Fish w Polsce - 17-27.10.2007
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: Fish w Polsce - 17-27.10.2007
Pewnie, że ktoś chce.
JMM pisze:Pewnie, że ktoś chce.
Ło to i ja chcę. Ale mp3.
Każdy chce!
Heh, dopiero teraz ten temat zauważyłem O_o Sam nosiłem się z chęcią założenia, aczkolwiek dziwne by było, żeby jeszcze nie było tematu o tych występach skoro to ogłosili już dość dawno.
Ja się postaram być na co najmniej jednym, albo w Katowicach albo w Krakowie. A jeśli by kasa dopisała to w obydwu tych miastach.
Poprzednią trasę kiedy grał "Misplaced Childhood" niestety opuściłem, ale już okazji na usłyszenie materiału z "Clutching At Straws" z TYM głosem nie można odpuścić
Ja się postaram być na co najmniej jednym, albo w Katowicach albo w Krakowie. A jeśli by kasa dopisała to w obydwu tych miastach.
Poprzednią trasę kiedy grał "Misplaced Childhood" niestety opuściłem, ale już okazji na usłyszenie materiału z "Clutching At Straws" z TYM głosem nie można odpuścić
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Na supporicie westkich miejscach bedzie zespół Odin's Dragonfly- jesli ktoś się nie orientuje jest to projekt Heather Findlay, wokalistki Mostly Autumn, która zaśpiewała m.in. na "The Human Equation" Ayreon, a prywatnie to narzeczona Fisha 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Bilecik już kupiony... Teraz to ju tylko czekamy na nową płytę, i na to jaki support zagra, skoro nie udało się z Odin's Dragonfly.
Mógłbyś wrzucić setlistę z któregoś koncertu z poprzedniej trasy? Bom ciekaw.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ale poprzednia trasa to było "the best of..." z solowej kariery szkota + zagrane w całości "Misplaced Childhood", i jeszcze pare starych kawałków Marillion, a teraz ma być promocja nowej płyty a dodatkowo utwory z "Clutching At Straws" czyli usłyszymy na pewno "Sugar Mice", "Slainte Mhath" i "The Last Straw".
Utwory Marillion tylko z "Clutching At Straws" będzie grał?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Najprawdopodobniej. Zresztą i tak te trzy-cztery utwory to dużo... Jednak idąc na koncert Fisha wolę posłuchać jego utworów z jego solowych albumów, a nie staroci z lat 80-tych...
A ja chce iść właśnie dla tych staroci bo solo go w ogóle nie słucham, więc jak to będą 3-4 utwory z "Clutching..." to będę musiał poważnie przemyśleć pójście na koncert.
Ale jeszcze do końca nie wiadomo tak ?
Ale jeszcze do końca nie wiadomo tak ?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

To, że będą grane utwory z "Clutching At Straws" jest pewne. Ale które konkretnie, to nie wiadomo... Ja stawiam na te które wymieniłem, może jeszcze "Warm Wet Circles", za to raczej nie będzie "Incommunicado" skoro było w zeszłym roku, ale kto wie? A solowe jego płyty powinieneś koniecznie poznać, bo po prostu warto.
To wiemJMM pisze:To, że będą grane utwory z "Clutching At Straws" jest pewne.
To mnie w sumie też aż tak bardzo nie obchodzi, bardziej mi o ilość chodziJMM pisze:Ale które konkretnie, to nie wiadomo... Ja stawiam na te które wymieniłem, może jeszcze "Warm Wet Circles", za to raczej nie będzie "Incommunicado" skoro było w zeszłym roku, ale kto wie?
Akurat "Clutching..." to dla mnie arcydzieło i uwielbiam w zasadzie każy utwór z tej płyty więć na koncercie łyknę każdy
Może jeszcze przyjdzie jego czasJMM pisze:A solowe jego płyty powinieneś koniecznie poznać, bo po prostu warto.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

To jest też jeden z powodów dla których wraca do tych kawałków- bo takich osób jak Ty- które znają i lubią Marillion, ale niekoniecznie chcą poznawać muzykę nowszą- jest dużo więcej, i tacy przejdą się na koncert, posłuchają, i polubią ; )
Nie przeczę 
Ale ja lubię takie trasy i mało mnie obchodzą pobudki dla których artyści sie na nie decydują
Zresztą, jak chcą podreperować portfel to nic mi do tego, ważne żeby na koncercie było widać zaangażowanie
Ale ja lubię takie trasy i mało mnie obchodzą pobudki dla których artyści sie na nie decydują
Zresztą, jak chcą podreperować portfel to nic mi do tego, ważne żeby na koncercie było widać zaangażowanie
mam ogromną chęć się wybrać do Wrocka, tyle tylko, że nie znam jego dokonań pozaMarillionowych... 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Jest jeszcze kilka miesięcy do koncertu, więc będziesz miał do tego okazję. Polecam przede wszystkim albumy "Raingods With Zippos" i "Suits".
Musze się przejść do Strefy jak będę w Łodzi ewentualnie zamówie przez neta bilet skoro już są widzę.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ja kupiłem właśnie w Strefie... Powaznie zastanawiam się czy nie wpaść może na jakiś inny koncert. jeżeli nie bedzie na jesieni żadnych innych ciekawych koncertów (zobaczymy czy Ray Wilson dotrzyma słowa, i wpadnie z całym zespołem), to pojadę jeszcze gdzieś... Najbardziej mi po drodzę do Bydgoszczy, bo koncert w niedziele, no i w filharmonii, ale się jeszcze zobaczy.