Levy pisze:Szajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans
Tak zapytam kontrolnie, czego czepiacie w tym zdaniu?Brat Karima pisze:Przypomnij mi co studiujesz? XDSzajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans in the world"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Levy pisze:Szajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans
Tak zapytam kontrolnie, czego czepiacie w tym zdaniu?Brat Karima pisze:Przypomnij mi co studiujesz? XDSzajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans in the world"
rotfl, jaja sobie z nas robisz? Angielski czy niemiecki? ;]Copycat pisze:Levy pisze:Szajba pisze:"here in poland, we have the bestes fansTak zapytam kontrolnie, czego czepiacie w tym zdaniu?Brat Karima pisze:Przypomnij mi co studiujesz? XDSzajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans in the world"
bestes fans? stopniowanie przymiotnika z niemieckiego.Copycat pisze:Angielski. I nie robię sobie jaj. Pomijając Poland z małej litery to dalej nie wiem. I serio pytam.

raczej jest good --> better --> the bestBeaver pisze:rozumiem ze odmieniasz best--> bester--> the bestes(t), tak?
w niemieckim odmienia się tak:Beaver pisze:rozumiem ze odmieniasz best--> bester--> the bestes(t), tak?
LOL co to??? to ma być słownik??? to jakbyś rzucił słownik "łaciny podwórkowej",Copycat pisze:Na przyszłość zastanówcie się zanim zaczniecie udawać mądrzejszych niż jesteście.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bestest

Widać kto coś wyniósł z lekcji niemieckiego z liceum ; )Brat Karima pisze:w niemieckim odmienia się tak:
gut -> besser -> am besten (w D bestes )
Z tego co widzę, Copycat, to w tym zdaniu jest bestes, a nie bestest, jak to Ty przedstawiłeś...[/quote]Szajba pisze:"here in poland, we have the bestes fans in the world"
może i tak jest, ale ja pierwsze słyszę... a już trochę się tego języka uczę...Copycat pisze:Nie chodzi o to jaki to słownik. The bestest to w mowie potocznej jak najbardziej używana forma. "Wazzup dog" to takie nasze "siema stary". Czy jak ktoś do was powie "siema stary" to wyśmiewacie go, że niegramatycznie mówi bo powinien powiedzieć "dzień dobry panu"? Czy jakby Dickinson powiedział ze sceny, że jesteśmy "bestest fans" to byście go wyśmiali? Od kiedy tacy z was gramatyczni ortodoksi?