Saxon w Polsce w 2007 - Kraków & Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Saxon w Polsce w 2007 - Kraków & Warszawa
O ludzie, a u nas to już dziś

Jak dla mnie, Masterplan mógłby grać 3 razy dłużej, albo w ogóle całą noc, nie chciałam, żeby kończyli
Saxon dał show niesamowity :solo
Gdzieś tak w połowie koncertu miałam dość ciekawego zgona, po prostu oparłam się o ludzi stojących przede mną, głowa mi opadła i nastał spokój. Bardzo się zdziwiłam, że ochroniarz pytał, czy wszystko w porządku, przecież ja nic złego nie robiłam... zasłabłam? usnęłam? osiągnęłam stan heavymetalowego odlotu?
No, ale pod koniec zagrali jeszcze sporo fajnych kawałków, poszłam w młyn :rocx
Super zabawa, co tu dużo mówić
Saxon dał show niesamowity :solo
Gdzieś tak w połowie koncertu miałam dość ciekawego zgona, po prostu oparłam się o ludzi stojących przede mną, głowa mi opadła i nastał spokój. Bardzo się zdziwiłam, że ochroniarz pytał, czy wszystko w porządku, przecież ja nic złego nie robiłam... zasłabłam? usnęłam? osiągnęłam stan heavymetalowego odlotu?
No, ale pod koniec zagrali jeszcze sporo fajnych kawałków, poszłam w młyn :rocx
Super zabawa, co tu dużo mówić
- Ironkostek
- -#Trooper

Piszę wkrótce po zebraniu tyłka z wyra i przemyśleniu tego i owego. Mogę powiedzieć w sumie jedno : Mnie Saxon poprostu zmiótł
Rewelacyjny koncert. Od "State Of Grace" przez wszystkie nowości i starocie po "Denim And Leather". Tyle lat na karku a oni wciąż wymiatają
czemu Biff nie jest moim wujkiem?!
(nawiasem mówiąc to fajne miał wdzianko)
Masterplan przy tym co pokazał w zeszłym roku na Masters Of Rock tym razem tak sobie. Ten nowy wokalista jest taki jakiś bezpłciowy
ale Terrana i Grapow pokazali klasę i w sumie uratowali występ Masterplan.
Masterplan przy tym co pokazał w zeszłym roku na Masters Of Rock tym razem tak sobie. Ten nowy wokalista jest taki jakiś bezpłciowy
Bo jest ojcem Andiego Derisa O_oIronkostek pisze:czemu Biff nie jest moim wujkiem?!
Ale powaga... ja myślałam, że to taki żarcik odnośnie wyglądu, a tak na prawdę to facet się identycznie rusza na scenie, każdy gest jednego widziałam u drugiego O_o
Ale ja mam tylko jedną fotkę 
-
Deleted User 622
Tą co Biff tak długo męczył?
Poka poka 
Wrazenia po koncercie takie same jak wasze - bylo super :rocx
Roland Grapow dal mi swoja kostke
Pozdro dla pana ktory wyrwal mi sila paleczke Terrany :angry :angry
Po raz kolejny musze ponarzekac na ochrone w klubie studio. Na Grave Diggerze panowie z ochrony caly koncert smiali sie z Chrisa co (mi na przyklad) psulo odbior koncertu.
Wczoraj "Hektorzy" popisali sie jeszcze bardziej. Kazda kostke jaka wyladowala na scenie chowali do kieszeni zeby potem sprzedac na allegro... no chyba ze maja w domu dzieci sluchajace Saxona... Sam bylem swiadkiem jak stary pierdziel - grubas sprzedal fanowi kostke Grapowa za 40 zl. Takie sytuacje po prostu nie moga miec miejsca ://
Roland Grapow dal mi swoja kostke
Pozdro dla pana ktory wyrwal mi sila paleczke Terrany :angry :angry
Po raz kolejny musze ponarzekac na ochrone w klubie studio. Na Grave Diggerze panowie z ochrony caly koncert smiali sie z Chrisa co (mi na przyklad) psulo odbior koncertu.
Wczoraj "Hektorzy" popisali sie jeszcze bardziej. Kazda kostke jaka wyladowala na scenie chowali do kieszeni zeby potem sprzedac na allegro... no chyba ze maja w domu dzieci sluchajace Saxona... Sam bylem swiadkiem jak stary pierdziel - grubas sprzedal fanowi kostke Grapowa za 40 zl. Takie sytuacje po prostu nie moga miec miejsca ://
SAXON ROCKS !
Warszawa tez dala czadu !
Obiecali mi rowniez w empiku "great show" i mam great gluche ucho
haha, swietny gig, wspaniale kawalki, choc braklo Power And The Glory... Nibbs Carter to po prostu dla niego scena za mala!
po prostu swietny koncert... dali czad niemilosierny!
KTO NIE BYL - TEN TRABA ! :laugh
a ten caly masterplan to taki se, i moze 2 kawalki dobre byly... cyrkowcy i momentami to taka lipa szla ze sceny, a ten Grapow to taki super gitarzysta nie jest... ;P bez zartow... perkmen troche dal odlot z solowka... kojarzyl mi sie ze zwierzakiem z muppetow
hehe
Warszawa tez dala czadu !
Obiecali mi rowniez w empiku "great show" i mam great gluche ucho
KTO NIE BYL - TEN TRABA ! :laugh
a ten caly masterplan to taki se, i moze 2 kawalki dobre byly... cyrkowcy i momentami to taka lipa szla ze sceny, a ten Grapow to taki super gitarzysta nie jest... ;P bez zartow... perkmen troche dal odlot z solowka... kojarzyl mi sie ze zwierzakiem z muppetow
Stworzyliśmy dziełometal pisze:Tą co Biff tak długo męczył?Poka poka
http://www.youtube.com/watch?v=5vnk4uwezYY
Fantastyczny koncert, ale nie trwał wcale 2.5h :0
Na podpisywaniu w Empiku zdobyłem autografy na paru fantach, potem udałem się do kolegi na spożywanie Ciechanów i do Stodoły weszliśmy o 20:30 - punktualnie jak zaczynał Saxon. Szybko wbiliśmy się pod scenę (co nie było trudne, wprawdzie barierek nie atakowaliśmy, ale w drugim rzędzie przestaliśmy już cały koncert) i oglądaliśmy koncercik. Wprawdzie na początku 2 nowe numery, ale jak zagrali Motorcycle Man to myślałem, że się posram xd
Oólnie set bardzo przyjemny, ale sporo z Innera było, ale nic - Saxon to Saxon. Biff był zajebisty - posuwał w jakimś płaszczu, wziął od jednego kolesia aparat i zrobił mu ze sceny zdjęcie, łapał flagi rzucane przez fanów i obwieszał nimi perkusję, a podczas 747 wziął od kogoś kapelusz i po kolei zakładał każdemu z zespołu. Świetny koleś
Koncert skończył się około 22:20, niestety
Cały koncert minął mi jakby w parenaście sekund. Pod koniec niestety też nie udalo mi się złapać żadnej kostki, choć byłem blisko chwycenia kostki Quinna. Mimo wszystko, zdecydowanie nie żałuję, bo mimo lat na karku Saxon skopał dupska
Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś dane mi będzie ich zobaczyć ponownie. W sumie trochę szkoda, że Masterplana nie widziałem, ale przynajmniej byłem świeży na Saxonie 
Po koncercie miły miniafterek na jakiejś klatce schodowej urządziłem sobie z kolegą i po północy byłem w domu
Fotki moje z Empiku:

Na podpisywaniu w Empiku zdobyłem autografy na paru fantach, potem udałem się do kolegi na spożywanie Ciechanów i do Stodoły weszliśmy o 20:30 - punktualnie jak zaczynał Saxon. Szybko wbiliśmy się pod scenę (co nie było trudne, wprawdzie barierek nie atakowaliśmy, ale w drugim rzędzie przestaliśmy już cały koncert) i oglądaliśmy koncercik. Wprawdzie na początku 2 nowe numery, ale jak zagrali Motorcycle Man to myślałem, że się posram xd
Oólnie set bardzo przyjemny, ale sporo z Innera było, ale nic - Saxon to Saxon. Biff był zajebisty - posuwał w jakimś płaszczu, wziął od jednego kolesia aparat i zrobił mu ze sceny zdjęcie, łapał flagi rzucane przez fanów i obwieszał nimi perkusję, a podczas 747 wziął od kogoś kapelusz i po kolei zakładał każdemu z zespołu. Świetny koleś
Koncert skończył się około 22:20, niestety
Po koncercie miły miniafterek na jakiejś klatce schodowej urządziłem sobie z kolegą i po północy byłem w domu
Fotki moje z Empiku:

no byles przede mna do podpisow
hehe
No wiem wiem, tyle że szybko sie potem zmyliśmy, bo się nam spieszyło, a na koncercie już Cię nie widziałem.
Kurka, na autografy w Empiku załapałem się w ostatniej chwili. Doszły po mnie jeszcze dwie osoby i na końcu stanął ochroniarz i basta. Szczęście miałem. Załapałem trzy plakaty z podpisami. Na koncercie prawdziwa jazda
Po Masterplanie poznałem gości (kumpli mojego wujka, którzy byli dzień wcześniej na koncercie w Krakowie i rano przyjechali do Wawy), którzy rzucili flagę Polski ("Saxon, Welcome in Poland") zawieszoną potem przez Biffa. Takich fanatyków Saxona jak oni chyba nie ma
Jadą za nimi zawsze i wszędzie. Saxon to klasa sama w sobie. Mimo wieku są pełni energii, więc pomyślałem sobie o Maiden. Zrekompensowałem sobie nie możność pojechania na koncert w Ostravie.
Iron Maiden gonna get you, no matter how far.
No. Na koncercie bylem z prawej strony na barierce tak ze przede mna byl tylko Paul Quinn...
troche moze za bardzo z prawej, bo na wprost glosnika :/ i mam teraz gluche prawe ucho !
a herki w porzo gosc ;P hehe pzdr.
Widzę, że Warszawa również bawiła się świetnie na Saxon. Nasuwa mi się pytanie czy ktoś ma bootlega (choćby audio bo o video nie wspomnę) z któregoś z koncertów?
-
Deleted User 357
No to ja coś napiszę - koncert naprawdę bardzo dobry,ale w porównaniu z Warszawą 04 słabszy. Ale i tak Biff jak zwykle złapał świetny koncert z publiką,a setlista naklejona na scenę lekko się nie pokrywała z tym co naprawdę usłyszeliśmy
Set:
1. State of grace
2. Let me feel your power
3. motorcycle man
4. If I was you
5. Strong arm of the law
6. Requiem
7. Red star falling
8. Heavy metal thunder
9. 20 thousand feet
10. Crusader
11. Power and the glory
12. Wheels of steel
13. To hell and back again
14. Princess
15. Ive got to rock
16. Atilla
17. dallas
18. 747
19. and the bands played on
20. Witchfinder general
21. denim and leather
22. ashes to ashes
Masterplan też nieźle zagrał,ale niech mi ktoś powie jeszcze że DiMeo ma identyczny głos jak Jorn to go odeślę prosto do laryngologa. Stare kawałki w jego wykonaniu to pomyłka. Najlepsze było oczywiście solo Terrany
set:
Spirit Never Die
Enlighten Me
Take Me Over
Lost and Gone
Heroes
Crystal Night
solo Grapow
Soulburn
solo Terrana
Back for My Life
Keeps Me Burning
Kind Hearted Light
Poza tym mam kostkę Quinna i pałkę Terrany,a Biffowi olbrzymi kłopot sprawiło uzycie aparatu Lucy :laugh
Set:
1. State of grace
2. Let me feel your power
3. motorcycle man
4. If I was you
5. Strong arm of the law
6. Requiem
7. Red star falling
8. Heavy metal thunder
9. 20 thousand feet
10. Crusader
11. Power and the glory
12. Wheels of steel
13. To hell and back again
14. Princess
15. Ive got to rock
16. Atilla
17. dallas
18. 747
19. and the bands played on
20. Witchfinder general
21. denim and leather
22. ashes to ashes
Masterplan też nieźle zagrał,ale niech mi ktoś powie jeszcze że DiMeo ma identyczny głos jak Jorn to go odeślę prosto do laryngologa. Stare kawałki w jego wykonaniu to pomyłka. Najlepsze było oczywiście solo Terrany
set:
Spirit Never Die
Enlighten Me
Take Me Over
Lost and Gone
Heroes
Crystal Night
solo Grapow
Soulburn
solo Terrana
Back for My Life
Keeps Me Burning
Kind Hearted Light
Poza tym mam kostkę Quinna i pałkę Terrany,a Biffowi olbrzymi kłopot sprawiło uzycie aparatu Lucy :laugh
Byłem również konkretny czad stary dobry SAXON ,w pierwszym rzędzie koło moich starych kumpli z Kruszwicy.Naprawdę niezapomniany show :rocx Biff to prawdziwy Showman.Koncert naprawdę super i udało mi się nawet wyłapać dwie kostki .
NWOBHM rządzi :rocx :rocx :rocx :rocx :rocx .
NWOBHM rządzi :rocx :rocx :rocx :rocx :rocx .
łups de IRON
W ogóle koncert wybujany w kosmos, młyn konkretny, niah niah...

(Już jesteśy na youtubie
)
"It's not working! It's working! Oh, it's a video!"Żelazny pisze:Biffowi olbrzymi kłopot sprawiło uzycie aparatu Lucy :laugh
(Już jesteśy na youtubie
daj linkLucy pisze:(Już jesteśy na youtubie)
Lucy a miałaś swoje tróóóóóó kvltowe rękawiczki ? \m/
już nie mam tu najwięcej postów