"Daremna muzyczna koniunktura w tym kraju"?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Re: "Daremna muzyczna koniunktura w tym kraju"?
No dobrze panowie, ale zabijajcie sie w innych tematach... Ja tutaj cały czas czekam, żeby wymieniać naszych młodych zdolnych.
Coma, Riverside - te zespoły pierwsze mi przyszły na myśl.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

O Comie już było w tym temacie. A co do Riverside, to nie każdy lubi metal, żeby ich słuchać.
riverside to takie metalowe as fuck trochę
myślę, że spokojnie mogą mieć szersza widownię.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Sam zespół w każdym wywiadzie podkreśla, że oni to są "progreswyny Metal", żeby tylko nikt nie śmiał powiedzieć, że grają rocka...
nie może to być progresywny metal bo ja nie lubię a ich tak 
z resztą gadanie to jedno a odbiór to drugie. fakt, że mają mocniejsze zagrania ale ja i tak nadal uważam, że publika nie musi być metalowa.
z resztą gadanie to jedno a odbiór to drugie. fakt, że mają mocniejsze zagrania ale ja i tak nadal uważam, że publika nie musi być metalowa.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Pewnie, że masz rację, ale wątpie, żeby mogli zdobyć u nas jeszcze większą popularność. Już teraz mają u nas całą masę fanów, i kto miał do nich dotrzeć ten dotarł.
A iluzjon ?
jakoś nie zauważyłem. Ale już abstrahując od tego to zgadzam sie:Tomek(JMM) pisze:Sam zespół w każdym wywiadzie podkreśla, że oni to są "progreswyny Metal", żeby tylko nikt nie śmiał powiedzieć, że grają rocka...
Norka pisze:riverside to takie metalowe as fuck trochę
Dla mnie nazwanie Riverside zespołem metalowym jest spoorym nadużyciem.Norka pisze:z resztą gadanie to jedno a odbiór to drugie.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Ja sam nigdy nie mogłem przejść przez płyty Riverside, ze względu na stricte metalowe wokale, które czasem się pojawiały w końcówce utworów. Gdyby z tego zrezygnowali, to owszem- bo poza tym, to metalu u nich prawie wcale.
jeśli chodzi Ci o ostrzejszy wokal, to tak z pamięci (jeśli chodzi o pierwsze 2 albumy, bo "Rapid Eye Movement" nie słuchałem jeszcze) kojarze jedynie "Loose Heart" jako dobry przykład tego o czym mówisz, w końcówce Duda faktycznie drze jape (swoją drogą chyba faktycznie niepotrzebnie, bo nieco to nie pasuje IMO do przepięknej pierwszej części utworu).Tomek(JMM) pisze:Ja sam nigdy nie mogłem przejść przez płyty Riverside, ze względu na stricte metalowe wokale, które czasem się pojawiały w końcówce utworów.
ale tak poza tym to głosowo mi sie Duda kojarzy z Cavanagh'iem z Anathemy, no i Wilsonem (czyli notabene z wokalistami 2-óch kapel, do których najczęściej porównują Riverside, ale to tak na marginesie).
a mi się tam podoba końcówka. z resztą cały kawałek jest boski. absolutnie boski.Artur pisze:kojarze jedynie "Loose Heart" jako dobry przykład tego o czym mówisz, w końcówce Duda faktycznie drze jape (swoją drogą chyba faktycznie niepotrzebnie, bo nieco to nie pasuje IMO do przepięknej pierwszej części utworu).
Ciesze sie że Ci sie podoba 
szczególnie dobry jest na koncertach (ten koniec LH w sensie)
i też się cieszę, że się cieszysz
i też się cieszę, że się cieszysz
Słyszałeś ostatni materiał? Ja właśnie jeszcze nie, a słyszałem że dobry. Znam tylko "Cioty z zen". Z Michałem czasem coś mailuję nawet, bo kiedyś robił dla nas koncert. Ale nie widziałbym w nich jakiejś wielkiej nadziei, chyba że materiał z ostatniej płyty jest bardziej "pod publiczkę". Poza tym mają chyba jakieś problemy ze składem, bo niedawno proponowali mojemu kumplowi posadę gitarzysty.Evil pisze:A iluzjon ?
jedyny, który zapadł mi bardziej w pamięć z tego całego Riverside.Norka pisze:a mi się tam podoba końcówka. z resztą cały kawałek jest boski. absolutnie boski.
mi się w ogóle nie kojarzy z WilsonemArtur pisze:no i Wilsonem
ja wlasnie...no ten tego , nie slyszalem . Poczytalem recenzje i odlozylem plytke na polke ani razu jej nie przesluchujac.herki pisze:Evil napisał/a:
A iluzjon ?
Słyszałeś ostatni materiał? Ja właśnie jeszcze nie, a słyszałem że dobry.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Sam Steven Wilson zapytany o to co sądzi o Riverside, to powiedział, że nie lubi słuchać zespołów które graja zbyt podobnie do niego.syzygy pisze:mi się w ogóle nie kojarzy z Wilsonem
ale mi chodzi o wokal, a nie o całokształt muzyki Riverside.
Ogólnie riverside uchodzi właśne za takie polskie Porcupine Tree.. tylko że przymiotnik "polskie" jest tu bardzo wymowny
W ogóle to to Riverside jest trochę przereklamowane.
Ogólnie riverside uchodzi właśne za takie polskie Porcupine Tree.. tylko że przymiotnik "polskie" jest tu bardzo wymowny
W ogóle to to Riverside jest trochę przereklamowane.
BTW. gdzie mozna dostac plytki Something Like Elvis?
Jazz is not dead, it just smells funny.