Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy utwór z lp. Dance Of Death
Dance of Death, nawet tekst elegancki jak na ironów mają, i ogólnie piosenka fajna
-
Nikki Rebel
- -#Prodigal son

Dance Of Death ... piekny kawałek, z pieknym textem i niesamowita 'rzecza' dziejaca sie po 3.12 min 
Racje wielką masz:))))
Paschendale........najbardziej rozbudowany kawalek na plycie.......pieknie wyszedl na koncercie......dobre sola, klimat no i tekst.....moze juz troche "przerobiony", ale dla mnie jak najbardziej najlepsza piosenka "wojskowa" jaka wydali Maiden.......
To czemu w podpisie masz tekst z face in the sand>:)
Paschendale za niesamowity klimat, tekst, brzmienie i wogóle wiecie o co chodzi 
"Paschendale" pierwszy utwór z "Dance of death" przy którym zakładałem słuchawki i rozkręcałem volume w wieży na pełną "wiksę" :rocx
Rainmaker....on jest boski....posiada taką dawkę energi...
DoD za oryginalność.
Mam dysortografie, prosze nie bić za błędy...
Tutaj nie miałem wątpliwości - DoD, za interesujący tekst, klimat i świetne solówki.
New Frontier za kopa i tekst
:solo
Journeyman 
- Lord Morgul
- -#Charlotte

Face in the Sand...po prostu kopie tylek... :solo 
1. Dance Of Death
Wspaniale budowany klimat, fajny tekst, no i przede wszystkim _najlepszy_ gitarowy motyw ze wsyztkich w historii IM. Całkowicie niebanalny (o dziwo!) i z pięknym współbrzmieniem gitar.
2. Paschendale
Na początku mi nie podchodził. Wziąłem tyłek w troki i przeczytałem tekst (zazwyczaj tekst mnie niewiele obchodzi przy pierwszych słuchaniach, liczy się muzyka). Po tym jak poznałem ten rewelacyjny tekst, Paschendale zmieniło swoje oblicze i wskoczyło tuż za DOD.
Do tego te solówki, zwłaszcza nr 2 - Adriana...
2. Montsegur (ex aequo)
Najlepszy "ostry" utwór Maiden od czasów, hmmmm, Deja Vu. Doskonały tekst, świetne zróżnicowanie melodii (bardzo lubię tę skoczną, na średniowieczną modłę). No i oczywiście NAJLEPSZE harmonie gitarowe od niepamiętnych czasów!!!!
3. No More Lies i New Frontier
NML za najlepszy galop na całej płycie i jego 100% przewidywalność. Usłyszałem ten utwór 1 raz (kilka dni przed kupnem albumu) i już umiałem zaśpiewać sobie motywy. Strasznie podoba mi się zwrotka, najbardziej szalony kawałek na płycie.
New Frontier ma natomiast fajne melodie, dobry bas i to co lubię - McBraina melodyjnie postukującego w blachy. No i chyba najważniejsze - najlepsze solo na całej płycie i moje ulubione solo w historii krótkich solówek Maiden - oczywiście Adriana, który na DOD brzmi niedoścignienie.
Wspaniale budowany klimat, fajny tekst, no i przede wszystkim _najlepszy_ gitarowy motyw ze wsyztkich w historii IM. Całkowicie niebanalny (o dziwo!) i z pięknym współbrzmieniem gitar.
2. Paschendale
Na początku mi nie podchodził. Wziąłem tyłek w troki i przeczytałem tekst (zazwyczaj tekst mnie niewiele obchodzi przy pierwszych słuchaniach, liczy się muzyka). Po tym jak poznałem ten rewelacyjny tekst, Paschendale zmieniło swoje oblicze i wskoczyło tuż za DOD.
Do tego te solówki, zwłaszcza nr 2 - Adriana...
2. Montsegur (ex aequo)
Najlepszy "ostry" utwór Maiden od czasów, hmmmm, Deja Vu. Doskonały tekst, świetne zróżnicowanie melodii (bardzo lubię tę skoczną, na średniowieczną modłę). No i oczywiście NAJLEPSZE harmonie gitarowe od niepamiętnych czasów!!!!
3. No More Lies i New Frontier
NML za najlepszy galop na całej płycie i jego 100% przewidywalność. Usłyszałem ten utwór 1 raz (kilka dni przed kupnem albumu) i już umiałem zaśpiewać sobie motywy. Strasznie podoba mi się zwrotka, najbardziej szalony kawałek na płycie.
New Frontier ma natomiast fajne melodie, dobry bas i to co lubię - McBraina melodyjnie postukującego w blachy. No i chyba najważniejsze - najlepsze solo na całej płycie i moje ulubione solo w historii krótkich solówek Maiden - oczywiście Adriana, który na DOD brzmi niedoścignienie.
-
The New Frontier
- -#Prodigal son

montsegur super spiew brucea i oczywiscie new frontier 
-
RazorTongue
- -#Charlotte

"Czyniacy deszcz"
- jak to nam juz kiedys pewien osobnik przetlumaczyl 
With so many pawns, can you find a true player ?
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:16 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Paschendale. Jest kapitalny. Brak słów...
- likipiki
- -#Lord of the flies

Jeszcze dwa miesiące temu powiedziałbym, że najlepszy był Journeyman. Teraz (tj po koncercie) jednak twierdzę, że najlepszy jest Paschandale.
A teraz jednak chyba się naraże pewnym osobom. Gdybym miał wskazać najgorszy kawałek na płycie to wskazałbym chyba na Raimakera
Podkreślam jednak, że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie.
A teraz jednak chyba się naraże pewnym osobom. Gdybym miał wskazać najgorszy kawałek na płycie to wskazałbym chyba na Raimakera
Podkreślam jednak, że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...