o kurwaStoneman pisze:SUNN O)) to nie wiadomo czy inspiruje mayhem czy na odwrot cholera wie xD
Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Jazz is not dead, it just smells funny.
co do dire straits to nie przepadam za tą kapelą, ale zdarzyło mi się kiedyś słuchać płyty 'brothers in arms'. może być, warto posłuchać chociaż tytułowego kawałka.
no stary. nowy mayhem i nowe Sunn O))) to jest taki totalny zjazd jakis xD zreszta obie bandy zacne . Na nowym Mayhem przynajmniej ja czuje wplywy Sun O))) ale moze sie myle...a moze na pewno xD a to co Hellhammer wyprawia za garami na nowym Mayhem ....tak sie powinno gracslayer pisze:Stoneman napisał/a:
SUNN O)) to nie wiadomo czy inspiruje mayhem czy na odwrot cholera wie xD
o k####
Moze ktos wskaze album (albumy), od ktorego powinno sie zaczac z Kreatorem? 
Ja proponuję zacząć od Enemy Of God 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Coma of Souls też nie jest złe na początek [heh, i tutaj też znam tylko dwa albumy
]
mam ochote na gitarowe granie. Satrianiego znam pi razy drzwi więc kto mi poradzi jakąś płytę jego do startu ? (i wrzuci albo da link do scaigniecia le nie z rapida i nei z mega uplaoda )
już nie mam tu najwięcej postów

Zapodaj sobie np. "The Extremist" - u Satrianiego w sumie każda płyta z nieco innej parafii - może jedynie odpuść sobie na razie "Super Colossal"(cienka raczej) i może "Joe Satriani", którą bardzo lubię, ale jest nieco inna niż reszta jego albumów.
Ja bym prosił jakiegoś specjalistę od The Gathering
Ja bym prosił jakiegoś specjalistę od The Gathering
Ja w sumie znam tylko tą płytkę Satrianiego (wiem trzeba to nadrobić...) ale muszę powiedzieć, że jest bardzo dobra i polecamReach out pisze:"Super Colossal"(cienka raczej)
Może spróbuj coś Malmsteena ?? Np Rising Force na początekSzajba pisze:mam ochote na gitarowe granie
znam, słuchałem, nie grzeje mnievyrus pisze:Może spróbuj coś Malmsteena ??
to akurat gdzies mam i srednio mi podchodzi. a ta płta ze srebrnym surfferem na okąłdce to co to jest, dobre to jest i "gdzie to kupić" (Reach out pisze:uper Colossal
już nie mam tu najwięcej postów

Violent RevolutionRazi3l pisze:Moze ktos wskaze album (albumy), od ktorego powinno sie zaczac z Kreatorem?
...Fallen souls die behind my steps
By following the freezing moon...
też spoko - teraz jakaś reedycja wyszła chyba nawet, "Strange Beautiful Music" też jest ok.Szajba pisze:ta płta ze srebrnym surfferem na okąłdce to co to jest, dobre to jest
wplywy Sunn slychac bardzo wyraziscie, ale nigdy na odwrot. Jesli porownywac te dwa zespoly to tylko w kategorii , ze Mayhem inspiruje sie O)))Stoneman pisze: Na nowym Mayhem przynajmniej ja czuje wplywy Sun O))) ale moze sie myle...a moze na pewno xD
Cholera, obydwie te kapele wydaly rewelacyjne krazki w tym roku.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Głupia ta nazwa tematu
Myślałem, że chodzi o to, co zagrać na początek z zespołem swoim 
-
farmer1990
- -#Invader

wiedzialem,ze tak bedzieGrom pisze:Głupia ta nazwa tematuMyślałem, że chodzi o to, co zagrać na początek z zespołem swoim
jak ugryzc ZZ Top?;>
-
Stormshield
- -#Moonchild

Najlepiej zapuścić bordę. A tak serio to na początek płytka Eliminator.farmer1990 pisze:jak ugryzc ZZ Top?;>
-
farmer1990
- -#Invader

a Motley Crue?;>
- Elevatorman
- -#Clansman

też tak myślałemGłupia ta nazwa tematuMyślałem, że chodzi o to, co zagrać na początek z zespołem swoim
Brothers in arms to piękny kawałek płyta też dobra:)
ja bym prosił o podpowiedz aporpos Nile w sumie słuchałem kiedyśą jakiejs płyty ale mi nie podeszła
Ithyphallic - najnowsza. Muzycznie jest całkiem niezle. Wokale słabsze ale idzie posłuchać 
-
Stormshield
- -#Moonchild

U nich to w sumie obojętne. Co ci w łapy wpadnie.Elevatorman pisze:Nile