Nightwish
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
paulek
- -#Lord of the flies

Re: Nightwish
Po wysłuchaniu połowy płyty powiem tak: muza ok ale vocalnie to ta kobitka niestety nie umywa się do Tarji; albo powinni zmienić muzę jak zrobił Marillion i grać pod możliwość tej kobitki albo zatrudnic jednak inną....
To jak juz dajecie lniki dajcie i mi

Ale ten nowy kawałek kijowy. Nic ciekawego. Na siłę bardzo przeciągnięty
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

że słucham?paulek pisze:albo powinni zmienić muzę jak zrobił Marillion i grać pod możliwość tej kobitki albo zatrudnic jednak inną....
-
paulek
- -#Lord of the flies

Odpowiem łopatologicznie: niejaki pan Hogart (pisownia ?) na vocalu kiedy próbował śpiewać rzeczy Fisha to sorki ale wrzaski Blaze'a na bootach spiewajacego kawałki Bruce'a to był miód... po prostu on (SH) mając inne możliwości vocalne nie był w stanie nawet zbliżyć się do utworów z fish period stąd dobrze zespół zrobił, że zaczął grać muzę całkowicie inną - co nie znaczy że gorszą niż wczesniej (chociaz prywatnie z małymi wyjątkami jej nie trawię);
Podobnie powinie zrobić nightwish z tą nowa panienką tzn grać muze pod jej mozliwosci vocalne... no a fani lubiący Tarję cóż jakos beda musieli się przestawić albo przestać słuchać....
Jasne...?
Podobnie powinie zrobić nightwish z tą nowa panienką tzn grać muze pod jej mozliwosci vocalne... no a fani lubiący Tarję cóż jakos beda musieli się przestawić albo przestać słuchać....
Jasne...?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Widocznie musiałem słuchać zupełnie innych bootlegów i wydawnictw live, skoro wykonania Steve'a takich utworów jak "Garden Party", "Incommunicado" czy "Sugar Mice", biją na głowę to co by na chwilę obecną zrobił poprzedni wokalista zespołu... Poza tym po raz kolejny piszę tutaj, że to kompletna bzdura, ze po odejściu Fisha zespół zaczął grac inną muzykę. Jeżeli kolega chciałby ze mną polemizować, to zapraszam tutaj: http://maiden.superhost.pl/forum/viewto ... 0&start=40
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Wracając do tematu to muszę powiedzieć że to już nie ten Nightwish... Co prawda Emppu robi co może ale będzie się trzeba przyzwyczaić
Nowy Nightwish nie jest zły ale na tle poprzedniego Nightwisha wymięka
Nowy Nightwish nie jest zły ale na tle poprzedniego Nightwisha wymięka
Słyszałem cztery nowe kawałki i jednynie The Poet and the pendullum jest jakies znośne . Reszata bardzo przecietna a wokalistka jakas taka bez charyzmy
Wyciekł nowy album NW. Mam zamiar sobie właśnie przesłuchać
Oprócz tego pojawił się teledysk do nowego singla czyli do Amaranth. Klip jest nienajgorszy, tylko ,że niepotrzebnie wklejona jest do niego ta ała historia z aniołem
Zapraszam do oglądnięcie
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Klip mi się podoba. Pierwsze co rzuca się w oczy/uszy to to, że wokal nie dominuje nad muzyką. Ciekawy refren i zwolnienie. Chętnie przesłucham cały album.
Nemesis...as one we stand!!
Ja dzisiaj przesłuchałem cały album. Warto posłuchać 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
wokalistka ladna. w tym na pewno jest lepsza od Tarki.
co do glosu. tez ladny, ale taki bardziej popowy. teraz najtłisz jest niczym nie wyrozniajacym sie zespolem. ale pioseneczka mi sie podoba. chyba przeslucham sobie reszte albumu
co do glosu. tez ladny, ale taki bardziej popowy. teraz najtłisz jest niczym nie wyrozniajacym sie zespolem. ale pioseneczka mi sie podoba. chyba przeslucham sobie reszte albumu
Ta babka jest stara, czytałem w nowym mysticu, że ma 36 lat.
tak, czas do trumny.
Nie no bez przesady. A Marco jest po czterdziestce. Nie wiedziałem, że tam takie dziady grają
- Ironkostek
- -#Trooper

hehe, przypominam sobie mojego dziadka, ktory jak ogladal ze mna pare lat temu tenisa w tv zwykl mawiac: 'Ale ten Sampras juz stary!" 
dobra przesluchalem ten album w wersji promo, czyli z gadajacym glosem.
no i w sumie to nie powalil mnie. Wszystko juz bylo. jedyna roznica to glos, ktory w miare sluchania mi sie coraz bardziej podoba. tak samo zreszta jak sama kobitka. Teledysk tylko dla niej ogladam
no i co mnie najbardziej wkurza i zawsze wkurzalo, to to ze ten basista, czy kto to tam jest, sie wtraca. przeciez on ma tak beznadziejny glos. to samo zreszta jest w Lacunie Coil. uwielbiam piosenki, w ktorych sama Cristina spiewa, a jak sie ten pryk wlacza to juz nie jest tak fajnie
no i w sumie to nie powalil mnie. Wszystko juz bylo. jedyna roznica to glos, ktory w miare sluchania mi sie coraz bardziej podoba. tak samo zreszta jak sama kobitka. Teledysk tylko dla niej ogladam
no i co mnie najbardziej wkurza i zawsze wkurzalo, to to ze ten basista, czy kto to tam jest, sie wtraca. przeciez on ma tak beznadziejny glos. to samo zreszta jest w Lacunie Coil. uwielbiam piosenki, w ktorych sama Cristina spiewa, a jak sie ten pryk wlacza to juz nie jest tak fajnie
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Hmmm...ja na przykład nie wyobrażam sobie "Wish I Had An Angel", albo "Bye, bye beautiful" bez jego wokaluSiwy pisze:przeciez on ma tak beznadziejny glos.
Nemesis...as one we stand!!
proszę Cię. nawet gdyby cała piosenka miała być instrumentalnie wykonana, to by było lepiej.Dani Filth pisze:Hmmm...ja na przykład nie wyobrażam sobie "Wish I Had An Angel", albo "Bye, bye beautiful" bez jego wokaluSiwy pisze:przeciez on ma tak beznadziejny glos.
- Ironkostek
- -#Trooper

Przedwczoraj sobie ukradłem nowego nightwisha z torrenta i już zdąrzyłem parokrotnie przesłuchać.
Album jest bardzo równy, wokalistka ma głos łagodniejszy od Tarki i przez to nie dominuje nad resztą zespołu co poczytuję jej za zaletę.
Jednak i tak najbardziej na całym krążku urzekł mnie instrumentalny "Last Of The Wilds". Mam cholerną zajawkę na ten irlandzki motyw i przesłuchałem ten numer już chyba ze 20 razy
Album jest bardzo równy, wokalistka ma głos łagodniejszy od Tarki i przez to nie dominuje nad resztą zespołu co poczytuję jej za zaletę.
Jednak i tak najbardziej na całym krążku urzekł mnie instrumentalny "Last Of The Wilds". Mam cholerną zajawkę na ten irlandzki motyw i przesłuchałem ten numer już chyba ze 20 razy