Behemoth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: Behemoth
a w moim odczuciu ta płyta nie jest najlepszą behemotha i to całe gadanie było z lekka przereklamowane....
Ja uważam (teraz), że to najlepsza płyta Beha nie jest. Demigod jest zdecydowanie lepszy. Oczywiście poczekam na premiere żeby poczuć tą produkcję - jestem ciekaw cz to coś zmieni. Słychać że perkusja jest inna, pod względem gitar nie ma jakiś zbyt wielu nowych pomysłów, wokale słabsze niż na Demigod. Jest tylko więcej dodatków choć wcale nie wyszły z tego jakieś wspaniałe rzeczy. Myślę że Demigoda będzie ciężko przebić. Na pozostałych płytach także są przynajmniej 2 kawałki którym żaden kawałek z Apostazji nie dorównuje.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
No zobaczymy co chłopaki pokażą na nowej płycie, mam nadzieję, że będzie podobnie do Demigod. Tak przy okazji to jestem dumny z ich sesji zdjęciowej na zamku w moim rodzinnym mieście
Mam nadzieję, że te zdjęcia będą w booklecie 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Zespół ujawnił okładkę, oraz trackliste ''The Apostasy":
1. Rome 64
2. Slaying The Prophets Of Isa
3. Prometherion
4. At The Left Hand Of God
5. Kriegsphilosophie
6. Be Without Fear
7. Arcana Hereticae
8. Libertheme
9. Inner Sanctum
10. Pazuzu
11. Christgrinding Avenue.
Okładka pozostaje bez zmian
1. Rome 64
2. Slaying The Prophets Of Isa
3. Prometherion
4. At The Left Hand Of God
5. Kriegsphilosophie
6. Be Without Fear
7. Arcana Hereticae
8. Libertheme
9. Inner Sanctum
10. Pazuzu
11. Christgrinding Avenue.
Okładka pozostaje bez zmian
Nemesis...as one we stand!!
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Nie mówcie, koncept i symbolika okładki ciekawe (Jednak do wgniatającej w ziemię szaty graficznej Zos Kia Cvltus jeszcze daleko). Dopiero teraz dowiedziałem się, że
osobnik spoglądający na nas z okładki nie został wykreowany w komputerze. Jest to prawdziwa rzeźba wykonana przez Graala :rocx
osobnik spoglądający na nas z okładki nie został wykreowany w komputerze. Jest to prawdziwa rzeźba wykonana przez Graala :rocx
Jak dla mnie to okładka jest fatalna! Poprostu mi się nie podoba i jest zwyczajnie brzydka. O niebo (tudzież piekło) lepszy były Zos Kia Cultus czy Demigod
okladka... jest taka inna... w sumie da sie do niej przyzwyczaic . jest calkiem nawet . ale jesli porownywac do zoski to wogole przegrywa juz na starcie .
-
El Dorado
Cały dzień puszczam tutaj ROTFLe. Ale nie mogę się powstrzymać, więc raz jeszcze:Dani Filth pisze:(Jednak do wgniatającej w ziemię szaty graficznej Zos Kia Cvltus jeszcze daleko).
R O T F L ! ! !
Co nadzwyczajnego w tej okładce? Baphomet czy jak on tam sie nazywa? To jest wszędzie.
Co przez to rozumiesz?Tobink pisze:wszędzie
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Tu nie chodziło mi o pomysł, tylko wykonanieTobink pisze:Co nadzwyczajnego w tej okładce? Baphomet czy jak on tam sie nazywa? To jest wszędzie.
-
El Dorado
To, że wszędzie to już było. Ten motyw jest strasznie nudny.speedrw pisze:Co przez to rozumiesz?
Nudne to jest popisywanie się własną ignorancją. W przypadku mylenia przez Ciebie wywodzącego się kultury europejskiej bożka Baphometa z indyjską boginią Kali chyba można o ignorancji mówić.
Możesz odpisać, że masz to w dupie, bo wszystko jedno i w sumie rzeczywiście, teoretycznie można mówić na tramwaj autobus, a na księgarnię biblioteka, ale w moim rozumieniu to CHYBA nie dokładnie to samo.
Po drugie, możesz mi podać jakąś inną okładkę gdzie 'już był ten nudny motyw'?
Znam sporo ludzi którzy uważają, że okładka jest z odbytu wzięta i to ich sprawa i prawo, ale jak już się argumentuje to wypadałoby się nad swoimi słowami zastanowić.
Możesz odpisać, że masz to w dupie, bo wszystko jedno i w sumie rzeczywiście, teoretycznie można mówić na tramwaj autobus, a na księgarnię biblioteka, ale w moim rozumieniu to CHYBA nie dokładnie to samo.
Znam sporo ludzi którzy uważają, że okładka jest z odbytu wzięta i to ich sprawa i prawo, ale jak już się argumentuje to wypadałoby się nad swoimi słowami zastanowić.
reaktywacja
-
El Dorado
Swarożyc pisze:Nudne to jest popisywanie się własną ignorancją. W przypadku mylenia przez Ciebie wywodzącego się kultury europejskiej bożka Baphometa z indyjską boginią Kali chyba można o ignorancji mówić.
Pierwsze primo:
Nie mylę bogini Kali z Baphometem gdyż gadamy o okładce Zos Kia cośtam. Polecam lekcje czytania ze zrozumieniem.
Drugie primo:
Nie pamiętam więcej konkretnych okładek ale jak coś mi się napatoczy to nie omieszkam wrzucić.
Że się tak wtrące lekko 
Akurat wrzucenie tutaj okładki tegorocznej płyty Dimmu Borgir to jakiś ROTFL jest skoro Zośka wyszła w 2002 roku

Akurat wrzucenie tutaj okładki tegorocznej płyty Dimmu Borgir to jakiś ROTFL jest skoro Zośka wyszła w 2002 roku
Ee, tak serio to ja radzę Tobie wziąć te lekcje bo chyba nie kumasz o co Swarożycowi chodziTobink pisze:Nie mylę bogini Kali z Baphometem gdyż gadamy o okładce Zos Kia cośtam. Polecam lekcje czytania ze zrozumieniem.
-
El Dorado
Wiem, takie miało być.Artur pisze:Akurat wrzucenie tutaj okładki tegorocznej płyty Dimmu Borgir to jakiś ROTFL jest skoro Zośka wyszła w 2002 roku![]()
Ta bogini Kali to to co jest na okładce The Apostasy a ja mówiłem o innej okładce.Artur pisze:Ee, tak serio to ja radzę Tobie wziąć te lekcje bo chyba nie kumasz o co Swarożycowi chodzi
a czy to jest podobne do Kali?

Kuźwa, teraz to się pogubiłem 
Wy mówicie o okładce Zośki czy Apostasy ?
Wy mówicie o okładce Zośki czy Apostasy ?
-
El Dorado
Ja mówiłem od początku o Zośce. Swarożyc jednak myślał, chyba, że mówię o ApostasyArtur pisze:Wy mówicie o okładce Zośki czy Apostasy ?
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Na www.Ozzfest.com można przesłuchać premierowego utworu ''Prometherion".
Ja wsztrzymuje się do premiery
Ja wsztrzymuje się do premiery
Nergal dopracowywuje swoje plyty w najmniejszych szczegolach, chóry, smaczki, klawiszki. ok! ale do nedzy, gdzie to pierdo8lniecie? gdzie solidny riff? Tak jak herki wczesniej sie o o to obawial, to mial racje o co.
Wydaje mi sie, ze zbyt duzo czasu zostalo poswiecone na doklimatyzowanie plyty, niz nagranie na niej konretnie rznacych fundamentow.
Zeby post nie byl calkiem krytyczny, to powiem, ze plyta ma rewelacyjny poczatek , Intro + Slaying the Prophets Ov Isa razem naprawde niszcza.
Jest tu tez pare innych chwytow, ktore z przyjemnoscia łykam, ale siły i mocy Demigod nie przebili
Wydaje mi sie, ze zbyt duzo czasu zostalo poswiecone na doklimatyzowanie plyty, niz nagranie na niej konretnie rznacych fundamentow.
Zeby post nie byl calkiem krytyczny, to powiem, ze plyta ma rewelacyjny poczatek , Intro + Slaying the Prophets Ov Isa razem naprawde niszcza.
Jest tu tez pare innych chwytow, ktore z przyjemnoscia łykam, ale siły i mocy Demigod nie przebili
Jazz is not dead, it just smells funny.