Najlepszy utwór z lp. Fear Of The Dark
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
VladTepes
Najlepszy utwór z lp. Fear Of The Dark
Krecha na From Here To Eternity - z tych samych powodów co Bring Your Daughter .... To The Slaughter z No Prayer For The Dying.Fantastyczna chrypka Dickinsona,chwytliwe melodie i powalające sola.Pomimo tego, iż preferuję taśmowce typu Fear Of The Dark czy Afraid To Shoot Strangers jednak oddaję głos na From Here To Eternity.Ciężki wybór .... uff.... 
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 5:52 pm przez VladTepes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Re: Najlepszy utwór z lp. Fear Of The Dark
Tak jak już we cześniejszej ankiecie płyty "Fear Of The Dark" zagłosowałem na "Be Quick Or Be Dead" ponieważ to wyśmienity opener i świetny utwór, miło włożć płyte do CD i odrazu usłysześ takie piorunujące dzwięki. Kawałek który również szczególnie zasługuje na uwage to "Childhodd's End", nie wspominając juz o innych klasykach, zresztą "Fear Of The Dark" to mój ulubiony album, bez dwóch zdań 
Moge zostać za to nieźle objechany, a nawet zlinczwany ale co tam raz się żyje: Fear of the dark uważam za jeden z najsłabszych albumów Maiden. Gdy by nie tytułowy FOTD, childhood's end i Afraid to shoot stranger to ta płyta była by zerem 
Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 068
Ciezki wybor.. ostatnio troche sie pozmienialo u mnie jezeli chodzi o ten album.. stawiam na Judas Be My Guide.. ostatnio ten utwor najbardziej mi sie podoba na tym albumie
-
Haile Selassie
- -#Wrathchild

childhood end przede wszytkim za klimacik i spiew bruce'a w refrenie, az ciarki przechodza.
Afraid To Shoot Strangers, za to coś (zastanawialem sie nad FOTD, jednak studyjna wersja jest moim zdaniem beznadziejna) ...
Mój wybór padł na Wasting Love. Jeden z niewielu spokojnych kawałków zespołu. Nastrojowy. Ma to "coś" moim zdaniem.
Tytulowy oczywiście świetny klimat a jeszcze lepiej niż na plycie brzmi na koncertach oczywiście w wykonaniu bruca.Mój ulubiony utwór z całej tworczości IM
Afraid - świetny antywojenny tekst, Nicko na stopie (posłuchajcie tego na Donington) i ta harmonia...
-
Jeden z Nich
- -#Charlotte

Bądź szybki albo bądź martwy--> świetny opener i kawałek na koncert moim zdaniem(czemu go nie grają
), podoba mi się solówka no i to tempo i wokal.
Childhood's end- chcialem zaglosowac na FOTD, ale na albumie to nie to samo co na kocertach. A Childhood's.. - ma klimat, przejmujacy tekst
(np. You see the full moon float, you watch the red sunrise...).
(np. You see the full moon float, you watch the red sunrise...).
-
ndbmn
Fear of the Dark. Ten utwór rozkłada mnie na łopatki (głównie na koncertach).
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Jeden z Nich pisze:Bądź szybki albo bądź martwy--> świetny opener i kawałek na koncert moim zdaniem(czemu go nie grają), podoba mi się solówka no i to tempo i wokal.
Ano rzeczywiście mogli by go jeszcze kiedyś zagrać, ale teraz to raczej marne szanse
Już sie w tej kwestji wypowiadałem ale tym razem głos poszedł na Koniec Dzieciństwa.
Mam dysortografie, prosze nie bić za błędy...
-
Odziom_666
- -#Prodigal son

Tak jak wczesniej oddalem glos na klasyke Fear of the Dark 
wybralem tytulowy kawalek za klimat
-
Ace
fear.... za tą perke która po tej wolnej części wchodzi i we wrocku z miejsca poderwała mnie na nogi
"Be quick or be dead" - bo to najlepszy openre Mejden w ogóle
"Childhood`s End"-jak juz mowilem pierwszy utwor z tej plyty jaki mi sie spodobal
-
Nikki Rebel
- -#Prodigal son

Judas be my guide ... krótki, zwiezły i an temat - cos w nim jest