Najlepszy utwór z lp. A Matter Of Life And Death

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Który utwór z albumu A Matter Of Life And Death upodobałe(a)ś sobie najbardziej?

Different World
2
1%
These Colours Don't Run
7
5%
Brighter Than A Thousand Suns
11
7%
The Pilgrim
7
5%
The Longest Day
15
10%
Out Of The Shadows
5
3%
The Reincarnation Of Benjamin Breeg
14
9%
For The Greater Good Of God
42
28%
Lord Of Light
18
12%
The Legacy
28
19%

Liczba głosów: 149

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Najlepszy utwór z lp. A Matter Of Life And Death

Post autor: Nomad »

Dani Filth pisze:
Nomad pisze:DW jest strasznie miałki, wg.mnie
To jakbyś zaczął taki album jak AMOLAD, gdzie większość numerów to epickie, powykręcane i rozwlekłe utwory o posępnym klimacie? Takim samym nostalgicznym kolosem? Jakaś różnorodność musi być ;-)
Zacznę od tego że ja uwazam że płyta z samymie epickimi kolosamo to błąd, po co? to się wtedy nudzi i idzie jak po gruzie, rockerów tutaj powinno być wiecej,ale nie takich jak DW ,ten utwór aż nie przystoi IM, wogóle ostatnio u IM straszny zastój z krótkimi utworami, ostatnim takim naprawdę świetnym był Be Quick or Be Dead dla mnie, Wicker Man to wg.mnie słaby utwór ,to tak apropo jakby ktoś spytał a Wicker Man?
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

Może "Different..." to taki pozytyny ogień, który ma rzucić światło na pogrążoną w ciemności (ale poetycko wyszło :) ) zawartość albumu. W każdym razie ja lubię każdy fragment AMOLAD i myślę, że wszystko jest tu na miejscu! Na początku też nie mogłem przekonać się do "DW" przez ten nietypowy refren, ale z czasem jakoś się w to wgryzłem.
Nemesis...as one we stand!!
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Nomad pisze:Wicker Man to wg.mnie słaby utwór
Nomad, nie grze ;) Dla mnie Wicker to właśnie niesamowity utwór. Jeden z najlepszych otwieraczy w historii Maiden. Ale oczywiście to jest moje zdanie :twisted:
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Jakby byly dwa utwory na poziomie Pilgrima zamiast DW i OOTS to plyta bylaby o wiele, wiele lepsza. Na dzis oceniam ja na 8/10, w mojej skali to plyta po prostu dobra, solidna pozycja w dyskografii, taka szkolna czwórka. Kiedys byla w top 5, nawet w top 3 chyba na poczatku, ale plyty po 7th Son nie bronia sie tak dobrze jak stare albumy.
ODPOWIEDZ