Depeche Mode
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Depeche Mode
Musiałem założyć ten temat. Słucham Depeszy od niedawna a już ich uwielbiam. To moje największe odkrycie w ostatnim czasie. Nie słyszałem jedynie 2 pierwszych albumów, ale z tego co wiem to nie mam czego żałować. Późniejsze dokonania kapeli są IMO świetne. Muzyka na każdą okazję i stan ducha. Wiem, że jest na forum kilka osób, które namiętnie słuchają DM. A reszta? Znacie (
), lubicie?
Re: Depeche Mode
Znam ale lubię tylko: Violator, Songs of Faith and Devotion i ostatecznie Ultra. DM miało i ma nie mały wpływ na twórczośc wielu kapel metalowych. Sporo artystów przyznaje się do fascynacji tym zespołem, do tego stopnia, że ma to odbicie w ich twórczości - patrz np. : Paradise Lost.
Ho ho.Konwersowaliśmy już o nich w NP 
Lubię bardzo, aktualnie ścisła czołówka moich słuchanych i lubianych zespołów. Poznałem przez Ojca, który kiedyś był Depeszem
Muzyka dobra dla każdego, co potwierdzają liczne covery przez licznych wykonawców tworzone oraz przyznawanie się do inspiracji muzyką Depeche Mode chociażby przez takiego Johnny'ego Casha czy Vadera.
Sam osobiście preferuję ich muzykę od płyty "Black Celebration". Wcześniejsze dokonania są średnie-typowy pop/new romantic który był modny we wczesnych latach 80.
Lubię bardzo, aktualnie ścisła czołówka moich słuchanych i lubianych zespołów. Poznałem przez Ojca, który kiedyś był Depeszem
Muzyka dobra dla każdego, co potwierdzają liczne covery przez licznych wykonawców tworzone oraz przyznawanie się do inspiracji muzyką Depeche Mode chociażby przez takiego Johnny'ego Casha czy Vadera.
Sam osobiście preferuję ich muzykę od płyty "Black Celebration". Wcześniejsze dokonania są średnie-typowy pop/new romantic który był modny we wczesnych latach 80.
Ultra to dla mnie najsłabsza płyta, choć i tak klimacik ma.Reach out pisze:Znam ale lubię tylko: Violator, Songs of Faith and Devotion i ostatecznie Ultra.
Ale po co zaśmiecać NP? ;]BeBe pisze:Ho ho.Konwersowaliśmy już o nich w NP
Kiedyś może pierwsze przesłucham, ale na razie nie palę się do tego. Jeszcze 101 mi zostało.BeBe pisze:Sam osobiście preferuję ich muzykę od płyty "Black Celebration".
Jako livecd to bardzo dobry album, choć moim zdaniem publiczność czasem aż za bardzo wbija się w muzykę.Kiedyś może pierwsze przesłucham, ale na razie nie palę się do tego. Jeszcze 101 mi zostało.
Ale za to Playing the Angel Tour:Live At Milan to prawdziwe cudeńko. Albo Rock Am Ring.
Ale live at Milan chyba tylko na dvd wyszło. Czy w wersji audio też jest?
Tylko dvd. Ale puszczają często na HBO, chociaż raczej marną część materiału [10 z 21 piosenek bodajże].M@ti pisze:Ale live at Milan chyba tylko na dvd wyszło. Czy w wersji audio też jest?
Btw. Dave Gahan wydaje nową płytę solową, "Hourglass", która powinna pokazać się na rynku 22 października.
Promuje ją utwór Kingdom: http://www.youtube.com/watch?v=PG-2KVLR2UQ
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Jest już o nich temat:
http://maiden.superhost.pl/forum/viewtopic.php?t=3698
http://maiden.superhost.pl/forum/viewtopic.php?t=3698
BeBe pisze:Tylko dvd. Ale puszczają często na HBO, chociaż raczej marną część materiału [10 z 21 piosenek bodajże].M@ti pisze:Ale live at Milan chyba tylko na dvd wyszło. Czy w wersji audio też jest?
jeszcze lepszym koncertowym dvd IMO jest Devotional :rocx
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
Słyszałem.BeBe pisze:Btw. Dave Gahan wydaje nową płytę solową, "Hourglass", która powinna pokazać się na rynku 22 października.
Promuje ją utwór Kingdom: http://www.youtube.com/watch?v=PG-2KVLR2UQ
oo i promuje nawet moją ulubioną płytę Depeszy. Chyba za to się zabiorę.Maciek_ pisze:jeszcze lepszym koncertowym dvd IMO jest Devotional
Depeche Mode to najdziwniejsza kapela jaką znam :j
Najlepszy okres mieli chyba jak jeszcze się Alan Wilder udzielał
Najlepszy okres mieli chyba jak jeszcze się Alan Wilder udzielał
M@ti pisze:oo i promuje nawet moją ulubioną płytę Depeszy. Chyba za to się zabiorę.Maciek_ pisze:jeszcze lepszym koncertowym dvd IMO jest Devotional
nie tylko Twoją
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
Nie widziałem tego X_xMaciek_ pisze:BeBe pisze:Tylko dvd. Ale puszczają często na HBO, chociaż raczej marną część materiału [10 z 21 piosenek bodajże].M@ti pisze:Ale live at Milan chyba tylko na dvd wyszło. Czy w wersji audio też jest?
jeszcze lepszym koncertowym dvd IMO jest Devotional :rocx
Chociaż patrząc na fakt, że pochodzi z trasy Songs of Faith...może być konkretnie i złowieszczo
Violator lubię, ale nic oprócz Personal Jesus nie pamietam. Moze sobie odswieze kiedys tam.
Jazz is not dead, it just smells funny.
Pamiętasz na pewno jeszcze Enjoy The Silenceslayer pisze:Violator lubię, ale nic oprócz Personal Jesus nie pamietam. Moze sobie odswieze kiedys tam.
Zajebisty avatar.
Nie pamiętam 
a reszty ich twórczości, oprócz moze jakis pojedynczych utworkow nie znam.
Johnny zajebisty ;]
Johnny zajebisty ;]
Jazz is not dead, it just smells funny.
Często w radiu leci:Nie pamiętam
"Words like violence, break the silence" itd. itd.
Nie podlega żadnym sprzeciwomJohnny zajebisty ;]
Znam i bardzo lubię.Podoba mi się też bardzo przeróbka utworu I Feel You zamieszczona na jadnej z edycji albumu De Profundis grupy Vader
do netu wypłynęła "nowa" płyta. kto chce pisac na gg/pw
już nie mam tu najwięcej postów