HUNTERFEST 2008
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: HUNTERFEST 2008
Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
heheArkadius pisze:Artur, szczerze współczuję Ci. nie ma nic gorszego niż dowiedzieć się, że lubiany zespół gra na tym festynie plażowym.
Będę mimo wszystko dobrej mysli
Jak rozumiem Herki, widzialeś już TestAmenT w obydwu sceneriach, że takową róznice widzisz ?herki pisze:Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
bo na moje to jeden pies, i tak najlepiej by zapewne wypadli w hali w nie jakimś klubiku
Kurde, zajebisty thrashowy rok koncertowy - najpierw Megadeth + Overkill, potem Metallica i jeszcze Testament. No to został Exodus...
Najchętniej to ja bym zobaczył koncert Testament w poznańskiej Arenie, do której mam 25minut z buta..
Mnie cieszy to, że w ogóle zagrają w Polsce...
A co do samego hunterfestu, to wydaje mi się, że jak się rozrośnie ten fest na przestrzeni kilku lat, to go przeniosą z tej plaży - tam jest ponoć jakieś stare lotnisko czy coś podobnego. W każdym razie ja staram się obiektywnie podchodzić do festu, a nie krytykować za wszystko, bo tak jest najłatwiej.
Mnie cieszy to, że w ogóle zagrają w Polsce...
A co do samego hunterfestu, to wydaje mi się, że jak się rozrośnie ten fest na przestrzeni kilku lat, to go przeniosą z tej plaży - tam jest ponoć jakieś stare lotnisko czy coś podobnego. W każdym razie ja staram się obiektywnie podchodzić do festu, a nie krytykować za wszystko, bo tak jest najłatwiej.
No tak...Artur pisze:Jak rozumiem Herki, widzialeś już TestAmenT w obydwu sceneriach, że takową róznice widzisz ?herki pisze:Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
Niezależnie jaki zespół miałby grać, zawsze wolałbym małą halę od jakiegoś wielkiego stadionu czy innej kupy tego typu. Już tak to jest...
Szczerze mówiąc ja nie widzę różnicy. Jak stoisz przy barierce, to jaka różnica gdzie odbywa się koncert? Widziałem Test. w klubie, widziałem w Spodku i 2 razy był ogień.herki pisze:Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
Rok temu Kreator zmiażdżył w Szczytnie, to była po prostu orgia
www.MetalSide.pl
Nie wiem, dla mnie jest różnicagumbyy pisze:Szczerze mówiąc ja nie widzę różnicy. Jak stoisz przy barierce, to jaka różnica gdzie odbywa się koncert?herki pisze:Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
A jaka różnica? Inaczej odbierasz koncert?herki pisze:Nie wiem, dla mnie jest różnica
www.MetalSide.pl
No coś takiego. Mniejszy "klimacik" otoczenia jest. Porównam chociażby do Slayera. W Stodole widziałem, to była ciasnota, mały klub, mniejsza scena, jakoś bardziej się można wkręcić w koncert. W Spodku już było z tym gorzej jak dla mniegumbyy pisze:A jaka różnica? Inaczej odbierasz koncert?herki pisze:Nie wiem, dla mnie jest różnica
ale to co gra Behemoth to na moje to ewidentnie nie jest muzyka na stadiony, ba, nawet na hale co pokazał Mystic IMO.herki pisze:chociażby Behemoth na Śląskim, a Behemoth w jakimś Mega Clubie. Chyba da się zauważyć różnicę![]()
Natomiast thrash metal w wykonaniu Testament to akurat muzyka, która na większe sceny bardziej pasuje. Choćby dlatego że jest jakaś taka bardziej przejrzysta, no i bardziej hitowa. No i stąd ich zajebisty wg mnie występ na Metalmanii. a zdaje sie nie był to odosobniony przypadek bo generalnie akcje koncertowe Testament, złaszcza od reunion, stoją cholernie wysoko, jak tak poczytać wszelakie relacje.
Trzeba przyznać, że argument z BEHEMOTH jest trafny, o wiele lepiej wypadają w klubach.
Zgadzam się też z gumbyy - KREATOR zmiażdżył w Szczytnie. A TESTAMENT na moje to nieważne gdzie gra i tak kopie dupy, ważne, że będzie w Polsce
Zgadzam się też z gumbyy - KREATOR zmiażdżył w Szczytnie. A TESTAMENT na moje to nieważne gdzie gra i tak kopie dupy, ważne, że będzie w Polsce
no \m/. Amenyanek pisze:A TESTAMENT na moje to nieważne gdzie gra i tak kopie dupy, ważne, że będzie w Polsce
No ja tak nie mam... odbiór koncertu zależy też od muzyków. Jak zrobią miazgę na scenie, to i przed nią jest ostro. Klimat siada jak kapela gra w pełnym słońcu, tak jak było na Śląskim. Wtedy Primal Fear po prostu zagrał, a na Wacken o 2 w nocy pozamiatali.herki pisze:No coś takiego. Mniejszy "klimacik" otoczenia jest. Porównam chociażby do Slayera. W Stodole widziałem, to była ciasnota, mały klub, mniejsza scena, jakoś bardziej się można wkręcić w koncert. W Spodku już było z tym gorzej jak dla mniegumbyy pisze:A jaka różnica? Inaczej odbierasz koncert?herki pisze:Nie wiem, dla mnie jest różnicaJednak na koncerty stricte metalowe kluby są lepsze, takim banalnym przykładem można zarzucić - chociażby Behemoth na Śląskim, a Behemoth w jakimś Mega Clubie. Chyba da się zauważyć różnicę
www.MetalSide.pl
Ja bym chyba wolał Testament + Soulfly np ;]Szajba pisze:TestAmenT + Cavalera Conspiracy to wystarczający powód, żeby do Szczytna jechac
ostatnio były chyba po 70zł/dzień, mam nadzieję, że nie podrożeją w tym roku.Kro pisze:Ja bym tez pojechal, ale zalezy po ile bilety
Raff zrobi co uzna za stosowne :j nikt mnie do niczego nie bedzie namawiałArtur pisze:Evka na bank pojedzie a Raffowi sie wybije Ostrave z głowy i namówi na Hunterfest
no w sumie też mam wtedy imieniny :]gumbyy pisze:Fajny prezent na imieniny 29-go
no nic, zobaczymy..niefajnie, coraz więcej tych koncertów.
A do dupy z tym wszystkimArczi pisze:Evka na bank pojedzie
No za 70zl bym pojechalWrath pisze:ostatnio były chyba po 70zł/dzień, mam nadzieję, że nie podrożeją w tym roku.
Fear Factory mnie się też w Szczytnie podobało, ale nie wiem, czy to dobry przykład, bo nawet jakbym wtedy ich widział w toalecie grających cover Abby to pewnie byłbym zachwycony.
organizacyjnie ten festyn to dno i tak już jest
organizacyjnie ten festyn to dno i tak już jest
- Elevatorman
- -#Clansman

ej ja myślałem że to jaja z tym farben lehre bo na last.fm widziałem 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Nom usłyszeć Incarnate Solvent Abuse na żywo to byłoby coś 
A nazwa Hunterfest jak dumnie się prezentuje pomiędzy Gods of Metal a Wacken
|
|
|
|
\/
A nazwa Hunterfest jak dumnie się prezentuje pomiędzy Gods of Metal a Wacken
|
|
|
|
\/
Ostatnio zmieniony czw lut 07, 2008 1:09 am przez panzerschreck, łącznie zmieniany 1 raz.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- hail_the_leaf
- -#Invader

jeszcze raz:
znalezione na innym forum
CARCASSMYSPACE | BOOKING
20.06. Clisson – Hellfest (France)
27.06. Helsinki – Tuska Open Air (Finland)
28.06. Bologna – Gods Of Metal Festival (Italy)
29.06. t.b.a. – Hunterfest (Poland)
02.08. Wacken – Wacken Open Air (Germany)
znalezione na innym forum
CARCASSMYSPACE | BOOKING
20.06. Clisson – Hellfest (France)
27.06. Helsinki – Tuska Open Air (Finland)
28.06. Bologna – Gods Of Metal Festival (Italy)
29.06. t.b.a. – Hunterfest (Poland)
02.08. Wacken – Wacken Open Air (Germany)