W ogóle to sobie tak ostatnio pomyślałem, że nowy album już bym chciał Straszny głód ich nowej muzyki mam.
i ciekaw jestem w jakim kierunku poszliby tym razem, bo akurat oni z tych, którzy raczej wolą 'dryfować' po różnych odmętach
mało powiedziane. Vicarious jest przegenialny! mówię o całości (nie tylko klipie, który choć jak na Toola to bardzo nowatorski to trzyma klimat) bo dodatki i oprawa graficzna singla robią wrażenie jak zwykle
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
przyznam że to chyba jedyna kapela na rynku muzycznym która ma w takim stylu zarówno klipy jak i muzyke oraz szate graficzną ( koncerty, albumy, single)
poprostu miodzio!
a co do utworu Vicarious.
słuchałem i wciąż slucham z zapartym tchem!jest genialny, mam kilknascie bootlegow z trasy 10.000 days i wszedzie brzmi genialnie. ma niesmaowity klimat, powiem tak. Nie umiem opisać tego słowami to trzebba poczuć!
ostanio w dupie piszczy że coś się szykuje u chłopaków z elej. na ich stornie pojawiła sie dziwna wiadomość a i na forach wypisują różne rzeczy, czyżby nowy album w przyszłym roku ? :solo
ale z tym Metal Hammerem to byly jaja zwlaszcza jak palął ten koleś na scenie że set bedzie wydluzony bo nie ma Cornella, chęć mordu... a co do supportów to n/c
tak sobei poczytałem dzisiaj i doszedłem do wniosku że... to będzie tak jak było w przypadku lateralus i 10000 days tzn Maynard mowi ze zaczynaja p[race nad albumem i.. 5 lat przerwy między albumami.
1996 Aenima
2001 Lateralus
2006 10000 days
2011 ????????
Trcohę długo.... ale jeżeli tyle ma zajmować produkcja tak świetnych płyt jak Lateralus czy ostatnia to niech tak robią. Myślę ,że ich pomysły są na maire tych z 10 000 Days