie na Teście i niezbyt wiem co się działo za mną, a EvE była gdzieś dalej
Set listy (ale niepełne) mogę jutro popisać, ale będą tylko kapele które widziałem i to niekoniecznie dokładne (jeśli o kolejność chodzi).
Tak czy siak - bardzo udany festiwal, chyba lepszy niż zeszłoroczny, mimo tego, że czysto subiektywnie tamten bardziej mi odpowiadał muzycznie. Dlatego, że w tym roku jednak ściągnęli kilka naprawdę dużych nazw, których nie muszę wymieniać. I przełożyło się to na pewno na frekwencję; nie podam dokładnej, ale nie bło to na pewno 3 tys. jak rok temu a coś ponad 4 na 100%, a kto wie czy i nie 5 ??
Miło było też spotkać kilku sanktuarian (EvE, Miki, Bidd, Szajba, Szymon, S1 - Ty mi tylko mignąłeś przed Blazem :closed , Alien) i poznać kilku nowych (MaYeR, Wicker, Ivona).
Dzięki też Biddafowi za towarzystwo w trakcie Blaze'a i Testa :beer Miło było dysputować o stuffie Blaze'a, wielkości Testamentu itede
Generalnie to zajebioza, głównie dzięki Testament.
\m/
Ostatnio zmieniony ndz cze 10, 2007 1:59 am przez Artur, łącznie zmieniany 1 raz.
Zazdroszcze Wam kurna
Ale ja za to mogłem się wczoraj spotkać z Jean Michel Jarre'm ;]
Jak ktoś z Was robił jakieś fotki to zarzućcie. Jak ktoś w czasie Testamentu był na tyle świadom, że wiedział co się dzieje to zarzućcie setlistę.
Wyszlo tak, że Blaze grał najdłużej? Darzamat zagrał z Romanem Diabelski Dom III czy II (czy to w ogóle ściema?).
Jak ktoś z Was robił jakieś fotki to zarzućcie. Jak ktoś w czasie Testamentu był na tyle świadom, że wiedział co się dzieje to zarzućcie setlistę.
Wyszlo tak, że Blaze grał najdłużej? Darzamat zagrał z Romanem Diabelski Dom III czy II (czy to w ogóle ściema?).
a jak zyklon?
macie dla mnie podpisy pasqdy? :>
Kea
macie dla mnie podpisy pasqdy? :>
Kea
nie wkurzaj mnie... nie zdążyłem bo na kebab poszliśmyArtur pisze:cały, dodajmy, znakomity występ Horrorscope na Małej Scenie :rocx
ale muskuły miałArtur pisze:Ręce jak patyki, najprościej mówiąc![]()
wiem że Romek wlazł na scene na Darzmacie ale czy spiewal to nie, pilem wtedy piwoherki pisze:Darzamat zagrał z Romanem Diabelski Dom III czy II (czy to w ogóle ściema?).
7 swoichArtur pisze:koro się gra 6 własnych i 6 maidenowych, o ile dobrze liczę.
ogólnie to świetna impreza, tylko powiem, że młyn był szalony(w negatywnym tego słowa znaczeniu), dlatego jak na w połowie TestAmenTa mnie wyniesli do tylu i sobie pod kamerą na wysięgniku usiadłem, to specjalnie nie narzekałem

Trzeba bylo wyjscironBIDDAF pisze:Blaze - przez tego głąba i jego debilne, dziecinne, patetyczne, gorzejniżmanowarowe pogadanki nie zdążyłem na signing session Testamentu