!!!!SPOILER >> Set lista 2008 < SPOILER!!!!

Wszystko na temat nowego tournee oraz koncertu w Polsce!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Mandrake
-#Trooper
-#Trooper

Re: !!!!SPOILER >> Set lista 2008 < SPOILER!!!!

Post autor: Mandrake »

Nie mam zamiaru narzekać na set, choć wiadomo że przy okazji takiej trasy wolałbym usłyszeć zamiast Feara coś z SiT albo siódmego syna, bo repertuar z Powerslave choć wiadomo że taki miał być - miażdży.

A co do Bruce'a, to na ostatniej trasie było że nosił idiotyczna koszulkę z ufo, a teraz czapka. Mam to gdzieś. Po prostuje lansuje się gość :razz:
Why so serious?
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Zgadzam sie ze z POWERSLAVE utwory bardzo mocne choc mozna je bylo przewidziec i wlasnie za malo 7th i SIT ale trudno jest chociaz MOONCHILD ktorego sie na pewno malo kto spodziewal na rozpoczecie bisow.
Czapka jest w porzadku, wystroj sceny nie najgorszy a spodnie nie sa z trasy BNW? :)
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mirdaroh »

Z trasy :). Tutaj jest pare fotek jeszcze: http://www.flickr.com/photos/23416525@N ... 835479021/
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

scena choc schemat ten sam jednak niezle wystrojona podbnie jak i banery z tylu

Edek z SIT rzadzi, nadrabia brak kawalkow z tego albumu ;)

Nie widac Jannicka koszulki, bo Dave ma jak plakat promujacy trase

w poniedzialek przekonamy sie czy dlaje graja FOTD
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Budziol pisze:scena choc schemat ten sam jednak niezle wystrojona podbnie jak i banery z tylu

Edek z SIT rzadzi, nadrabia brak kawalkow z tego albumu ;)

Nie widac Jannicka koszulki, bo Dave ma jak plakat promujacy trase

w poniedzialek przekonamy sie czy dlaje graja FOTD
Co do sceny, Nicko w wywiadzie mówił iż scena i jej wystrój na pierwszej części tour będą skromniejsze, mega show pokażą u NAS - dziwi mnie brak 2giego Edka z Powerslave, poczekajmy na dalsze koncerty w tym te europejskie :!: :laugh
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

ale z tym FOTD rzeczywiście trochę dziwnie, ale aż tak bardzo mnie to nie razi... Edek z SiTa fajny :rocx , ale poza tym scena prezentuje się słabawo, mogliby dołożyć ze dwa posążki, czy inne figury, to by nie była taka pusta...

EDIT:
faust pisze:scena i jej wystrój na pierwszej części tour będą skromniejsze, mega show pokażą u NAS
no właśnie poczekajmy i martwmy się "naszą" częścią trasy, bo przecież juz po paru koncertach chłopaki mogą stwierdzic, że FOTD to nie to i zamienią na Flight of... albo co innego (może Children of the Damned ;-) ) A z tym Fearem to jeszcze wymyśliłem taką teorię, że oni chcą go specjalnie w Australii zagrać, bo tam chyba dawno nie grali, i dla rozgrzewki zagrali to w Indiach... W każdym razie poczekamy, zobaczymy... ;-)
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

FOTD niech wymienią w Europie na CSIT i będzie ekstra. W Australii grali ostatnio 15 lat temu więc może masz racje. Poczekamy, zobaczymy.
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Set dobry brakuje tylko 1-2 kawałków zamiast np Troopera i FOTD. Najbardziej wkurza mnie to, że tyle było zapowiedzi o Ironi poszli na łatwiznę i wykonali absolutne minimum odświeżając tylko jeden kawałek czy może dodając Clairvoyant (nie wiem czy go grali na 3 gitary).
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Może chłopaki nie zdążyli przećwiczyć wszystkich kawałków :laugh Mam jednak cichą nadzieję, że w Warszawie wymienią FOTD na coś z SIT lub SSOASS. Dla mnie najlepiej jakby to było Infinite Dreams (Nie rozumiem dlaczego go nie grają. Przecież jest to dość spokojny kawałek i mogliby sobie nawet odpocząć grając go. Dla Bruce'a też nie powinien on stanowić większego problemu. Nie jest to taki Aces High). Oczywiście ucieszyłbym się też z Strangera. Jeśli chodzi o TETMD, to może go nie być. Słyszałem go już kilkakrotnie na koncertach.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

vyrus pisze:Set dobry brakuje tylko 1-2 kawałków zamiast np Troopera i FOTD. Najbardziej wkurza mnie to, że tyle było zapowiedzi o Ironi poszli na łatwiznę i wykonali absolutne minimum odświeżając tylko jeden kawałek czy może dodając Clairvoyant (nie wiem czy go grali na 3 gitary).
ano grali - chociażby w Katowicach w 2003. Setlist hmmm faktycznie "taki se" - szczerze mówiąc zbyt duży nacisk położyli na Powerslave, a za mały na SiT. Strangera byłem pewien na 100%, a tu jednak zawód. Naprawdę mogliby już sobie odpuścić 2 minutes czy run, ale może setlist się zmieni...
Beaver
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Beaver »

Szanse na wymiane 1-2 kawałków w Europie są dosyć spore. Historia pokazala ze Maiden dosc czesto zmienia jakis kawalek w stosunku do poczatku trasy. Taki set jak byl podany pewnie bedzie wlasnie na kilku pierwszych koncertach, potem cos zmienia, a w USA znowu beda grali wiecej "klasykow"
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

taaa wymienia fotd na cos innego i wtedy banda debili pod scena zas sie bedzie drzec fotd i zas bedzie wiocha jak w chorzowie......

Niech graja to co jest i bedzie git.........
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

faust pisze:Nie widac Jannicka koszulki,
Janick ma t-shirt Aces High
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

Setlista mi się podoba. Osobiście odczuwam brak "Seventh Son...", ale może jeszcze dodadzą :) Hail Maiden!
Nemesis...as one we stand!!
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Zabawny ten wygląd Bruce'a ;f Może łysieje? ;d
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

no szaleństwo, sam się już doczekać nie mogę! Swoją drogą tak się darli, że Churchilla nawet nie było słychac (a tu pytanie, czy będąc na koncercie, w realu ;-) , publiczność w rzeczywistości też tak zagłusza dźwięki i nie słychać co grają, czy to tylko efekt na filmikach, bootlegach itd. czyli spowodowany tym że jest to "tylko" nagranie?? )
Mirdaroh
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

To tylko taki efekt. Ludzie przy Tobie drą się do mikrofonu w telefonie dlatego tak to wychodzi czasami.
Awatar użytkownika
balcerek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: balcerek »

Przecież koncert z takim setem to będzie dla mnie ekstaza :rocx :rocx Już się doczekać nie mogę :twisted: :twisted: :twisted:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

balcerek pisze:Przecież koncert z takim setem to będzie dla mnie ekstaza :rocx :rocx Już się doczekać nie mogę :twisted: :twisted: :twisted:
Taaa, tylko żeby ludziska bilety kupili, w innych miejscach rewelacyjnie idą... :!:
ODPOWIEDZ