Zaczynam kolekcjonować rzeczy o Ironach, od czego zacząć?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Zaczynam kolekcjonować rzeczy o Ironach, od czego zacząć?
Hej, dzisiaj postanowiłem ze koniec ze ściąganiem z neta. Chcem powoli kupować płyty Ironów oryginalne po kolei a także oficjalne DVD. Tak myśle ze bym teraz coś do stówki kupił tylko nie wiem co. Myślałem nad jakimś DVD albo Death on the Road albo The Early Days. Która przyniesie mi więcej radosci? 
Re: Zaczynam kolekcjonować rzeczy o Ironach, od czego zacząć?
A może napisz dlaczego? Powiem wam że raz w ręku miałem oryginalne CD Iron maiden Edward The Great i powiem jedno: super sie czułem mając je w ręku
Dlatego też postanowiłem zaczac zbierać. Ale narazie chcem jakieś fajne DVD, i kiedy je wezme w ręke poczuje sie jak prawdziwy Ajron 
Eee... Też tak chce. Może to dziala jak wodka?Ajron pisze:owiem wam że raz w ręku miałem oryginalne CD Iron maiden Edward The Great i powiem jedno: super sie czułem mając je w ręku Dlatego też postanowiłem zaczac zbierać.
Bo to bardzo dobra koncertówka jest?:>Ajron pisze:A może napisz dlaczego?
-
Deleted User 2868
Ja też od niedawna zacząłem kupować oryginalne wydania. Moim pierwszym DVD było Early Days a jakiś czas temu kupiłem Visions of the Beast.
Ciężko wybrać między DoTR a Early Days ponieważ DoTR to świetny koncert a Early Days ma ciekawy film dokumentalny i dość ciekawe koncery :]
Możesz też równie dobrze kupić Rock in Rio :]
Ciężko wybrać między DoTR a Early Days ponieważ DoTR to świetny koncert a Early Days ma ciekawy film dokumentalny i dość ciekawe koncery :]
Możesz też równie dobrze kupić Rock in Rio :]
Fajne dvd= Rock in Rio 
DotR, bo najtrudniej dostać.
Jeśli w ogóle można.
DOTR jest najlepsze bo najlepiej wychodzą im tam kawałki, lepiej niz na innych koncertowkach nie mowiąc juz o wersjach studyjnych. :solo
Rock In Rio.Ajron pisze:Myślałem nad jakimś DVD albo Death on the Road albo The Early Days. Która przyniesie mi więcej radosci?
Dotr?Bo to bardzo dobra koncertówka jest?:>
taa, szczególnie Bruce "wymiata" :laughFutureal pisze:DOTR jest najlepsze bo najlepiej wychodzą im tam kawałki, lepiej niz na innych koncertowkach nie mowiąc juz o wersjach studyjnych.
Po co się pieprzyć z DVD - kupuj CDeki studyjne od Iron Maiden po AMOLADa po kolei i będzie gites.
-
Deleted User 2868
Herki ma racje, jak trafisz na promocje na Maiden w MM albo Saturnie to za 105 zl sobie kupisz 3 studyjne bo przewaznie po 35 zl sa :]
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mało z krzesła nie spadłem.Futureal pisze:DOTR jest najlepsze bo najlepiej wychodzą im tam kawałki, lepiej niz na innych koncertowkach nie mowiąc juz o wersjach studyjnych. :solo
DOTR sie super oglada a to ze Bruce gorzej niz na Rio to mnie malo boli.
-
Gov't Mule
Na Twoim miejscu zaczoł bym kupować wszystko chronologicznie, od pierwszego do ostatniego wydawnictwa. Widać wtedy wyraźnie ewolucję (lub jej brak) zespołu. Skakanie po płytach może tylko wypaczyć spojrzenie na konkretny album. Ja z każdym zespołem zaczynałem od A a kończyłem na Z i nie żaluje.
dobrze mowi, tez tak zaczynalem z wieloma zespolami(chociaz IM to wyjatek...Gov't Mule pisze:Na Twoim miejscu zaczoł bym kupować wszystko chronologicznie, od pierwszego do ostatniego wydawnictwa. Widać wtedy wyraźnie ewolucję (lub jej brak) zespołu. Skakanie po płytach może tylko wypaczyć spojrzenie na konkretny album. Ja z każdym zespołem zaczynałem od A a kończyłem na Z i nie żaluje.
a ja mam takie pytanie, nie wiem, czy gdzies to jest poruszone, a nowego watku nie ma sensu zakladac: czy na wszystkich plytach singla The Number of the Beast (tego co wyszedl 2 lata chyba temu), jest napisane CDEMS666, czy tylko ja jestem takim "szczesciarzem"??
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Niestety, ale szczęściarzem nie jesteś.
Zdecydowanie Early Days
- Bruce Dickinson
- -#Prowler

Ja mam DVD z Rock in Rio. Super!! Coś pięknego!! Polecam.
666 the number of the beast!
Właśnie zakupiłem Early days za 40 zł
Teraz mam zamiar kupić Iron Maiden, Killers i TNOTB
A jak juz uzbieram wszystkie CD to DVD a potem juz rarytasy 
Żartujesz?! Dopiero teraz dostałeś?Bruce Dickinson pisze:Ja mam DVD z Rock in Rio. Super!! Coś pięknego!! Polecam.