21/06/2007 - Genesis - Chorzów @ Stadion Śląski
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
paulek
- -#Lord of the flies

Re: 21/06/2007 - Genesis - Chorzów @ Stadion Śląski
Włąśnie wróciłem z koncertu, fantastyczne wydarzenie 2 i pół godziny grania, profesjonalne nagłośnienie mimo totalnej ulewy... fucking deszcz jak powiedział Phil... no i oprawa ...
coś pięknego...
A jak to było z IM na Mysticu że im ponoć deszcz głośniki zalał.... buahahahahaha..oj oj wczora Sabbath dziś Genesis nornmalnie bywając na takich koncertach i potem przypominając sobie koncertu IM aż się człowiekowi jakoś tak wstydliwie robi, że od ponad 20 lat świruje na punkcie delikatnie móiąc trefnego towaru
No nic UP THE IRONS!!!
coś pięknego...
A jak to było z IM na Mysticu że im ponoć deszcz głośniki zalał.... buahahahahaha..oj oj wczora Sabbath dziś Genesis nornmalnie bywając na takich koncertach i potem przypominając sobie koncertu IM aż się człowiekowi jakoś tak wstydliwie robi, że od ponad 20 lat świruje na punkcie delikatnie móiąc trefnego towaru
No nic UP THE IRONS!!!
Sywierdzam, że wynagrodziliBenson pisze:Mam nadzieję, że Phil i spółka jakoś Wam to wynagrodzą.
Przybyłem, zobaczyłem i wrociłem
Co do treści występu - muzycznie rewelacja. Po prostu. Grali jak z płyty - to sie tyczy nagłośnienia, które było doskonałe i to sie tyczy również formy wokalnej Collinsa - powiedzieć, że dawał radę to nic nie powiedzieć. Doskonale zaśpiewane wszystko
Drgua sprawa - co jak co ale frontman z niego to jest znakomity. Widział doskonale, że "z pewnych powodów" publika nie reaguje tak żywiołowo jakby mogła, jednak nie dawał po sobie poznać że był rozczarowany (bo chyba też nie był), co chwilę próbował nawiązać kontakt z publiką. W ogóle to w tym dresie i bejsbolówce to wyglądał jak pierwszorzędny zią
Do tego świetny pojedynek perkusyjny z Thompsonem. W ogóle to Phil dość często za zestawem siadał i uzupełniali się wyśmienicie.
Rutherford i Strummer na przemian grali na basie i gitarze, choć chyba więcej solówek ten drugi grał.
No a Banks skupiony ofkorz i perfekcyjny.
Do tego dochodzi kapitalna oprawa, ciekawe wizualizacje, troszkę pirotechniki, świetna gra świateł. Miód po prostu.
Set listy podać nie da rady, choćby dlatego, że nie wszystko kojarzyłem, ale co miało być to było
Muzycznie po prostu super super i bawiłem sie dobrze.
No właśnie - dobrze, a bawiłbym się przezajebiście gdyby nie owe "pewne powody" - oczywiście chodzi mi tutaj o pierdoloną pogodę. Nosz kurwa, myślałem, że mnie coś strzeli. Już pisałem co mnie przywitało w Katowicach, no ale jak byłem w domu to wydawało sie, że jakoś będzie, pochmurno bo pochmurno ale bez deszczu. Ale jak już z rodzicami dochodziliśmy w okolice Stadionu to sie zaczynało. Cały czas sie łudziłem, że przestanie a tutaj ni uja
No i połowe koncertu co chwile jakiś błysk, starsi mówili że z trybun to sie ładnie komponowało nawet, oprawa + błyski ale ja to stracha niekiedy jak cholera miałem... później sie uspokoiło, ale ulewa pozostała; dlatego publika trochę drętwa, ale to nie żadna krytyka z mojej strony bo doskonale to rozumiem, sam tak miałem, że długo stałem i się strząsłem z zimna
No i żeby jansość była - tutaj o aurę chodzi, na zespół złego słowa nie powiem, bo zagrali znakomicie. Wrażenia muzyczno-wizualne porównywalne nawet z U2. Generalnie na pewno drugi największy gig na jakim bylem.
No, więć sorx za re 2 wylgaryzymy
Więć zostaje już tylko RHCP z tego czerwcowo-lipcowego maratony
I jak na razie to na ŻADNYM z tych koncertów sie nie zawiodłem
Tak dodam tylko, że pewnie nie wyobrażasz sobie środków jakie Genesis włożył w tę trasępaulek pisze:sobie koncertu IM aż się człowiekowi jakoś tak wstydliwie robi, że od ponad 20 lat świruje na punkcie delikatnie móiąc trefnego towaru
Maiden inna liga, co tu dużo mówić.
A Ironom podobno zalała sprzęt woda z armatek wodnych
To tak gwoli ścisłości
EDIT: kurde, w ogóle to sie z Herkim nie znaleźliśmy i tak kapiasto cały koncert samemu.Tak to jest jak sie nie dysponuje funduszami na karcie
Ale pozdro chłopaki i licze że sie dobrze bawiliście
No niestety, stałem tak 5-6 rząd na środku na przeciwko sceny. Ale nie miałem nic przeciwdeszczowego i wyglądałem jak wyglądałem. Jak nie będę chory to postawię mojemu układowi ochronnemu organizmu pomnik.Artur pisze:EDIT: kurde, w ogóle to sie z Herkim nie znaleźliśmy i tak kapiasto cały koncert samemu.Tak to jest jak sie nie dysponuje funduszami na karcieJMMa też nie spotkałem.
Ale pozdro chłopaki i licze że sie dobrze bawiliście
Było bosko, napiszę coś później, bo najpierw muszę się wyspać. Doświadczenia muzyczno-wizualne - klasa światowa, byłem w niebie, szczególnie na "Home By The Sea".
-
Deleted User 2259
Koncert-miazga,i nieprzeszkadzła ulewa,bo kto na takim koncercie myślałby o deszczu,wspaniałe wydarzenie,stałem w 2-3 rzędzie na przeciwko Banksa :rocx 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Dawno żadne koncert nie dał mi tak w kość, chociaż to nie koniecznie zasługa Tony'ego i spółki koncert niesamowity. Szkoda tylko, że przez naszą ukochana Fose straciliśmy pole position jako pierwsi przed wejściem, ale i tak było świetnie. Ciekawe czy puszcża w teelwizji, jak z ludźmi z forum Genesis śpiewaliśmy przed stadionem "Dancing With The Moonlit Knight", bo nas nakręcili na jedynce.
Artur => No nie spotkaliśmy się, ale nie miałem na Ciebie żadnych namiarów, zresztą z Kubą też się widziałęm tylko jakieś 15 minut jeszcze przed tym jak zaczęli wpuszczać...
Artur => No nie spotkaliśmy się, ale nie miałem na Ciebie żadnych namiarów, zresztą z Kubą też się widziałęm tylko jakieś 15 minut jeszcze przed tym jak zaczęli wpuszczać...
Tak tak, wiem, mogłem o tym wcześniej pomyśleć, ale sądziłem, że może z Herkim gdzieś we 2-óch będziecie staliJMM pisze:Artur => No nie spotkaliśmy się, ale nie miałem na Ciebie żadnych namiarów
Co sie stalo konkretnie?JMM pisze:Szkoda tylko, że przez naszą ukochana Fose straciliśmy pole position jako pierwsi przed wejściem
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ustawiliśmy się około drugiej przed bramkami, a gdy zaczęło lać to ochrona wpuściłą nas nieco dalej przy bramie, tam był taki daszek, ale na pół godziny przed wpuszczaniem cofnęli nas wszystkich z powrotem (oczywiście wszystko się działo w tym deszczu), i zamiast pierwszy byłem jakiś pięćdziesiąty. I zamiast barierek pod sceną był drugi rząd nieco z boku ; )
-
Deleted User 1499
Czy ktos moze podac pelen secik i fotki
??
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Behind the Lines
Turn It On Again
No Son Of Mine
Land of Confusion
In The Cage/The Cinema Show/Duke's Travels/Afterglow
Hold on My Heart
Home by the Sea
Follow You Follow Me/Firth of Fifth/I Know What I Like
Mama
Ripples
Throwing It All Away
Domino
Drum Duet
Los Endos
Tonight Tonight Tonight/Invisible Touch
I Can't Dance
Carpet Crawlers
Turn It On Again
No Son Of Mine
Land of Confusion
In The Cage/The Cinema Show/Duke's Travels/Afterglow
Hold on My Heart
Home by the Sea
Follow You Follow Me/Firth of Fifth/I Know What I Like
Mama
Ripples
Throwing It All Away
Domino
Drum Duet
Los Endos
Tonight Tonight Tonight/Invisible Touch
I Can't Dance
Carpet Crawlers
-
Deleted User 1499
No nie bylo firth of firth , a mnie tam nie bylo :angry .Jakby ktos mial fotki to wrzucac.
BTW Secik swietny.
Na you tube jest juz pare filmikow:
http://www.youtube.com/results?search_q ... ow&search=
BTW Secik swietny.
Na you tube jest juz pare filmikow:
http://www.youtube.com/results?search_q ... ow&search=