2 koncert Maiden w Polsce???

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 2 koncert Maiden w Polsce???

Post autor: vyrus »

Nawet jeżeli jest to tylko 9 tys to wiadomo że ten zespół na koncert zawsze ściągnie 2x tyle więc wiedzą, że jest po co przyjechać.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Z drugiej strony zastanawia mnie czy w Czechach az tak duzo lepiej sie sprzedaja obecnie plyty MAIDEN?
Tam nie kwitnie az tak piractwo?
Mysle ze organizatorzy daja ciala u nas ostatnio i dlatego MAIDEN omijaja nasz kraj
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Budziol pisze:Z drugiej strony zastanawia mnie czy w Czechach az tak duzo lepiej sie sprzedaja obecnie plyty MAIDEN?
Mysle ze organizatorzy daja ciala u nas ostatnio i dlatego MAIDEN omijaja nasz kraj
Albo wolą zainwestować w zespoły które nie grały u nas od lat ( Genesis , Pearl Jam ) lub nie grały u nas jeszcze wogóle ( Red Hot Chilli Peppers , Black Sabbath z Dio , Linkin Park ) i na które jest obecnie większy popyt niż na Maiden w naszym kraju. A i tak przy takim nagromadzeniu musi pasć na jakiś zespół....i padło na Heaven & Hell ( słaba frekwencja :sad: ) Organizatorzy zdają sobie sprawę że Maiden jest u nas bardzo często....
W przyszłym roku może być jeszcze cieżej.....organizatorzy będą mieli bo wiem do wyboru jeszcze Metallice ( jak sie uporają z nową płytą to założę się że latem zrobia duże stadionowe tournee po Europie - tak jak w 2004 roku ) i AC/DC ( aczkolwiek tu im schodzi z tą płytą coś za długo juz :shock: ). Myslę że nawet Judas Priest może być u nas konkurencją dla Maiden ( nie byli z Halfordem jeszcze u nas :solo ).
Poza tym.....jak mam oglądać Maiden na stadionie śląskim pełnym do połowy to wolę ich zobaczyć w Ostravie na pełnym Bazaly :)
TAKIE JEST MOJE ZDANIE :beer
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Akurat co do Judas Priest to nie wiem czy sa oni konkurencja dla Maidenow. Z tego co slyszalem to na koncert, ktory mial byc w Spodku, co Judasi mieli wystapic z Halfordem sprzedalo sie tylko 3 tys. biletow. A wiec to bardzo malo, biorac pod uwage to, ze koncert zostal odwolany na jakis tydzien przed wystepem.

Maideni zawsze u nas mieli fanow, ale to jak sie sprzedaja plyty jest naprawde straszne. Jakby sprzedaż wzrosla to napewno by przjechali.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ja jestem ciemny i nie czaje o co chodzi ze sprzedażą płyt. Wytłumaczcie mi to. Przecież to, że sprzedali 9 tys nie świadczy o frekwencji na koncercie a chyba o to chodzi ;-)
Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Mandrake »

Iron Marcin pisze:Akurat co do Judas Priest to nie wiem czy sa oni konkurencja dla Maidenow. Z tego co slyszalem to na koncert, ktory mial byc w Spodku, co Judasi mieli wystapic z Halfordem sprzedalo sie tylko 3 tys. biletow.
Chyba masz złe informacje. Może Spodek nie był do końca wyprzedany, ale ja np. jakiś miesiąc przed koncertem nie mogłem już dostać biletów na płytę.
Why so serious?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Budziol pisze:Z drugiej strony zastanawia mnie czy w Czechach az tak duzo lepiej sie sprzedaja obecnie plyty MAIDEN?
W Czechach AMOLAD sprzedal sie podobnie jak w Polsce... Z tym, ze ten kraj jest od nas "troszeczke" mniejszy...
Iron Marcin pisze:Akurat co do Judas Priest to nie wiem czy sa oni konkurencja dla Maidenow. Z tego co slyszalem to na koncert, ktory mial byc w Spodku, co Judasi mieli wystapic z Halfordem sprzedalo sie tylko 3 tys. biletow. A wiec to bardzo malo, biorac pod uwage to, ze koncert zostal odwolany na jakis tydzien przed wystepem.
Priest sprzedali wtedy ok. 5-6 tysiecy biletow wiec nie tak zle... To akurat nie jest konkurencja dla Maiden, bo JP sa zespolem halowym i moga grac np. na takim Torwarze. Zagrozeniem, i to bardzo powaznym, moga byc za to AC/DC i Metallica... Oba zespoly na 99% beda graly letnie koncerty w Europie w przyszlym roku, a znajac ambicje naszego Live Nation to postaraja sie sciagnac przynajmniej jeden z nich, a wtedy na Maiden nie starczy im juz kasy... A zaden alternatywny promotor raczej sie nie szykuje...
vyrus pisze:Ja jestem ciemny i nie czaje o co chodzi ze sprzedażą płyt. Wytłumaczcie mi to. Przecież to, że sprzedali 9 tys nie świadczy o frekwencji na koncercie a chyba o to chodzi ;-)
Nie kazdy rozumuje tak jak Ty... Promotorzy przygladaja sie sprzedazy plyt przy doborze zespolow, ktore do nas sciagaja (np. Linkin Park, RHCP, Pearl Jam, Genesis - ich plyty sprzedaja sie u nas o wiele lepiej niz Maiden)... A do tego czy sadzisz, ze sam zespol bedzie marzyl o przyjezdzie do kraju, w ktorym fani ich po prostu okradaja sciagajac plyty z internetu podczas, gdy sprzedaz oficjalnych wydawnictw leci na leb na szyje? Majac do wyboru nas lub kraj, w ktorym plyty sprzedaja sie lepiej, oczywiscie wybiora ten drugi...

O przyjezdzie do naszego kraju moga zawazyc wzgledy sentymentalne... W koncu to trasa historyczna nawiazujaca do World Slavery Tour, ktora Maideni zaczeli wlasnie u nas... Jednak duzo zalezy tu tez od obecnej sytuacji i checi promotorow, a z tym moze byc ciezko...

Niestety z moich informacji wynika, ze Maideni raczej nie przyjada w przyszlym roku do Czech... Wiec albo zagraja u nas, albo bedziemy musieli ruszyc sie troche dalej niz do naszych poludniowych sasiadow. ;)
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

WICKER MAN pisze:Majac do wyboru nas lub kraj, w ktorym plyty sprzedaja sie lepiej, oczywiscie wybiora ten drugi...
I w wypadku zimowej trasy AMOLAD to rozumiem, bo była krótka i trzeba było uważnie selekcjonować kraje. Natomiast w lecie jest o wiele więcej luzu.

A co do funduszy Livenation, to jak to jest, że nie maja na nic kasy, a taki Interkoncerts robi tych koncertów od metra. I to oczywiście w o wiele mniejszym kraju. Livenation dalej czkawka odbija sie zeszły rok kiedy to naściągali "gwiazd" na które przyszło po 3 tyś publiki?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Wydaje mi sie ze jednak ze wzgledow sentymentalnych moga odwiedzic nasz kraj.
Nawet Edek byl z tej okazji z nasza flaga, tu sie zaczynalo to wielkie tourne wiec badzmy dobrej mysli.
A ze w Czechach nie zagraja to nie dziwne bo jeden wystep stadionowy w tej czesci Europy na pewno wystarczy - przynajmniej bedzie pelen stadion.
Nie wierze zeby przy TAKIEJ trasie omineli cala wschodnia Europe
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Budziol pisze: A ze w Czechach nie zagraja to nie dziwne bo jeden wystep stadionowy w tej czesci Europy na pewno wystarczy - przynajmniej bedzie pelen stadion.
Nie mówisz chyba o Ślaskim?!? :roll: :B Chyba jak by bilety zrobili po 50 zł :beer
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Mysle ze skoro na 1 czesci EARLY DAYS bylo 30 tys, a dzien wczesniej grali koncert w Pradze to gdyby zrobic tylko jeden w tej czesci Europy to kto wie...
Wtedy Czesi, Slowacy do nas by przyjechali :)
Mysle ze za wczesnie zaczelismy ten temat bo na szczegoly wedlug mnie do grudnia to nawet szans nie ma
Ale moze skoro juz o tym sie mowi to teraz warto z jakas petycja wystartowac zeby pokazac ze jest zapotrzebowanie, a nie dopiero jak oglosza rozpiskę i zabraknie tam znow Polski
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Budziol pisze:Mysle ze skoro na 1 czesci EARLY DAYS bylo 30 tys, a dzien wczesniej grali koncert w Pradze to gdyby zrobic tylko jeden w tej czesci Europy to kto wie...
Wtedy Czesi, Slowacy do nas by przyjechali :)
Mysle ze za wczesnie zaczelismy ten temat bo na szczegoly wedlug mnie do grudnia to nawet szans nie ma
Ale moze skoro juz o tym sie mowi to teraz warto z jakas petycja wystartowac zeby pokazac ze jest zapotrzebowanie, a nie dopiero jak oglosza rozpiskę i zabraknie tam znow Polski
Nie wydaję mi się :neutral: 40 tysięcy to jest max i to i tak trza by było na głowie stanąć żeby ludzi skusić :closed
Aczkolwiek chciałbym....Maideni jakby zobaczyli taki 60 tysięczny stadion napakowany bo brzegi to nie ma bata - spieli by sie jak nic :beer :razz:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

To co piszemy petycje poki czas i mozna namowic organizatorow?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Budziol pisze:To co piszemy petycje poki czas i mozna namowic organizatorow?
to nie ma sensu, ostatnio pisaliśmy do Oddysey i imprezę zrobił Mystic ,potem wogóle nikt się nie zajął jak była robiona ,no ale jak będzie to napewno się podpiszę
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No tak ale wiekszy sens robic teraz na przyklad do MYSTICa niz jak sie okaze ze nie ma uwzglednionej Polski na trasie, bo wtedy to juz za pozno

Bo przestraszylem sie troche ze maja tez Czechy olac, wiec najblizej Niemcy a to juz drozsza wyprawa :/
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

A np.jakby tak do Węgier czy Słowacji, jeszcze są małe szanse na Estonię, bo tam ponoć jest jakiś bardzo duży festival. Do Niemiec bym nie jechał, w każdym razie ostatnia ewentualność to jest, raz że kasa ,a dwa że nie przepadam za tym krajem.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Może jeszcze na Hunterfest się załapią :)
Borys1978
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Borys1978 »

W pełni popieram zdanie Roberta!!! :razz:
Awatar użytkownika
Evil Men
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Evil Men »

Oczywiście to by było coś 2 konzerty w Poland ale by nas zaszczyt w sam ...nos kopnąl :mrgreen: choć jest to chyba nie możliwe taka jest szra rzeczywistość :cry:
Jednak nie będę krakał :rocx
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Evil Men pisze:Oczywiście to by było coś 2 konzerty w Poland ale by nas zaszczyt w sam ...nos kopnąl :mrgreen: choć jest to chyba nie możliwe taka jest szra rzeczywistość :cry:
Jednak nie będę krakał :rocx
odnosze wrazenie ze czesc ludziw w ogole nie czyta tylko pisze zeby pisc

Byla mowa od kilku stron ze mala szansa jest chocby na jeden koncert u nas w kraju a ty nagle z now wyskakujesz z dwoma, chyba tylko temat przeczytales ;)
Swoja droga jakby mieli zagrac na Slowacji to nie musze miec koncertu u nas ;)
Swietne ceny, swietny kraj byloby extra! :rocx
ODPOWIEDZ