Samael
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Samael
Na emulu pełno Solar Soulów jest, to prawdziwe?
... nie wiem jak na Emulu bo zasysam tylko torrenty ale to co mam jak najbardziej prawdziwe - właśnie zabieram się za słuchanie bo nie wytrzymam do premiery płyty 
... szkoda że czasy "Ceremony Of Opposites" już minęły:
"I spit at your god's face
I piss on the cross
I vomit on the holy bible
I shit on the blessed whore and her bastard son
I desecrate, crush and destroy
All which is sacred, all which is blessed
I've found the one who lives in me
Brothers and sisters
Time for change is coming
Bells for revenge strike the end of times
By faith, by force
We'll walk toward the light
And forever be our own god"
... szkoda że czasy "Ceremony Of Opposites" już minęły:
"I spit at your god's face
I piss on the cross
I vomit on the holy bible
I shit on the blessed whore and her bastard son
I desecrate, crush and destroy
All which is sacred, all which is blessed
I've found the one who lives in me
Brothers and sisters
Time for change is coming
Bells for revenge strike the end of times
By faith, by force
We'll walk toward the light
And forever be our own god"
Po pierwszym przesłuchaniu już jestem.
Nie zawiodłem się- wręcz przeciwnie.
Wielkie wrażenie na mnie zrobiły wokale Vorpha- znów najwyższa klasa...powinienem się już przyzwyczaić właściwie.
Nie jestem w stanie na razie ocenić czy lepszy czy gorszy od innych płyt szwajacarów. Jedno jest pewne- nie jest to takie gówno, jakim rysuje tą płytę Kea
Nie zawiodłem się- wręcz przeciwnie.
Wielkie wrażenie na mnie zrobiły wokale Vorpha- znów najwyższa klasa...powinienem się już przyzwyczaić właściwie.
Nie jestem w stanie na razie ocenić czy lepszy czy gorszy od innych płyt szwajacarów. Jedno jest pewne- nie jest to takie gówno, jakim rysuje tą płytę Kea
to MAtek, a nie ja. ja tylko stwierdziłam, że zawód jest. bo się miszcza spodziewałam. on od wiosek powyzywałsyzygy pisze:Jedno jest pewne- nie jest to takie gówno, jakim rysuje tą płytę Kea
K.
kto się podzieli tym? :>
... moje ulubione albumy SAMAEL'a to "Blood Ritual" "Ceremony of Opposites" oraz "Passage" aczkolwiek nie pogardzam kolejnymi płytami grupy które ukazały się na przestrzeni lat choć kierunek w jakim poszedł zespól niekoniecznie mi przypadł do gustu to za każdym razem z ogromną ciekawościa słucham ich nowej płyty ... tak było i tym razem ... przyznam szczerze materiał z "Solar Soul" jest kontynuacją scieżki obranej na "Reign Of Light" i jeżeli miałbym w jakis sposób porównywac nowy album to właśnie do tej płyty. Faktycznie wokale Vorpha miazdzą ale w tej kwestii tak było zawsze, w moim odczuciu gitarom brak tutaj potężniejszego kopa [bardziej soczystego brzmienia]. Solar Soul to mimo wszystko metalowe granie przesiąknięte mnóstwem elektroniki [ale czy industrialu??] która jednak w połączeniu z wokalami Vorpha i gitarową ścianą dźwięków tworzy ciekawy klimat ... swoja droga jest to jedna z tych płyt których całkiem dobrze słucha się w samochodzie czy w "ruchu" idąc gdzieś z discmanem etc. ... jednak nie jest to w moim odczuciu album którego będę słuchał często i namiętnie, krótko mówiąc jest dobrze ale szczena mi nie opadła - a drugiej strony jasne jest że "stary dobry SAMAEL" już nie powróci tak więc 
ja w sumie mogę wrzucić. Czy masz już?sobota pisze:kto się podzieli tym? :>
o, byłbym Ci wdzięczny, bo na tym komputerze coś z emula ściągnąć to do usranej śmierci można czekać ;]
Ok, zaraz zacznę wrzucać
A ktoś jeszcze chce? Slayer, Miki, M@ti? Wy chyba lubicie samaela, a nic nie mówice o nowym albumie?:>
A ktoś jeszcze chce? Slayer, Miki, M@ti? Wy chyba lubicie samaela, a nic nie mówice o nowym albumie?:>
najgorszy samael w historii.
Co tu wiecej sie wypowiadac, marna kopia z RoL tylko zupelnie bez polotu, ktory jednak na RoL mial miejsce. Cos powalilo Samael
Co tu wiecej sie wypowiadac, marna kopia z RoL tylko zupelnie bez polotu, ktory jednak na RoL mial miejsce. Cos powalilo Samael
Jazz is not dead, it just smells funny.
no ja zawsze myślałem, że masz dobry gust muzyczny (nawet troche podobny do mojego
). ale ostatnio jakieś takie dziwne plyty Ci się podobają

Nawet trochę bardzoWrath pisze:nawet troche podobny do mojego
oprócz samaela, co jeszcze dziwnego niby lubię? :closedWrath pisze: ale ostatnio jakieś takie dziwne plyty Ci się podobają
A płyta jest fajna :closed Może jestem troszkę (
Solar Soul jest gorszy od RoL, to nie ulega wątpliwości, ale mimo to jest płytą dla mnie dobrą. Może troszkę niedopracowany.. Słuchając jej mam nieraz takie wrażenie, że nie wszystko idealnie współgra ze sobą, tak jak na wcześniejszych płytach.. a może jak się bardziej osłucham z płytą to mi przejdzie to uczucie.
Zgodzę się z jesperem, że gitary są miejscami za mało wyeksponowane. Slavocracy w wersji roboczej miało gitary bardziej z przodu, chyba wolę tamtą wersję... a może za bardzo się do niej przyzwyczaiłem...
jakieś Pattony, jakieś Deviny (ja znam tylko jedną płytę naraziesyzygy pisze:co jeszcze dziwnego niby lubię?
ja do Solar.. pewno się przekonam, ale za jakiś czas, muszę dłuzej posluchac, narazie ze 2 razy lecialo dopiero
U mnie leci 2 razy dziennieWrath pisze:narazie ze 2 razy lecialo dopiero
no ja myślę...Wrath pisze:ja do Solar.. pewno się przekonam, ale za jakiś czas
no właśnie- sam słuchasz, więc nie jest dziwnyWrath pisze:jakieś Deviny (ja znam tylko jedną płytę narazie
Też mógłbyś się wciagnąćWrath pisze:jakieś Pattony
pain of salvation?Wrath pisze:...i coś tam pewnie jeszcze
przepraszam :*Wrath pisze:a Slipknota nie lubisz
edit: Ale Stone sour lubię, więc nie marudź.
Ale Western Ground jest boskie i chociaż to powinniście dostrzec malkontenci :closed
-
Szkieletor
- -#Invader

mnie się nowy Samael podoba, choć może nieco zbyt "przebojowy"
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
Zadaw wam takie dyskretne pytanie
Od jakiej płyty najlepiej zacząć to jeśc?:>
Heh ja nawet chyba się nie wypowiadałem w tym temacie, więc się wypowiem: Samaela bardzo bardzo lubię, najlepsza płyta to Eternal. Wprost cudo, nie słuchałem jeszcze tych 2 pierwszych, ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie przesłucham. Nowej płyty jeszcze nie słyszałem, ale z tego co mówicie to nie wiem czy jest sens. ;]