Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
i o Wheels Of Fire
-
Deleted User 622
Painkiller, Defenders of the Faith lub Screaming for Vengeance
Na początek przesłuchaj Rocka Rolle.
Dobry, ciężki, metalowy album. 
-
The Burczax
- -#Moonchild

British Steel
M@ti pisze:Dobry, ciężki, metalowy album.![]()
Ja ze swej strony to samo co Metal bym polecił, najbardziej znane chyba (+ "British Steel" ofkorz) i lubiane.
Jeszcze Kill'em all jest niezłe, właśnie po tym albumie Judasi praktycznie się skończyli.
Była jeszcze lekka zwyżka formy na "The Wall" ale na tym koniec.
No tak, ale po nagraniu The Wall z grupy odszedł Lemmy i dalej było już tragicznie. Tak więc morałz tego taki, że najlepsza płyta Judasów to Rocka Rolla.
Posłuchaj se Ram It Down
Ram it down jest słabe, Dickinson już nie wyciąga górnych partii.
a co z Number of the beast ? a co z De Profundis?
Dobre aczkolwiek mogłoby być lepiej jak na Judasów.Stoneman pisze:a co z Number of the beast ? a co z De Profundis?
eot
Ciekawe kiedy wyjdzie ten Nostradamus...obserwuje forum JP, ale tam tez zadnych info konkretnych co do daty wydania...
-
Stormshield
- -#Moonchild

Któryś z następujących: Screaming for Vengeance, British Steel, Defenders of the Faith, Painkiller.Kronos pisze:Jaki album byście polecili tak na początek najbardziej ?
ja własnie zaczynałem chyba chyba od Screaming for Vengeance, wiec jesli ma ci JP przypasc do gustu to proponuje zaczac od tej plyty, chociaz teraz z perspektywy czasu to wszystko od Sad Wings of Destiny w gore do czasu odejscia Roba jest przezajebiste, chociaz mozna miec pewne zastrzezenia do Point of Entry, bo plyta kupy sie nie trzyma, to juz na Turbo złego słowa nie powiem, poza tym ze jest to jedna z moim ulubionych płyt JP.
Na Nostradamusa czekam z niecierpliwoscia, i z pewnym niepokojem, JP to zawsze byl zespoł heavy metalowy z krwi i kosci, nie wiem jak wyjdzie im zapuszczanie sie w jakies epicko/operowe klimaty... i mam nadzieje ze w koncu przyjada do Polski, stawiam sie wtedy musowo :solo
Na Nostradamusa czekam z niecierpliwoscia, i z pewnym niepokojem, JP to zawsze byl zespoł heavy metalowy z krwi i kosci, nie wiem jak wyjdzie im zapuszczanie sie w jakies epicko/operowe klimaty... i mam nadzieje ze w koncu przyjada do Polski, stawiam sie wtedy musowo :solo
-
Deleted User 2868
Idę prawie takim tokiem jak polecił Storm.
Poznałem już SFV, Painkiller, teraz British Steel leci, a potem Defenders
Poznałem już SFV, Painkiller, teraz British Steel leci, a potem Defenders
szybkiś 
ja muszę sobie co nieco poprzypominać, dawno JP nie słuchałem..koncert by sie przydał.
ja muszę sobie co nieco poprzypominać, dawno JP nie słuchałem..koncert by sie przydał.
ja z bardzo dużym. ale niech będzie na poziomie AoR i będzie dobrze:)Bonzo pisze:Na Nostradamusa czekam z niecierpliwoscia, i z pewnym niepokojem
-
Deleted User 2868
Jak na cały dzień - 3 albumy, czy ja wiem ?Wrath pisze:szybkiś![]()
Ale Painkiller naprawde jest niezłym killerem