DVD Rock Case Studies

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

DVD Rock Case Studies

Post autor: Budziol »

Obrazek

Moze dane juz komus bylo to zobaczyc?

Ciekaw jestem wrazen bo po recenzji w najnowszym MYSTICu stwierdzam ze chyba srednie jest to wydawnictwo?
Ale moze sie myle dlatego ciekaw jestem wrazen tych ktorzy juz to widzieli
Grom
-#Invader
-#Invader

Re: DVD Rock Case Studies

Post autor: Grom »

a co to w ogóle jest?
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Jest tutaj zawarta historia Maiden(głównie początki. Są wywiady ale bez obecnych członków zespołu (jest m.in.Stratton i Paul Di'Annio) ;-)
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No tak to czytalem a widziales juz to cudo?
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Ja też czytałem w Mysticu tylko jak narazie nie ma skąd tego brać więc nie oglądałem jeszcze. Kupować tego nie mam zamiaru. Cena także dość wysoka - 139.90 !!!( fan.pl)
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

No wlasnie....
ale to chyba jak najbardziej oficjalne wydawnictwo?
Grom
-#Invader
-#Invader

Post autor: Grom »

Jakby było oficjalne to byś przeczytał o tym na www.ironmaiden.com
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

Budziol pisze:No wlasnie....
ale to chyba jak najbardziej oficjalne wydawnictwo?
... jestem w 100% przekonany że jak najbardziej nie oficjalne , m.in. dlatego nie zobaczysz tam IRON MAIDEN czyli tak jak w recenzji jest to wydawnictwo o IRON MAIDEN bez IRON MAIDEN. :cool:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

wlansnie dlatego donosze takie wrazenie ze to taki dziwolag ktos wydal zeby na nazwie kase zbic. Nawet ta okladka badziewna i malo MAIDENOWA ;)
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

zapewne wydawnictwo bardziej dla kolekcjonerów i to z racji powiększenia kolekcji niż jakiejś wartości
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Niskobudżetowy pirat. ;) Wg. mnie szkoda kasy... Mnóstwo ostatnio podobnych wydawnictw... Po "Legacy of The Beast" czas na "Rock Case Studies" i DVD o albumie "Iron Maiden".
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

A w Media Markt mozna teraz kupic DVD z nagraniem z koncertu Maiden z Donington 1992. Jestem ciekaw czy to kopia oficjalnego VHS, czy moze jest jakas roznica - moze calosc w kolorze, a nie z tymi wstawkami B&W :?
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Wszystkie wersje mają wstawki B&W bo tak Steve zdecydował...
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Boże, czy on musi się mieszać do tych wszystkich video zespołu :/ Niech zajmą się tym prawdziwi specjaliści .... :roll:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Szymon pisze:w Media Markt mozna teraz kupic DVD z nagraniem z koncertu Maiden z Donington 1992.
Jaka cena?
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Szymon pisze:A w Media Markt mozna teraz kupic DVD z nagraniem z koncertu Maiden z Donington 1992. Jestem ciekaw czy to kopia oficjalnego VHS, czy moze jest jakas roznica - moze calosc w kolorze, a nie z tymi wstawkami B&W :?
... dzisiaj w lubelskim Media Markt kupiłem ten "shit" bo inaczej tego wydawnictwa w takiej formie nazwać nie można - krótko mówiąc za 39,99zł otrzymujemy "pirackiego bootlega" jeżeli można użyć takiego określenia, ale do rzeczy jest to oczywiście delikatnie okrojona wersja VHS co w mordę nawet widać po jakości materiału zgranego z taśmy video, materiał został okrojony o wstęp [ujęcia fanów przed samym festiwalem i ma sie rozumieć napisy końcowe] dodatkowo każdy z utworów opatrzony jest gównianym kolorowym napisem z tytułem danego kawałka [to w trakcie oglądania] ... największą porażką jest okładka którą zdobi fotka z ubiegłorocznej trasy The Early Days Tour 2005 :angry

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

To dobrze wiedzieć, bo nawet miałem zamiar to kupić. To jakim cudem zostało to dopuszczone do sprzedaży?
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... szczerze mówiąc obecnie rynek wydawniczy jest wręcz zasypany podobnymi koncertami innych wykonawców ... jednak myślę że ktoś z EMI powinien w tej kwestii interweniować.
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

A ja kupiłem do DVD Rock Case Studies. Jak dojdzie to opisze czy warto je kupować bo na allegro jest chyba jeszcze 5 szt.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

DVD Rock Case Studies

Post autor: RALF »

Otrzymałem pocztą z katalogu [shadow=orange]MYSTIC ART [/shadow]z kosztami przesyłki 90 zets!2cd format digi book package muszę przyznać edytorsko elegancko to się prezentuje- duuuuużo profesjonalniej niz oprawa graficzna. Taka tandeta komiksowa z czasów soc realizmu!!!Ale to grzech główny całej serii, sprawdzcie sobie sami!!! :buahaha:
Do sedna państwo moi!110 minut materiału vizualnego kilka ultra rzadkich ujęć wiele anegdot komentaży głównie ze strony ex członków kapeli co dla nich samych jest jedyną ipierwszą od lat okazji do zaistnienia na forum publicznym!!Co istotne panowie wcale tego nie kryją!!!Właśnie-szczerość i radość oraz prostolinijność wypowiedzi powalają na kolana.

:beer ojj w dzisiejszym show -bizie tego ci nie uświadczysz!!!!! :guns
Generalni można traktować film jako dość osobliwe uzupełnienie "Early Days" co cikawe tytułem wprowadzenia do kolejnej części video biopgrafii mamy dość lakoniczną lustrację(bez teczek ipodsłuchów) albumów z Brucem z lat 80-tych :solo
jeśli jesteście zdeklarowanymi Maidenheadami-kupcie , nie zawiedzie was 50cio stronicowa książka pełna anegdot wspomnień i cytatów
Z całą pewnością wnikliwy badacz historii rocka i Maiden :beer znajdzie tu dla siebie wiele niuansów!!!

NIE DA SIĘ UKRYĆ- to jest wybitnie kolekcjonerski i dziennikarski temat,przypadkowy odbiorca nie znajdzie w nim satysfakcji...
Jest jeszcze drugie "dno" sądzę że ten dokument rozwikłał kilka mitów narosłych wokół rocka i metalu.Bo nie jest to środowisko życiowych niespełnionych desperodos i intelektualnych outsiderów, lecz w pełni świadomych nonkonformistów którzy z PREMEDYTACJĄ ksztautują ten image celem prowokacji........ :laugh
Może właśnie tego boją się różnoracy obrońcy moralności i "jedynie słusznego " totu rozumowania????

Przekonajcie się sami ,przyjaciele-UP THE IRONS!!!!! :beer
ODPOWIEDZ