Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
co Do Frontside to jedź zmierzch ale ja od debiutu bardziej bym polecił I Odpuść nam nasze winy
fajny jest tak ogólnie zespół Living Color? Znam jeden kawalek, z GTA:SA- Cult Of Personality i jest fpytę, taki troszkę Faith No Morowy.
Rewelacja, posluchaj Collideoscope 
Jazz is not dead, it just smells funny.
- Elevatorman
- -#Clansman

hmm a Agalloch ?
Suicidal Tendencies?
-
Stormshield
- -#Moonchild

Próbowałem się do nich przekonać, ale się nie udało.
how will i laugh tomorrow when i can't even smile today. ale to slayer lepiej się na nich zna chyba 
Lights Camera Revolution , chyba, ze bardziej od tej punkowej, mlodzienczej strony czyli od debiutu "Suicidal Tendencies"Bonzo pisze:Suicidal Tendencies?
Jazz is not dead, it just smells funny.
a ELO ? co polecacie ?
EDIT:
Therion (znam tylko Vovin, Deggial, Secret i najnowszą, która mi nie pasi)
od czego zacząć z Black Sabbath (ogólnie, żeby się wkręcić) ?
a Helloween ?
EDIT:
Therion (znam tylko Vovin, Deggial, Secret i najnowszą, która mi nie pasi)
od czego zacząć z Black Sabbath (ogólnie, żeby się wkręcić) ?
a Helloween ?
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
The Rolling Stones. Nie wiem czy ktoś ich tu zna, ale postanowiłem się zapoznać z twórczością. :j
Salvis - black sabbath, paranoid, master of reality, vol.4, sabbath bloody sabbath, heaven & hell, mob rules, reunion.
M@ti - malo znam, ale na pewno koncert Flashpoint, ostatnia A Bigger Bang
M@ti - malo znam, ale na pewno koncert Flashpoint, ostatnia A Bigger Bang
Ja bym raczej chciał jakiś stary klasyk z rockowym pazurem. Taki skoczny rock'n'roll.S1MON pisze:M@ti - malo znam, ale na pewno koncert Flashpoint, ostatnia A Bigger Bang
EXILE ON MAIN STREET i STICKY FINGERS. Te 2 albumy to totalny kult. Potem mogę polecić Ci więcej, tylko najpierw z tymi się zapoznaj.M@ti pisze:Ja bym raczej chciał jakiś stary klasyk z rockowym pazurem. Taki skoczny rock'n'roll.S1MON pisze:M@ti - malo znam, ale na pewno koncert Flashpoint, ostatnia A Bigger Bang
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Proponuję Sabbath Bloody Sabbath, Heaven And Hell i Cross Purposes. W zalezności od tego który z nich najbardziej się spodoba, dobierzesz kolejne albumy do poznawania.salvis pisze:od czego zacząć z Black Sabbath (ogólnie, żeby się wkręcić) ?
Wszystko z DIO potem koncertówka z DIo potem Black Sabbath i BSB. Paranoid mnie zawiódł straszniesalvis pisze:od czego zacząć z Black Sabbath (ogólnie, żeby się wkręcić) ?
No to bardzo nam przykro.Chudy pisze:Paranoid mnie zawiódł strasznie
Od siebie polece na początek:
Master Of Reality
Sabbath Sloody Sabbath
Heaven And Hell
Mob Rules
jako, że Mob Rules i Heaven & Hell wymieniacie najczęściej zacznę od nich, potem sprawdzę Master of Reality, BS i SBS.
ponownie chciałem się zapytać o ELO. warto? w ogóle jakie rock & rollowe płyty polecacie? o Motorheadach już wiem, podobnie AC/DC. ogólnie jaki rock & roll, oprócz tych wymienionych polecacie?
ponownie chciałem się zapytać o ELO. warto? w ogóle jakie rock & rollowe płyty polecacie? o Motorheadach już wiem, podobnie AC/DC. ogólnie jaki rock & roll, oprócz tych wymienionych polecacie?
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
Pierwsze płyty Venom, Monster Magnet może być, Led Zeppelin, coś z klasycznego rock'n'rolla to Creedence Crearwater Revival, Beach Boys, Presley, Beatlesi itp. ;] Po 2 ostatnie albumy Darkthrone nawet możesz sięgnąć ze szczególnym naciskiem na przedostatni. ;]salvis pisze:w ogóle jakie rock & rollowe płyty polecacie? o Motorheadach już wiem, podobnie AC/DC. ogólnie jaki rock & roll, oprócz tych wymienionych polecacie?
jak można polecać na początek Black Sabbath płyty z Dio??? nie umniejszam żadnych zasług temu wokaliście ale Black Sabbath to przede wszystkim z Ozzym. więc pierwsze 5 płyt obowiązkowo a potem to już obojętne 
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum