HUNTERFEST 2008

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

herki
-#Clansman
-#Clansman

Re: HUNTERFEST 2008

Post autor: herki »

Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Arkadius pisze:Artur, szczerze współczuję Ci. nie ma nic gorszego niż dowiedzieć się, że lubiany zespół gra na tym festynie plażowym.
hehe ;) jak to mówią - jak sie nie ma co sie lubi (Testament w Spodku albo Studiu ewentualnie :mrgreen: ) , to sie lubi co sie ma ;)
Będę mimo wszystko dobrej mysli ;) jakby co to i tak pewno jeden dzień dla mnie będzie ;]]]
herki pisze:Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
Jak rozumiem Herki, widzialeś już TestAmenT w obydwu sceneriach, że takową róznice widzisz ? :mrgreen:

bo na moje to jeden pies, i tak najlepiej by zapewne wypadli w hali w nie jakimś klubiku :mrgreen: Metalmania 2007 to była miazga w ich wykonaniu, jeden z najlepszych gigów jakie widziałem, czysta energia \m/

Kurde, zajebisty thrashowy rok koncertowy - najpierw Megadeth + Overkill, potem Metallica i jeszcze Testament. No to został Exodus...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Najchętniej to ja bym zobaczył koncert Testament w poznańskiej Arenie, do której mam 25minut z buta..
Mnie cieszy to, że w ogóle zagrają w Polsce...
A co do samego hunterfestu, to wydaje mi się, że jak się rozrośnie ten fest na przestrzeni kilku lat, to go przeniosą z tej plaży - tam jest ponoć jakieś stare lotnisko czy coś podobnego. W każdym razie ja staram się obiektywnie podchodzić do festu, a nie krytykować za wszystko, bo tak jest najłatwiej.
herki
-#Clansman
-#Clansman

Artur pisze:
herki pisze:Yanek, ale chyba widzisz różnicę pomiędzy koncertem Testamenta powiedzmy w Stodole, a na jakiejś wielkiej plaży? :>
Jak rozumiem Herki, widzialeś już TestAmenT w obydwu sceneriach, że takową róznice widzisz ? :mrgreen:
No tak...
Niezależnie jaki zespół miałby grać, zawsze wolałbym małą halę od jakiegoś wielkiego stadionu czy innej kupy tego typu. Już tak to jest...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Szczerze mówiąc ja nie widzę różnicy. Jak stoisz przy barierce, to jaka różnica gdzie odbywa się koncert? Widziałem Test. w klubie, widziałem w Spodku i 2 razy był ogień.

Rok temu Kreator zmiażdżył w Szczytnie, to była po prostu orgia :twisted:
www.MetalSide.pl
herki
-#Clansman
-#Clansman

gumbyy pisze:
Szczerze mówiąc ja nie widzę różnicy. Jak stoisz przy barierce, to jaka różnica gdzie odbywa się koncert?
Nie wiem, dla mnie jest różnica :(
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

herki pisze:Nie wiem, dla mnie jest różnica :(
A jaka różnica? Inaczej odbierasz koncert?
www.MetalSide.pl
herki
-#Clansman
-#Clansman

gumbyy pisze:
No coś takiego. Mniejszy "klimacik" otoczenia jest. Porównam chociażby do Slayera. W Stodole widziałem, to była ciasnota, mały klub, mniejsza scena, jakoś bardziej się można wkręcić w koncert. W Spodku już było z tym gorzej jak dla mnie ;) Jednak na koncerty stricte metalowe kluby są lepsze, takim banalnym przykładem można zarzucić - chociażby Behemoth na Śląskim, a Behemoth w jakimś Mega Clubie. Chyba da się zauważyć różnicę ;)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

herki pisze:chociażby Behemoth na Śląskim, a Behemoth w jakimś Mega Clubie. Chyba da się zauważyć różnicę ;)
ale to co gra Behemoth to na moje to ewidentnie nie jest muzyka na stadiony, ba, nawet na hale co pokazał Mystic IMO.
Natomiast thrash metal w wykonaniu Testament to akurat muzyka, która na większe sceny bardziej pasuje. Choćby dlatego że jest jakaś taka bardziej przejrzysta, no i bardziej hitowa. No i stąd ich zajebisty wg mnie występ na Metalmanii. a zdaje sie nie był to odosobniony przypadek bo generalnie akcje koncertowe Testament, złaszcza od reunion, stoją cholernie wysoko, jak tak poczytać wszelakie relacje.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Trzeba przyznać, że argument z BEHEMOTH jest trafny, o wiele lepiej wypadają w klubach.
Zgadzam się też z gumbyy - KREATOR zmiażdżył w Szczytnie. A TESTAMENT na moje to nieważne gdzie gra i tak kopie dupy, ważne, że będzie w Polsce
Artur
-#Nomad
-#Nomad

yanek pisze:A TESTAMENT na moje to nieważne gdzie gra i tak kopie dupy, ważne, że będzie w Polsce
no \m/. Amen
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

herki pisze:
gumbyy pisze:
No coś takiego. Mniejszy "klimacik" otoczenia jest. Porównam chociażby do Slayera. W Stodole widziałem, to była ciasnota, mały klub, mniejsza scena, jakoś bardziej się można wkręcić w koncert. W Spodku już było z tym gorzej jak dla mnie ;) Jednak na koncerty stricte metalowe kluby są lepsze, takim banalnym przykładem można zarzucić - chociażby Behemoth na Śląskim, a Behemoth w jakimś Mega Clubie. Chyba da się zauważyć różnicę ;)
No ja tak nie mam... odbiór koncertu zależy też od muzyków. Jak zrobią miazgę na scenie, to i przed nią jest ostro. Klimat siada jak kapela gra w pełnym słońcu, tak jak było na Śląskim. Wtedy Primal Fear po prostu zagrał, a na Wacken o 2 w nocy pozamiatali.
www.MetalSide.pl
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Szajba pisze:TestAmenT + Cavalera Conspiracy to wystarczający powód, żeby do Szczytna jechac :)
Ja bym chyba wolał Testament + Soulfly np ;]
Kro pisze:Ja bym tez pojechal, ale zalezy po ile bilety
ostatnio były chyba po 70zł/dzień, mam nadzieję, że nie podrożeją w tym roku.
Artur pisze:Evka na bank pojedzie a Raffowi sie wybije Ostrave z głowy i namówi na Hunterfest :mrgreen:
Raff zrobi co uzna za stosowne :j nikt mnie do niczego nie bedzie namawiał :roll: :B
gumbyy pisze:Fajny prezent na imieniny 29-go :D
no w sumie też mam wtedy imieniny :]
no nic, zobaczymy..niefajnie, coraz więcej tych koncertów.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

no, ciekawe co jeszcze ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

Arczi pisze:Evka na bank pojedzie
A do dupy z tym wszystkim
Kro
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Kro »

Wrath pisze:ostatnio były chyba po 70zł/dzień, mam nadzieję, że nie podrożeją w tym roku.
No za 70zl bym pojechal
miki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: miki »

Fear Factory mnie się też w Szczytnie podobało, ale nie wiem, czy to dobry przykład, bo nawet jakbym wtedy ich widział w toalecie grających cover Abby to pewnie byłbym zachwycony.

organizacyjnie ten festyn to dno i tak już jest
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

ej ja myślałem że to jaja z tym farben lehre bo na last.fm widziałem :P
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Nom usłyszeć Incarnate Solvent Abuse na żywo to byłoby coś ;)

A nazwa Hunterfest jak dumnie się prezentuje pomiędzy Gods of Metal a Wacken :P

|
|
|
|
\/
Ostatnio zmieniony czw lut 07, 2008 1:09 am przez panzerschreck, łącznie zmieniany 1 raz.
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
hail_the_leaf
-#Invader
-#Invader

Post autor: hail_the_leaf »

jeszcze raz:

znalezione na innym forum

CARCASSMYSPACE | BOOKING

20.06. Clisson – Hellfest (France)

27.06. Helsinki – Tuska Open Air (Finland)

28.06. Bologna – Gods Of Metal Festival (Italy)

29.06. t.b.a. – Hunterfest (Poland)

02.08. Wacken – Wacken Open Air (Germany)
ODPOWIEDZ