Aria "Igra s Ogniem " vs Turbo "Kawaleria Sz
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Aria "Igra s Ogniem " vs Turbo "Kawaleria Sz
Która z tych dwóch płyt bardziej wam się podoba
Obie są najbardziej znanymi płytami tych zespołów, przynajmiej tak myślę co do Arii,bo co do Turbo nie mam wątpliwości, obie zrobiły na mnie duże wrażenie podczas słuchania, ale oddam głos na Arię, bo wg.mnie zrobiło coś więcej dla muzyki w swoim kraju ,zrobiło coś z niczego, zapełnia sale koncertowe w Rosji i nie tylko co nie jest wcale łatwe, Turbo natomiast zamiast być jednym z najpopularniejszych zespołów rockowych w Polsce na co szansę miało to gra po klubach jakby przez własną głupotę, wiadomo nikt nie lubi zmian stylu co 5 minut.
Biorąć same płyty to napewno jest to w 2 przypadkach świetny heavy-metal czerpiący garściami od najlepszych sław gatunku ,oba dla mnie dużo lepsze niż bardzo znane płyty wielu szeroko znanych zespołów ,głównie z Niemiec, także USA, wydaje mi się jednak że Aria gra z większym pomysłem, wokalnie wg.mnie dużo lepiej, bardziej uniwersalnie, chyba rosyjski się dużo lepiej nadaje do takiej muzyki niż Polski ,muzycznie Kawaleria jest z pewnością cięższa, ale wg.mnie Turbo nie może się tu zdecydować czy jeszcze heavy, czy już thrash, kompozycyjnie Aria wg.mnie również lepsza ,tekstowo to może za wiele nie mogę powiedzieć, ale widziałem teksty Arii po Polsku i ogólnie są dużo ciekawsze od typowo metalowych tekstów Turbo ,w dodatku pisanych jakby na kolanie.
Obie są najbardziej znanymi płytami tych zespołów, przynajmiej tak myślę co do Arii,bo co do Turbo nie mam wątpliwości, obie zrobiły na mnie duże wrażenie podczas słuchania, ale oddam głos na Arię, bo wg.mnie zrobiło coś więcej dla muzyki w swoim kraju ,zrobiło coś z niczego, zapełnia sale koncertowe w Rosji i nie tylko co nie jest wcale łatwe, Turbo natomiast zamiast być jednym z najpopularniejszych zespołów rockowych w Polsce na co szansę miało to gra po klubach jakby przez własną głupotę, wiadomo nikt nie lubi zmian stylu co 5 minut.
Biorąć same płyty to napewno jest to w 2 przypadkach świetny heavy-metal czerpiący garściami od najlepszych sław gatunku ,oba dla mnie dużo lepsze niż bardzo znane płyty wielu szeroko znanych zespołów ,głównie z Niemiec, także USA, wydaje mi się jednak że Aria gra z większym pomysłem, wokalnie wg.mnie dużo lepiej, bardziej uniwersalnie, chyba rosyjski się dużo lepiej nadaje do takiej muzyki niż Polski ,muzycznie Kawaleria jest z pewnością cięższa, ale wg.mnie Turbo nie może się tu zdecydować czy jeszcze heavy, czy już thrash, kompozycyjnie Aria wg.mnie również lepsza ,tekstowo to może za wiele nie mogę powiedzieć, ale widziałem teksty Arii po Polsku i ogólnie są dużo ciekawsze od typowo metalowych tekstów Turbo ,w dodatku pisanych jakby na kolanie.
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2007 1:00 pm przez Nomad, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Aria "Igra s Ogniem " vs Turbo "Kawaleria Sz
Płytę Turbo znam i uważam ,że jest świetna ale żeby w pełni ocenić to musiałbym posłuchać tego dokonania Arii. Czy byłby ktoś tak łaskawy i wrzuciłby to gdzieś ? 
-
Deleted User 2868
Również prosiłbym o link do tego albumu. 
o. fajna ankieta. głos oddaje na Turbo, bo choć warstwa muzyczna Arii jest dużo bardziej rozbudowana niż Turbo, to dla mnie klimat ma wiekszy dzieło polaków. ale generalnie obie płyty są zajebiste 
już nie mam tu najwięcej postów

Turbo.
Uważam, że Aria gra fajną muzykę, ale język rosyjski to obok chińskiego ostatni, który brzmi dobrze w muzyce metalowej imho.
Uważam, że Aria gra fajną muzykę, ale język rosyjski to obok chińskiego ostatni, który brzmi dobrze w muzyce metalowej imho.
Proste że Aria. Bo mi się bardziej podoba i nie jest po polsku.
A to jak po polsku to źle?
Nie lubię rozumieć tego o czym ktoś śpiewa
. A jak słucham np po ang nie wsłuchując sie po prostu mi tam coś śpiewa a jak po polsku slucham to chcąc nie chcąc słysze wyraźnie wyrazy i wogle. Nie lubie polskiej muzyki, niestety.
Pewnie, że Aria. Ruski doskonale pasuje do takiej muzyki 
może słuchałaś po prostu słabej polskiej muzyki? 
Moze chociaz nie wydaje mi sie. Turbo mi sie baaaardz muzycznie podoba, ale ten jezyk :/
- Metalophil
- -#Moonchild

poprawcie tytuł - nie "igraj" tylko "igra". to zasadnicza różnica - "igraj" to czasownik w trybie rozkazującym, a "igra" to rzeczownik. tytuł tego albumu brzmi właśnie "Igra s Ogniem" - czyli "Zabawa z ogniem" a nie "Baw się z ogniem". Generalnie obie płyty są na bardzo wysokim poziomie, tylko że Aria ma dużo lepsze teksty
- Metalophil
- -#Moonchild

o - już zmienione - luz
Tak jak powiadam, obie płyty cenię tak samo, nie ośmielę się zagłosować na żadną z nich, chociaż w tekstach wygrywa Aria jeśli chodzi o ich przekaz i ogólne wrażenia. Aczkolwiek nie powiem żebym w pewnym okresie swego życia nie podniecał się tymi kiczowatymi do n-tej potęgi lirykami Kupczyka 
-
Deleted User 357
Bzdura kosmiczna.BeBe pisze:ale język rosyjski to obok chińskiego ostatni, który brzmi dobrze w muzyce metalowej imho.
Chyba jasne że Aria....
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2007 6:30 pm przez Deleted User 357, łącznie zmieniany 1 raz.
- Metalophil
- -#Moonchild

nie inaczejŻelazny pisze:Bzudra kosmiczna.BeBe pisze:ale język rosyjski to obok chińskiego ostatni, który brzmi dobrze w muzyce metalowej imho.
Wg. Ciebie. Moim zdaniem się nie nadaje i koniec tematu.Bzdura kosmiczna.
-
Deleted User 357
Zgadzam się,nie ma sensu kopać się z koniemBeBe pisze:
Wg. Ciebie. Moim zdaniem się nie nadaje i koniec tematu.
Bo mam inne zdanie niż Ty ?Zgadzam się,nie ma sensu kopać się z koniem
-
Deleted User 357
Nie,bo głupio je argumentujesz.