[glow=yellow][shadow=orange]NIE KRACZwidman pisze:wiem ze zaloba jest, ale chodzi mi o to, zeby w sierpniu nic nie bylobo chyba sie zalamie...
APELUJĘ do wszystkich: pilotow, kierowcow, pielgrzymow, dziwek, policjantow, strazakow, pirotechnikow, gornikow, stoczniowcow, pielegniarek, lekarzy, aptekarzy, itp itd, i oraz do wszystkich fanow iron maiden, o rozwagę w okresie od 1 lipca do 10 sierpnia.
DZIĘKUJĘ
a plakacik ladny, musze se taki sprawic
07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07/08/2008 - Warszawa, POL @ Stadion Gwardii
żałosne są takie teksty...APELUJĘ do wszystkich: pilotow, kierowcow, pielgrzymow, dziwek, policjantow, strazakow, pirotechnikow, gornikow, stoczniowcow, pielegniarek, lekarzy, aptekarzy, itp itd, i oraz do wszystkich fanow iron maiden, o rozwagę w okresie od 1 lipca do 10 sierpnia.
już nie mam tu najwięcej postów

Bez przesady 
nie no ja rozumiem intencje i w ogóle, ale sory, to co się wczoraj stało to wielka tragedia, a jako iż w mojej rodzinie jest duża tradycja lotnicza, to gdyby kocnert Maiden odbywał sie dajmy na to jutro, to bym na niego nie pojechał. tyle.

Więc uważasz, że wprowadzenie żałoby narodowej ma sens?
nie uważam, że jest to najlepszy sposób honorowania tragicznie zmarłych, aleskoro już jes, trzeba to uszanowac. a poza tym pisałem tam o sobie, nawet gdyby żałoby nie było.

Luks plakacik! :rocxPieczeń rzymska pisze:Zapewne tak:aces high pisze:Jak wyglądał?Mr.Hankey pisze:widziałem plakat informujący o koncercie Maiden w Warszawie.
Obrazek
Ludzie codziennie umierają i to nie powód, żeby innym psuć zabawę 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
A co z tragicznie zmarłymi ofiarami wypadków samochodowych? Nie ma u ciebie w rodzinie kogoś z samochodem co zmusiło by cię do opłakiwania tych co zgineli na drogach? Co oni jacyś gorsi są? Czy to, ze nie zgineli w jednej kraksie czyni z nich od razu ofiary drugiej kategorii? Ta żałoba to dla mnie w ogóle śmiech jakiś jest. Co z tego, ze ich zgineło 20 (czy ilu ich tam było) kim oni byli specjalnym żeby ich miał cały naród opłakiwać? Co tydzień ginie kilka bardziej stosownych do tego osób i nie ma żałoby. Głupie pierdolenieSzajba pisze:nie no ja rozumiem intencje i w ogóle, ale sory, to co się wczoraj stało to wielka tragedia, a jako iż w mojej rodzinie jest duża tradycja lotnicza, to gdyby kocnert Maiden odbywał sie dajmy na to jutro, to bym na niego nie pojechał. tyle.
vyrus i Chudy z jednej strony racja, ale z drugiej to były ważne osoby.
[*]
No ok ważne. Ale gdyby to było 30 wieśniaków (w jednym miejscu-bo to TV pokaże i wszyscy o tym wiedzą więc nasz "władze" mogą się wykazać odpowiednio) to też by wprowadzili. Ja tylko próbuję wykazać absurd wprowadzania żałoby w takich sytuacjach. OK ale lepiej zaprzestać offtopu 
Ważny to byl papież a nie oni, Nie widze sensu robienia żałoby.
moja wypowiedz nie bedzie miala charakteru politycznego, chcialbym tylko zwrocic uwage na jedna rzecz:
przed objeciem fotela prezydenckiego przez lecha kaczynskiego, żałoba narodowa w Polsce była wprowadzana ze wzgledu na okazje naprawde hm...powazne. w czasie II RP, po smierci Józefa Piłsudskiego, nie licze tych za komuny, no moze oprocz tej po śmierci kardynała Stefana Wyszyńskiego. w III RP (czyli de facto tej, w ktorej zyjemy teraz), po powodzi w 97, po 11 wrzesnia 2001, po zamachach w Madrycie, po katastrofie zwiazanej z tsunami i po śmierci Jana Pawła II.
od objecia prezydentury przez kaczynskiego - ta jest juz 4. i to z takiego blahego powodu...zadnej z nich nie uznalem, uwazam ze kazda miala podloze czysto polityczne. uwazam, ze zadna z tych tragedii nie miala wymiaru narodowego.
i jesli przed koncertem w sierpniu prezydentowi znowu sie zasni, ze bedzie zaloba, bo umarla jego kotka albo zwiedly mu kwiatki, osobiscie jaja urwe.
koniec dygresji.
--------
Ja juz wypatruje plakatow na miescie, na razie zadnych nie ma, ale przeciez jest jeszcze czas, nie? i moze Sanktuarium zorganizuje jakas akcje plakatowania?:)
przed objeciem fotela prezydenckiego przez lecha kaczynskiego, żałoba narodowa w Polsce była wprowadzana ze wzgledu na okazje naprawde hm...powazne. w czasie II RP, po smierci Józefa Piłsudskiego, nie licze tych za komuny, no moze oprocz tej po śmierci kardynała Stefana Wyszyńskiego. w III RP (czyli de facto tej, w ktorej zyjemy teraz), po powodzi w 97, po 11 wrzesnia 2001, po zamachach w Madrycie, po katastrofie zwiazanej z tsunami i po śmierci Jana Pawła II.
od objecia prezydentury przez kaczynskiego - ta jest juz 4. i to z takiego blahego powodu...zadnej z nich nie uznalem, uwazam ze kazda miala podloze czysto polityczne. uwazam, ze zadna z tych tragedii nie miala wymiaru narodowego.
i jesli przed koncertem w sierpniu prezydentowi znowu sie zasni, ze bedzie zaloba, bo umarla jego kotka albo zwiedly mu kwiatki, osobiscie jaja urwe.
koniec dygresji.
--------
Ja juz wypatruje plakatow na miescie, na razie zadnych nie ma, ale przeciez jest jeszcze czas, nie? i moze Sanktuarium zorganizuje jakas akcje plakatowania?:)
Dobra ja już się w tej kwestii, nie wypowiadam. 
Umiem czytać, odnosiłem się przecież do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, w której zbeształeś widmana za to, że ten w prześmiewczy sposób skrytykował żałobę narodową. A ja się z nim zgadzam. Ten wypadek samolotu to niewątpliwie tragedia dla wojska, dla rodzin i przyjaciół ofiar - ale na pewno nie dla mnie. Nie chcę wyjść na jakiegoś cynika, bo zdaję sobie sprawę, że zginęli ludzie - pewnie nawet bardzo cenni dla wojska. Jednak ze statystycznego punktu widzenia - co kilka dni więcej osób ginie w wypadkach samochodowych. Wprowadzanie żałoby narodowej za każdym razem gdy zginie grupa polaków uważam za absurd. Niewiele osób wie, że w latach 1945-2005 żałobę narodową wprowadzono tylko kilka razy, w naprawdę wyjątkowych sytuacjach (np. śmierć Stalina, Jana Pawła II, powódź w 1997), a w ciągu ostatnich dwóch lat jest wprowadzana po raz czwarty. Jeszcze raz, żeby była jasność - naprawdę bardzo współczuję rodzinom ofiar, ale mimo to nie pojmuję dlaczego z powodu śmierci kilkunastu osób których w życiu nie znałem (i nie poznałbym) nie mogę w sobotę iść do teatru.Szajba pisze:nie uważam, że jest to najlepszy sposób honorowania tragicznie zmarłych, aleskoro już jes, trzeba to uszanowac. a poza tym pisałem tam o sobie, nawet gdyby żałoby nie było.
[EDIT]
Oh lol, nie zauważyłem tego posta przed wysłaniem swojego, a w sumie trochę się dublujemy.jaxa_fett pisze:moja wypowiedz nie bedzie miala charakteru politycznego, chcialbym tylko zwrocic uwage na jedna rzecz:
koniec dygresji.
--------
Ta cala zaloba jest po to zeby odwrocic uwage od syfu panujacego w strukturach tam na gorze.... Jaki sens mialo wywalanie zapewne kupy pieniedzy na lot samolotem >>>wojskowym transportowym<<< ktory musial sie zatrzymywac co kilkadziesiat tylko po to zeby kilka osob z zebrania rozwiesc..... smiech na sali..... ALE PANIE I PANOWIE OFFTOP SIE ROBI

Ja rozumiem, że można się z żałobą nie zgadzać, ale takich głupot to nie wytrzymam. Ale EOT to nie ten temat.Qba666 pisze:Ta cala zaloba jest po to zeby odwrocic uwage od syfu panujacego w strukturach tam na gorze.... Jaki sens mialo wywalanie zapewne kupy pieniedzy na lot samolotem >>>wojskowym transportowym<<< ktory musial sie zatrzymywac co kilkadziesiat tylko po to zeby kilka osob z zebrania rozwiesc..... smiech na sali.....
Spoko luz moge sie mylic malo lat na tym swiecie zyje wszystkiego nie rozumiem
no tu w pierwszej części Twej wypowiedzi to się nie zgodziłbym, bo tam zginęli piloci, czyli żołnierze, czyli ci, którzy w razie konfliktu mieliby bronić Polski (jej nieba), a zatem w jakiś sposób były to ważne osoby, wojsko raczej ma specjalne znaczenie dla nas wszystkich. W mediach mają rację pisząc, że to tragedia polskiego lotnictwa, nie mamy raczej zbyt wielu jednostek lotniczych, a w tym wypadku zginęło kilku ich dowódców, więc jest to dość tragiczne także w czysto militarnym aspekcie.Chudy pisze:Ważny to byl papież a nie oni, Nie widze sensu robienia żałoby.
Inna sprawa, że przez lata swego urzędowania p. Kaczyński tak często "używał" żałoby, że przestała ona mieć znaczenie, stała się wkurzającą wszystkich szopką, a rodzinom i tak pociechy nie przyniesie (bo wątpie, czy rodziny wogle w takim momencie zwracają uwagę na to co się dzieje w kraju, mediach itd.), zgadzam sie z żałobą w tym przypadku, ale tych poprzednich żałób powinno być mniej i nie w każdym momencie (a nie jak zginie 20 osób na raz, to już żałoba na 100% ). Bo doszło kiedyś do tego, że jak kiedyś tam przyszedłem ze szkoły i się dowiedziałem że znowu żałoba, to mnie pusty śmiech ogarnął i się zacząłem zastanawiać, czy w tym kraju to się nie staje jakimś narodowym hobby
niemniej łączę się w bólu z rodzinami ofiar wczorajszej tragedii
Ja może się najebałęm, ale totalnie CI nie wierzę, żę byś nie psozedł. Na pokaz to i ja mogę napisać, że gdyby jutro umrł Bill Jelcyn to bym nie poszedł na imprezę. Bez sensu Panie i nie pozuj.Szajba pisze:nie no ja rozumiem intencje i w ogóle, ale sory, to co się wczoraj stało to wielka tragedia, a jako iż w mojej rodzinie jest duża tradycja lotnicza, to gdyby kocnert Maiden odbywał sie dajmy na to jutro, to bym na niego nie pojechał. tyle.
A teraz trzbea uczcić oczywiście żeby być zajebistym ofiary
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][
[']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
]['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
]['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']
[']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
]['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
[']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
]['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['
Dobra a tak serio barodiej ale tez dalej nietrzexwo to mi bardzo szkoda osób zmarłych, ale nie jset to powód do mych rozterek. Wzan to były osoby i więcej osiągnęły niż ja w wojsku itd, ale tak to jest w życiu że zasłużóny umiera, a jaki debil żyje dalej. więc spoko maroko, kiedyś i my umrzemy!