Sweet Noise/ My Riot
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Endoproczess
- -#Wrathchild

Sweet Noise/ My Riot
Po wielu plotkach o odejściu najważniejszych osobistości dla kapeli (Todda i Magica), które notabene okazały się prawdą Glaca nagrał płytę The Triptic.
Pomijam fakt, iż Sweet Noise po odejściu jednego z założycieli i głównego kompozytora powinno moim zadaniem zmienić nazwę, gdyż Sweet Noise to nie sam Glaca (jak nie przymierzając Samoobrona = Lepper:) płyta mnie wgniotła. Jest to moim zdaniem najlepsze dzieło Sweet Noise porównywalne tylko do albumu Koniec Wieku. Później, jak znajdę chwile czasu postaram się napisać bardziej szczegółowe info.
Dodatkowo polecam: http://muzyka.interia.pl/alternatywa/ne ... ise,954914
Pomijam fakt, iż Sweet Noise po odejściu jednego z założycieli i głównego kompozytora powinno moim zadaniem zmienić nazwę, gdyż Sweet Noise to nie sam Glaca (jak nie przymierzając Samoobrona = Lepper:) płyta mnie wgniotła. Jest to moim zdaniem najlepsze dzieło Sweet Noise porównywalne tylko do albumu Koniec Wieku. Później, jak znajdę chwile czasu postaram się napisać bardziej szczegółowe info.
Dodatkowo polecam: http://muzyka.interia.pl/alternatywa/ne ... ise,954914
Ostatnio zmieniony sob lis 05, 2011 5:11 pm przez Endoproczess, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Re: Sweet Noise/ My Riot
Te kawałki fajną płytę zapowiadają 
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Podbiję temacik. Jak Wam się płyta podoba? Jestem w trakcie przesłuchiwania i jak do tej pory ze spokojnym sumieniem mogę uznać tę płytę za świetną i na światowym poziomie.
chyba jednak wole CLC...choc plyta bdb
Dopiero ją ukradłem z internetu i zaczynam słuchać.
-edit-
Dobra, nie moje klocki, płyty nie oceniam i zostawiam w cholerę
-edit-
Dobra, nie moje klocki, płyty nie oceniam i zostawiam w cholerę
- Endoproczess
- -#Wrathchild

Najnowsza płyta zespołu Sweet Noise zadebiutowała na 20 miejscu oficjalnej listy sprzedaży. Na uwagę zasługuje fakt, iż jest to najwyżej notowana nowość. Dla porównania nowy album Korna pojawił sie na 23 miejscu.
Czyli jednak armia Ludzi Cienia jest dość mocna.
Czyli jednak armia Ludzi Cienia jest dość mocna.
Ee tam...ciekawe ile rzeczywiście sprzedali egzemplarzy.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Ja się podzielę.
Nie umiem przesłuchać tej płyty. Nie po "Getto".
Nie umiem przesłuchać tej płyty. Nie po "Getto".
- Endoproczess
- -#Wrathchild

Ja się nie mogę oderwać od tej płyty. Jak dla mnie jest absolutnie genialna. Getto, zgodzę się, że jest chyba ich najlepszą płytą, ale po CLC bałem się, że wykręcą jeszcze coś gorszego. Myślę, że czasy SN jako mocno metalowej kapeli mineły już bezpowrotnie (co zresztą można "wyczytać" między wierszami słuchając wypowiedzi Glacy).
-
Brand
- ZASŁUŻONY SANATORIANIN
Getto akurat średnio mi się podoba. Też dużo ostatnio Tripticu słucham 
Dam ci jedno takie słowo i jeden taki dzień mam ogień który płonie i rozrywa cię!!!!
Peja rox.
Peja rox.
ta nowa płyta jest dobra. inna. ale dobra. podoba mi sie 
już nie mam tu najwięcej postów

Przesłuchałem na razie połowę i dalej nie mam siły :/ trzeba jej będzie poświęcić duuużo czasu. Poprzednie mi w miarę szybko wchodziły, z tą będzie cięzko chyba.
da mi to ktoś? jakoś znaleźc nie mogę
Zespół Sweet Noise ogłosił właśnie szczegóły „Respect Tour”. Trasa odbędzie się w listopadzie i grudniu tego roku, a grupa odwiedzi osiem miast.
Mija 25 lat od wydania pierwszego albumu Sweet Noise pt. „Respect” i jego przekaz – jak przekonuje zespół – jest dalej porażająco aktualny, dlatego powstała jesienna trasa koncertowa „Respect Tour”, która obejmuje kilka miast. W lipcu mogliśmy usłyszeć dwa koncerty reaktywowanego składu Sweet Noise z Magicem, które odbyły się w Poznaniu i Pruszczu Gdańskim. Teraz przyszła pora na więcej!
Kolejne koncerty ogłaszano stopniowo, ale poznaliśmy już wszystkie daty – występy odbędą się w następujących miejscach:
Białystok, Zmiana Klimatu, 9.11
Kraków, Forty Kleparz, 10.11
Szczecin, Kosmos, 16.11
Wrocław, Stary Klasztor, 17.11
Zabrze, CK Wiatrak, 22.11
Lublin, Klub 30, 23.11
Gdynia, Ucho, 8.12
Warszawa, Proxima, 9.12
Podczas „Respect Tour” Sweet Noise zagra nie tylko utwory z albumu „Respect”, ale z prawie wszystkich swoich płyt. Do setlisty wejdą np. utwory „Wyżej” i „Kamień”, które nie były grane od lat 90.
Za każdym razem powracając robiliśmy to dzięki naszym fanom, i tym razem nie jest inaczej. Zagramy dla wszystkich którzy potrzebują energii, powrotu do podstawowych wartości i poczucia że w tym całym chaosie nie są sami. Mamy też nadzieję, że te spotkania z Wami napędzą Sweet Noise do działania przy nowej płycie.
- przekonują muzycy Sweet Noise.
Mija 25 lat od wydania pierwszego albumu Sweet Noise pt. „Respect” i jego przekaz – jak przekonuje zespół – jest dalej porażająco aktualny, dlatego powstała jesienna trasa koncertowa „Respect Tour”, która obejmuje kilka miast. W lipcu mogliśmy usłyszeć dwa koncerty reaktywowanego składu Sweet Noise z Magicem, które odbyły się w Poznaniu i Pruszczu Gdańskim. Teraz przyszła pora na więcej!
Kolejne koncerty ogłaszano stopniowo, ale poznaliśmy już wszystkie daty – występy odbędą się w następujących miejscach:
Białystok, Zmiana Klimatu, 9.11
Kraków, Forty Kleparz, 10.11
Szczecin, Kosmos, 16.11
Wrocław, Stary Klasztor, 17.11
Zabrze, CK Wiatrak, 22.11
Lublin, Klub 30, 23.11
Gdynia, Ucho, 8.12
Warszawa, Proxima, 9.12
Podczas „Respect Tour” Sweet Noise zagra nie tylko utwory z albumu „Respect”, ale z prawie wszystkich swoich płyt. Do setlisty wejdą np. utwory „Wyżej” i „Kamień”, które nie były grane od lat 90.
Za każdym razem powracając robiliśmy to dzięki naszym fanom, i tym razem nie jest inaczej. Zagramy dla wszystkich którzy potrzebują energii, powrotu do podstawowych wartości i poczucia że w tym całym chaosie nie są sami. Mamy też nadzieję, że te spotkania z Wami napędzą Sweet Noise do działania przy nowej płycie.
- przekonują muzycy Sweet Noise.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
- Saimon1995
- -#Moderator

Fajnie, że wracają. Mam ogromny sentyment do SN. Szkoda, że nie ma Katowic. Do Zabrza mam troszkę dalej, ale i tak się zastanowię.
Trzeba było założyć temat w dziale koncertowym
Pewnie się wybiorę, bo pomimo tej całej pretensjonalności w zachowaniach Glacy, to jednak to niespełnione marzenie z początków liceum o ich koncercie można by było w końcu spełnić...
Pewnie się wybiorę, bo pomimo tej całej pretensjonalności w zachowaniach Glacy, to jednak to niespełnione marzenie z początków liceum o ich koncercie można by było w końcu spełnić...