Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Re: Behemoth

Post autor: Elevatorman »

a w moim odczuciu ta płyta nie jest najlepszą behemotha i to całe gadanie było z lekka przereklamowane....
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Ja uważam (teraz), że to najlepsza płyta Beha nie jest. Demigod jest zdecydowanie lepszy. Oczywiście poczekam na premiere żeby poczuć tą produkcję - jestem ciekaw cz to coś zmieni. Słychać że perkusja jest inna, pod względem gitar nie ma jakiś zbyt wielu nowych pomysłów, wokale słabsze niż na Demigod. Jest tylko więcej dodatków choć wcale nie wyszły z tego jakieś wspaniałe rzeczy. Myślę że Demigoda będzie ciężko przebić. Na pozostałych płytach także są przynajmniej 2 kawałki którym żaden kawałek z Apostazji nie dorównuje.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

No zobaczymy co chłopaki pokażą na nowej płycie, mam nadzieję, że będzie podobnie do Demigod. Tak przy okazji to jestem dumny z ich sesji zdjęciowej na zamku w moim rodzinnym mieście :D Mam nadzieję, że te zdjęcia będą w booklecie :)
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

Zespół ujawnił okładkę, oraz trackliste ''The Apostasy":

1. Rome 64
2. Slaying The Prophets Of Isa
3. Prometherion
4. At The Left Hand Of God
5. Kriegsphilosophie
6. Be Without Fear
7. Arcana Hereticae
8. Libertheme
9. Inner Sanctum
10. Pazuzu
11. Christgrinding Avenue.

Okładka pozostaje bez zmian ;-)
Nemesis...as one we stand!!
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

szkoda ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Nie mówcie, koncept i symbolika okładki ciekawe (Jednak do wgniatającej w ziemię szaty graficznej Zos Kia Cvltus jeszcze daleko). Dopiero teraz dowiedziałem się, że
osobnik spoglądający na nas z okładki nie został wykreowany w komputerze. Jest to prawdziwa rzeźba wykonana przez Graala :rocx
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Jak dla mnie to okładka jest fatalna! Poprostu mi się nie podoba i jest zwyczajnie brzydka. O niebo (tudzież piekło) lepszy były Zos Kia Cultus czy Demigod
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

okladka... jest taka inna... w sumie da sie do niej przyzwyczaic . jest calkiem nawet . ale jesli porownywac do zoski to wogole przegrywa juz na starcie .
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Dani Filth pisze:(Jednak do wgniatającej w ziemię szaty graficznej Zos Kia Cvltus jeszcze daleko).
Cały dzień puszczam tutaj ROTFLe. Ale nie mogę się powstrzymać, więc raz jeszcze:

R O T F L ! ! !

Co nadzwyczajnego w tej okładce? Baphomet czy jak on tam sie nazywa? To jest wszędzie.
Awatar użytkownika
speedrw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: speedrw »

Tobink pisze:wszędzie
Co przez to rozumiesz?
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Tobink pisze:Co nadzwyczajnego w tej okładce? Baphomet czy jak on tam sie nazywa? To jest wszędzie.
Tu nie chodziło mi o pomysł, tylko wykonanie ;-)
El Dorado

speedrw pisze:Co przez to rozumiesz?
To, że wszędzie to już było. Ten motyw jest strasznie nudny.
Awatar użytkownika
Swarożyc
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Swarożyc »

Nudne to jest popisywanie się własną ignorancją. W przypadku mylenia przez Ciebie wywodzącego się kultury europejskiej bożka Baphometa z indyjską boginią Kali chyba można o ignorancji mówić.

Możesz odpisać, że masz to w dupie, bo wszystko jedno i w sumie rzeczywiście, teoretycznie można mówić na tramwaj autobus, a na księgarnię biblioteka, ale w moim rozumieniu to CHYBA nie dokładnie to samo.

Po drugie, możesz mi podać jakąś inną okładkę gdzie 'już był ten nudny motyw'?

Znam sporo ludzi którzy uważają, że okładka jest z odbytu wzięta i to ich sprawa i prawo, ale jak już się argumentuje to wypadałoby się nad swoimi słowami zastanowić.
reaktywacja
El Dorado

Swarożyc pisze:Nudne to jest popisywanie się własną ignorancją. W przypadku mylenia przez Ciebie wywodzącego się kultury europejskiej bożka Baphometa z indyjską boginią Kali chyba można o ignorancji mówić.

Możesz odpisać, że masz to w dupie, bo wszystko jedno i w sumie rzeczywiście, teoretycznie można mówić na tramwaj autobus, a na księgarnię biblioteka, ale w moim rozumieniu to CHYBA nie dokładnie to samo.

Po drugie, możesz mi podać jakąś inną okładkę gdzie 'już był ten nudny motyw'?

Znam sporo ludzi którzy uważają, że okładka jest z odbytu wzięta i to ich sprawa i prawo, ale jak już się argumentuje to wypadałoby się nad swoimi słowami zastanowić.

Pierwsze primo:

Nie mylę bogini Kali z Baphometem gdyż gadamy o okładce Zos Kia cośtam. Polecam lekcje czytania ze zrozumieniem.

Drugie primo:

Obrazek

Obrazek

Nie pamiętam więcej konkretnych okładek ale jak coś mi się napatoczy to nie omieszkam wrzucić.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Że się tak wtrące lekko :D

Akurat wrzucenie tutaj okładki tegorocznej płyty Dimmu Borgir to jakiś ROTFL jest skoro Zośka wyszła w 2002 roku :lol:
Tobink pisze:Nie mylę bogini Kali z Baphometem gdyż gadamy o okładce Zos Kia cośtam. Polecam lekcje czytania ze zrozumieniem.
Ee, tak serio to ja radzę Tobie wziąć te lekcje bo chyba nie kumasz o co Swarożycowi chodzi :lol:
El Dorado

Artur pisze:Akurat wrzucenie tutaj okładki tegorocznej płyty Dimmu Borgir to jakiś ROTFL jest skoro Zośka wyszła w 2002 roku :lol:
Wiem, takie miało być. ;-)

Artur pisze:Ee, tak serio to ja radzę Tobie wziąć te lekcje bo chyba nie kumasz o co Swarożycowi chodzi :lol:
Ta bogini Kali to to co jest na okładce The Apostasy a ja mówiłem o innej okładce.

Obrazek

Obrazek

a czy to jest podobne do Kali? :|

Obrazek
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Kuźwa, teraz to się pogubiłem :lol:

Wy mówicie o okładce Zośki czy Apostasy ? :D
El Dorado

Artur pisze:Wy mówicie o okładce Zośki czy Apostasy ? :D
Ja mówiłem od początku o Zośce. Swarożyc jednak myślał, chyba, że mówię o Apostasy ;)
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Na www.Ozzfest.com można przesłuchać premierowego utworu ''Prometherion".

Ja wsztrzymuje się do premiery ;-)
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

Nergal dopracowywuje swoje plyty w najmniejszych szczegolach, chóry, smaczki, klawiszki. ok! ale do nedzy, gdzie to pierdo8lniecie? gdzie solidny riff? Tak jak herki wczesniej sie o o to obawial, to mial racje o co.
Wydaje mi sie, ze zbyt duzo czasu zostalo poswiecone na doklimatyzowanie plyty, niz nagranie na niej konretnie rznacych fundamentow.
Zeby post nie byl calkiem krytyczny, to powiem, ze plyta ma rewelacyjny poczatek , Intro + Slaying the Prophets Ov Isa razem naprawde niszcza.
Jest tu tez pare innych chwytow, ktore z przyjemnoscia łykam, ale siły i mocy Demigod nie przebili ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
ODPOWIEDZ