przed trasą AMOLAD w lutym 2006 r. pisałem dokładnie to samo!Szajba pisze:nie wiem czemu, ale mam nie odparte wrażenie, że będą co najmniej (!!) 2 koncerty u nas.
Somewhere Back In Time World Tour '08
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Somewhere Back In Time World Tour '08
Szwaby mają 1 a my będziemy mieć 2? ZapomnijSzajba pisze:nie wiem czemu, ale mam nie odparte wrażenie, że będą co najmniej (!!) 2 koncerty u nas.
jak dla mnie mogą być klasyki, byle nie za dużo. I żeby Moonchild i ID było no :]
Pożyjemy zobaczymy. Pamiętam jak dziś w trakcie koncertu w 2005 roku jak Bruce powiedział, że w miarę możliwości będą wpadać do Polski. Pozostaje czekać. Ja jednak jestem dobrej myśli. W ostateczności pozostają nam Niemcy.
..i operacja Wacken za pareset zlotych :/
WoW!!!!! Zapowiedź trasy extra :rocx Fajny plakat, mam nadzieję, że będzie do kupienia może tu na Sanktuarium a może na koncertach. W każdym razie fajnie by było jakby Polskę odwiedzili i jakby mi się udało Polskę i Londyn zaliczyć to by było miodzio
A co do setu to nic nie mam; cieszę się, że (o ile mi się to wszystko uda) na pierwszym w moim życiu koncercie usłyszę ich najlepsze kawałki :solo . "Spoiler" Smalwooda b. fajny, ale myślę, że szykują jakieś niespodzianki i będzie te 19-20 utworów, poza tym w tej trasie jaki by set nie był i tak będzie świetny!
Maiden rocks!!! Hehehe!!! :rocx
Maiden rocks!!! Hehehe!!! :rocx
Tylko, że za 3 razem to chyba wszystko wychodzi więc będzie dobrzejesper pisze:... a ja myślę że "do trzech razy sztuka" i po raz trzeci z rzędu Polska zostanie pominięta w rozpisce trasy koncertowej IRON MAIDEN Somewhere Back In Time World Tour 2008
Miałeś też nieodparte wrażenie, że rok temu Wisła zdobędzie MistrzostwoSzajba pisze: ale ja poważnie mam takie nieodparte wrażenie
A teraz będzie ciekawie bo pewnie gdzieś w grudniu/styczniu będą daty. Sporo czasu na rozmyślania.
nie fanzol tylko zbieraj kaseS1MON pisze:..i operacja Wacken za pareset zlotych :/
już nie mam tu najwięcej postów

pewnie będą podane razem z dvd, na którym albo będą oba koncerty LAD i Maiden England (+ jakiś jeden krótszy występ z SiT), albo tylko LAD, a ME osobno wydadzą, ale stawiałbym na tą pierwszą opcję skoro wydali w EY 4 koncerty to czemu tu nie mogą?Piwowarus pisze:w grudniu/styczniu będą daty
bo teraz koncerty beda dluzsze?
no moze i beda dłuższe, ale co za problem dać LAD na 1 płycie, ME na drugiej, a na trzeciej jakis występ z SiT, może lekko przycięty (jak ten z Dortmundu '83 na EY) + dokument i dodatki. Ostatecznie mogłoby być 2-płytowe wydanie z LAD na jednej a ME na drugiej + na obu płytach upchane dodatki, ale skoro to tak ważna część historii Ironów to zdziwiłbym się jakby nie chcieli włożyć tam jeszcze innego/innych wystepów. Fajnie by było gdyby można to dvd było kupic w jakims specjalnym pudełku (w kształcie piramidy
)
BTW: ciekawe czyjego autorstwa jest oficjalny plakat?? Riggsa?? Bo wygląda na prawdę jak za dawnych lat, wszystkie ostatnie okładki płyt (od NPFTD począwszy, wzwyż) bije na głowe. Mam nadzieje, ze to będzie okładka GY dvd.
BTW: ciekawe czyjego autorstwa jest oficjalny plakat?? Riggsa?? Bo wygląda na prawdę jak za dawnych lat, wszystkie ostatnie okładki płyt (od NPFTD począwszy, wzwyż) bije na głowe. Mam nadzieje, ze to będzie okładka GY dvd.
Jeśli nie zagrają w Polsce to będzie ogromne rozczarowanie, tyle powiem, mam też nadzieje że będzie IM+jeden/dwa supporty, a nie festival z 6-7 zespołami w upale ,no ale najważniejsze by wogóle coś było .
przyjadą w marcu na metalmanie 
już nie mam tu najwięcej postów

Wg tego co jest napisane na stronie to rysunek ten popełnił Herve Monjeaud.wojteq pisze:BTW: ciekawe czyjego autorstwa jest oficjalny plakat?? Riggsa??
osz KURVa ale się podjarałem!!!!!!!!1 :rocx :rocx
Powiedziałbym raczej, że jeśli zagrają w Polsce to będzie wielkie zaskoczenie. Osobiście stawiam, że po raz kolejny opuszczą nasz kraj, za to pewnie zagrają w Czechach - oby w Sazkiej.Nomad pisze:Jeśli nie zagrają w Polsce to będzie ogromne rozczarowanie, tyle powiem, mam też nadzieje że będzie IM+jeden/dwa supporty, a nie festival z 6-7 zespołami w upale ,no ale najważniejsze by wogóle coś było .
Reflektowałby ktoś na wyjazd do Brazylii w zimie? Zdaje się, że kiedyś Szymon i Edyta byli chętni na jakiś trip tam.
skad wy tyle kasy na to macie...
W moim przypadku praca+stypendium naukowe. 
O LOL !!! xDSzajba pisze:nie wiem czemu, ale mam nie odparte wrażenie, że będą co najmniej (!!) 2 koncerty u nas.
Ja też na Wacken zapodaję. :-)
Bardzo słusznie.Grom pisze:Ja też na Wacken zapodaję. :-)
A co do setlisty to jest bardzo dobra, (brakuje mi tylko Infinite Dreams ) ale podchodzę do niej z dużym dystansem, bo jestem pewien że do rozpoczęcia trasy znacznie się zmieni.
Do Wacken jeszcze prawie rok. Przez ten czas może się wiele zmienić. Ja się nastawiam głównie na ten koncert, lecz gdzieś tam w duszy liczę, że nie będę musiał wyjechać za granice kraju na koncert. Chciałbym wreszcie usłyszeć "7son of a 7 son" na żywo. Może na tej trasie sie uda