Blind Guardian
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blind Guardian
ja mam kolegę, który jest ultra fanem tej kapeli. nawet jakoś działa na polskiej stronie, może go znają Ci z tego forum blidowego.
kiedyś na wyjeździe jakimś ze szkoły katował wszystkich tym, bo miał płyty oraz odtwarzacz. jednemu koledze się spodobało - takiemu hip-hopowcowi. innymi nie. jednak na banii mocnej śpiewaliśmy często te bard songi, czy jak się to zwie - 'now you all know.. the bards and their songs..' hehe
kiedyś na wyjeździe jakimś ze szkoły katował wszystkich tym, bo miał płyty oraz odtwarzacz. jednemu koledze się spodobało - takiemu hip-hopowcowi. innymi nie. jednak na banii mocnej śpiewaliśmy często te bard songi, czy jak się to zwie - 'now you all know.. the bards and their songs..' hehe
-
Stormshield
- -#Moonchild

Dobra kapela. Nie słucham za często, a jak już to tylko "Live".
ja ich tam bardzo lubię, chociaż po koncercie w Słowacji tak jakby słuchać przestałam. Chyba przegięłam z nimi i jak włączyłam sobie wczoraj najnowsza płytą to nnie wytrzymalam dłużej niż połowa płyty. Hyh, no nie wiem.
Ale myślę, żedo Imaginations czy Tales zawsze bardzo chętnie wracać będę. Nowa płyta to jest w porzo, ale gdyby była o połowę krótsza. Tzn utwory z drugiej połowy brzmią jak te z pierwszej, a co za dużo to i świnia nie zje. I nie rozumiem w ogóle qltu Nightfalla (albo ANATO?). W kazdym razie te dwie płyty to juz jakby przerost ich stylu.
Ale myślę, żedo Imaginations czy Tales zawsze bardzo chętnie wracać będę. Nowa płyta to jest w porzo, ale gdyby była o połowę krótsza. Tzn utwory z drugiej połowy brzmią jak te z pierwszej, a co za dużo to i świnia nie zje. I nie rozumiem w ogóle qltu Nightfalla (albo ANATO?). W kazdym razie te dwie płyty to juz jakby przerost ich stylu.
Ja bym użył słowa kwintesencja. Nikt wcześniej przed nimi tak nie zagrał. To coś wspaniałego. Oczywiście, wcześniejszym płytom nic nie ujmując, bo i tam mam wiele ukochanych wręcz piosenek (The Last Candle, The Hobbit, Valhalla z TT, Traveller In Time...)EvE pisze:W kazdym razie te dwie płyty to juz jakby przerost ich stylu.
może być kwintesencja. Ale ostatni album Manowara też pokazał ich kwintesencje
.
Kiedyś słyszałem "Imaginations From The Other Side". Kilka razy do niego wróciłem. Niezłe, ale nie moja muza, a podchodziłem do tego jakoś tak dziwnie pozytywnie nastawiony.
Kursch ma na pewno cholernie ciekawą i oryginalną barwę, ale mnie jego wokal ani ziębi ani grzeje.
Reszty dyskografii tym samym raczej nie poznam
Choć kto wie na co mnie kiedyś najdzie :]
Kursch ma na pewno cholernie ciekawą i oryginalną barwę, ale mnie jego wokal ani ziębi ani grzeje.
Reszty dyskografii tym samym raczej nie poznam
Mam tak samoArtur pisze:Kiedyś słyszałem "Imaginations From The Other Side". Kilka razy do niego wróciłem. Niezłe, ale nie moja muza
Polecam ci ich nowy krążek. Moim zdaniem, najlepszy od czasu IFTOS właśnie. Takie, połączenie IFTOS i Somwhere Far Beyond. Czasem miażdżące brzmienie, a czasem delikatne ;]Nie dla mnie, trochę śmieszny zespół.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Najgorsza rzecz jaką nagrali. Nie potrafię nawet do połowy dotrwać. Stoczyli się panowie.BeBe pisze:Polecam ci ich nowy krążek.
stoczyli to malo powiedziane...za duzo progresu i takich udziwnien ... podoba mi sie tylko fly i skalds and shadows !! reszta ssie . wogole to jak kupowac cos nowego BG to czekac na nowe wydawnictwo w tym roku czyli album calkiem orkiestrowy !! ah bedzie sie dzialo 
-
Deleted User 357
Hehe a jak dla mnie to dwa najgorsze kawałki na płycieStoneman pisze:podoba mi sie tylko fly i skalds and shadows !!
nie pękajStormshield pisze:ajgorsza rzecz jaką nagrali. Nie potrafię nawet do połowy dotrwać. Stoczyli się panowie.
Przesadzasz.Stormshield pisze:Najgorsza rzecz jaką nagrali. Nie potrafię nawet do połowy dotrwać. Stoczyli się panowie.BeBe pisze:Polecam ci ich nowy krążek.
Fakt, nie jest to już BG w stylu IFTOS czy Battalions of Fear [najlepsza płyta chyba], jednakowoż nowe dziełko jest fajne.
Fakt, patos to się wylewa bokami pudełka, ale imho płyta interesująca.
ja nowej cd nie moge po prostu ... za duzo progresu ( tego blind guardianowego oczywscie ) za duzo rzeczy takich na sile innych no. IMO najlepsza cd to Tales from the... i tego nic nie zmieni . i nawet nightfall moze ssac pale przy tales . z nightfalla lubie 3 kawalki ;/
Legenda jak dla mnie Power Metalu.
Ostatnio wydali nowy singiel i teledysk.
Singiel trzyma klasę a teledysk no cóż słaby...
Ostatnio wydali nowy singiel i teledysk.
Singiel trzyma klasę a teledysk no cóż słaby...
Kwestia czym dla kogo jest Power MetalHeti pisze:Legenda jak dla mnie Power Metalu
www.MetalSide.pl
Poza balladami to dla mnie czysty Power Metal.gumbyy pisze:Kwestia czym dla kogo jest Power MetalHeti pisze:Legenda jak dla mnie Power Metalu
Słyszał ktoś nowy singiel i teledysk Blindów?
Kawałki na singlu mogą być ale teledysk pozostawia wiele do życzenia... przynajmniej w odbiorze wizualnym.
No właśnie niekoniecznie.... ta etykietka pasuje do Blind GuardianHeti pisze:Poza balladami to dla mnie czysty Power Metal
www.MetalSide.pl
czy teledysk jest wyznacznikiem jakimś?Heti pisze:Słyszał ktoś nowy singiel i teledysk Blindów?
- Ironkostek
- -#Trooper

właśnie.
Nie szata zdobi człowieka, a teledysk utwór.
np. taki teledysk do Run To The Hills to wiocha, a i tak większość członków teo forum z piszącym te słowa włącznie utwór za świetny uważa
Nie szata zdobi człowieka, a teledysk utwór.
np. taki teledysk do Run To The Hills to wiocha, a i tak większość członków teo forum z piszącym te słowa włącznie utwór za świetny uważa