!!!!SPOILER >> Set lista 2008 < SPOILER!!!!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: !!!!SPOILER >> Set lista 2008 < SPOILER!!!!
A ja powiem tak - pewnie znow bardzo kontrowersyjnie - ale co tam, forum to forum.
Jade na ten warszawski koncert, bo ich uwielbiam. Jest to dla mnie kapela numer jeden.
Ale, ten set po prostu mnie rozczarowal. Po pierwsze - po co The Number, Run to the hills, Hallowed? Po grzyba oni to znow graja? Po co ten pierd***ny Two minutes???? A Fear to porazka na calej linii - po co? Nie no, ja nie narzekam, cieszę się, ze walną Aces High, Revelations czy Moonchild. Ale przydaloby sie zamiast tamtych Stranger, Infinite czy chociazby Losfer Words. Bylaby przynajmniej jakas niespodzianka. Mecza mnie juz te sety. Kto to uklada w ogole? A scena i scenografia jest z duupy po prostu !!!! A ta czapka Bruce'a to lipa jakich malo !!!!!!!! Nie mogli sie przelamac i zafundowac sobie strojow z czasow Live After Death? Steve w gaciach w prazki, Adrian w czerwonej ramonesce bez rekawkow, Bruce ze skarpetami pod kolana, Dave w tym swoim niebieskim uniformie... Komu to przeszkadzalo? Oni teraz wygladaja jak idioci, te trasy sa coraz gorsze. Wiadomo, ze pojade, i sie cieszę, ale mam wrazenie, ze robione jest to wszystko na szybcika.
Jade na ten warszawski koncert, bo ich uwielbiam. Jest to dla mnie kapela numer jeden.
Ale, ten set po prostu mnie rozczarowal. Po pierwsze - po co The Number, Run to the hills, Hallowed? Po grzyba oni to znow graja? Po co ten pierd***ny Two minutes???? A Fear to porazka na calej linii - po co? Nie no, ja nie narzekam, cieszę się, ze walną Aces High, Revelations czy Moonchild. Ale przydaloby sie zamiast tamtych Stranger, Infinite czy chociazby Losfer Words. Bylaby przynajmniej jakas niespodzianka. Mecza mnie juz te sety. Kto to uklada w ogole? A scena i scenografia jest z duupy po prostu !!!! A ta czapka Bruce'a to lipa jakich malo !!!!!!!! Nie mogli sie przelamac i zafundowac sobie strojow z czasow Live After Death? Steve w gaciach w prazki, Adrian w czerwonej ramonesce bez rekawkow, Bruce ze skarpetami pod kolana, Dave w tym swoim niebieskim uniformie... Komu to przeszkadzalo? Oni teraz wygladaja jak idioci, te trasy sa coraz gorsze. Wiadomo, ze pojade, i sie cieszę, ale mam wrazenie, ze robione jest to wszystko na szybcika.
no bo jest/bylo inne iron maiden. Mialem kiedys nawet plytke w mp3. Takie cos pod jetro thull podpadajace to bylo chyba....Szajba pisze:nie zgodzę się. nawet w Oficialnej Biografii RUN TO THE HILLS Steve opowiada, jak to chyba w 1979 roku, po koncercie, siedział w barze, gdy nagle dostał telefon (w pubie pewnie) i koles powiedział w słuchawce cos w stylu" odwalcie sie od nazwy Iron Maiden! to my ejstesmy Iron Maiden to nasza nazwa"
oczywiscie z przymrużeniem oka
a jakby zalozyli te ciuchy z tamtych lat to nie wygladaliby jak idioci?? O ile jeszcze Bruce czy Steve by sie w cos takiego wcisneli dla jaj to np Dave'a chyba sobie nie wyobrazasz. Taki pączuś w takim stroju!!Ale, ten set po prostu mnie rozczarowal. Po pierwsze - po co The Number, Run to the hills, Hallowed? Po grzyba oni to znow graja? Po co ten pierd***ny Two minutes???? A Fear to porazka na calej linii - po co? Nie no, ja nie narzekam, cieszę się, ze walną Aces High, Revelations czy Moonchild. Ale przydaloby sie zamiast tamtych Stranger, Infinite czy chociazby Losfer Words. Bylaby przynajmniej jakas niespodzianka. Mecza mnie juz te sety. Kto to uklada w ogole? A scena i scenografia jest z duupy po prostu !!!! A ta czapka Bruce'a to lipa jakich malo !!!!!!!! Nie mogli sie przelamac i zafundowac sobie strojow z czasow Live After Death? Steve w gaciach w prazki, Adrian w czerwonej ramonesce bez rekawkow, Bruce ze skarpetami pod kolana, Dave w tym swoim niebieskim uniformie... Komu to przeszkadzalo? Oni teraz wygladaja jak idioci, te trasy sa coraz gorsze. Wiadomo, ze pojade, i sie cieszę, ale mam wrazenie, ze robione jest to wszystko na szybcika.
2 minutes musza grac no bo jednak to sie tyczy LAD. Iron maiden to wiadomo..... Halowed'a tez beda grali do konca. Nicko kiedy powiedzial, ze jak nie zagraja hallowed'a to on odchodzi z bandu. Poprostu oni sami lubia ten kawalek i maja wsio w dupie. RTTH czy Number faktycznie mogli sobie odpuscic, ale pomysl o tcyh co beda widzieli maiden pierwszy raz na zywo!! FOTD faktycznie nie pasuje, no ale trudno tak chcieli tak graja....
Ostatnio zmieniony ndz lut 03, 2008 7:33 pm przez Szymon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mnie na przykład. Jednak faktem jest, że Bruce wygląda, oględnie mówiąc, co najmniej dziwnie.widman pisze:Nie mogli sie przelamac i zafundowac sobie strojow z czasow Live After Death? Komu to przeszkadzalo?
Ten argument chociaż powtarzny przez wszystkich mnie nigdy nie przekonujeSzymon pisze:RTTH czy Number faktycznie mogli sobie odpuscic, ale pomysl o tcyh co beda widzieli maiden pierwszy raz na zywo!!
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
wyebali by run i feara, a na ich miejsce cos jeszcze ze strangera i 7 syna. szczytem marzen bylby Alexander i Infinite Dreams chociazby. No i zamiast CIPWM to by sie The Evil przydal. a w ogole, to jeszcze przynajmniej 1 piosenke wiecej by zagrali 
Dzięki Iron. Naprawdę dzięki.
Tak się zastanawiałem, z którego koncertu zrezygnować z uwagi na ich nadmiar. No i po tej masakrycznej wręcz setliscie faworytem jest bez wątpienia IM.
Powiem tak. Ta setlista i fotki udowadniają, iz to o czym przebąkiwałem jest prawdą. W tej trasię chodzi o kasę. O nic więcej. Setlista nudna jak flaki z olejem. Gdzie tutaj są wspominki. Gdzie te utwory, które nie były grane? Moonchild i Powerslave? Masakra.
Tak się zastanawiałem, z którego koncertu zrezygnować z uwagi na ich nadmiar. No i po tej masakrycznej wręcz setliscie faworytem jest bez wątpienia IM.
Powiem tak. Ta setlista i fotki udowadniają, iz to o czym przebąkiwałem jest prawdą. W tej trasię chodzi o kasę. O nic więcej. Setlista nudna jak flaki z olejem. Gdzie tutaj są wspominki. Gdzie te utwory, które nie były grane? Moonchild i Powerslave? Masakra.
Tomeczku kochany, masz racje niestety ! 
-
Deleted User 1499
tomtomala pisze:Dzięki Iron. Naprawdę dzięki.
Taaa , jakis ty odkrywczy.A kto mowil ze beda utwory grali utwory nigdy nie grane??Moonchild nie grany od rownych 20Lat , powerslave od 9 , Rime od 22 , nie no faktycznie przegieli z tym setem tak ograne utwory grac. . .
P.S Zenada , najlepiej zrezygnuj ze wszystkich.
To rezygnuj, ja powiem tyle - POLSCY "fani" nigdy nie będą zadowoleni, przedtem były żale o brak FOTD, grają - żle, argument o powrocie do strojów z epoki jest idiotyczny jak NIGDY, to dopiero chała...Scena - a czego się można spodziewać po krótkiej trasie na której w 45 dni grają na 4ech kontynentach, nie mogli przecież zabrać całego złomu... Przecież Nicko mówił o tym, parę razy ! Mega show w EU zobaczymy dopiero, zagrają u nas 26 sztuk, dojdzie show w Hiszpanii, Irlandii, a może Austria.tomtomala pisze:Dzięki Iron. Naprawdę dzięki.
Wielkie oczekiwania towarzyszą koncertom po USA i Kanadzie bookowanym na okres MAJ/CZERWIEC...
Fani są zachwyceni, można już teraz twierdzić że trasa będzie Sold Out, doskonałe wykonanie ta brawura Brucea, niektóre fragmenty zabrzmialy lepiej niż kiedyś.
Kolego, powiem tak - jeśli ktoś słucha Maiden od lat , ta set lista zaciekawia a "Rime..." niszczy... NOTB, 2MtM..facet TOŻ TO MUUUS, "Live After Death" słyszałeś..Mnie osobiście brak numeru z "Killersów", ale do trasy letniej to wiele się zmieni w tym kontekście..Możliwe że FOTD grają tylko na 1st LEG, oooj już słyszę te jęki "fanków" z POLSKI "oszukali nas, wypieli się".
SZKODA MI SŁÓW :angry
Czlowieku !!! Ale kto mowi o Rime, czy Powerslave!!!!!! Chodzi o te kawalki z The Number Of The Beast, obcykane jak zwykle !!! A scena taka se jest, co poradzisz... juz sie powtarzaja, nie maja nowych pomyslow... zachacza to o kicz, a czy kiedys nie zachaczalo? A stroje z epoki? Dla mnie to bylby zdecydowanie najlepszy moment koncertu:)
Daję CI kolego głowę ,że w temacie sceny in plus wiele się zmieni..., a ciuchy Oni by NIE wleżli w nie.. :laugh :buahaha:widman pisze:Czlowieku !!! Ale kto mowi o Rime, czy Powerslave!!!!!! Chodzi o te kawalki z The Number Of The Beast, obcykane jak zwykle !!! A scena taka se jest, co poradzisz... juz sie powtarzaja, nie maja nowych pomyslow... zachacza to o kicz, a czy kiedys nie zachaczalo? A stroje z epoki? Dla mnie to bylby zdecydowanie najlepszy moment koncertu:)
-
Deleted User 1499
Iron Maiden to nie Marillion , fakt zdarzalo im sie miec bujne scenografie , ale generalnie scena byla zawsze taka sama.Mi to nie przeszkadza , bo ja ide na koncert , sluchac muzyki a nie gapic sie czy Bruce ma gacie z lat 80-tych czy dopiero co wyszedl w nich ze sklepu.
Mnie cieszy setlista i to ze sa w naprawde dobrej formie.Jesli ci nie pasuje , no trudno , nie kazdemu dogodzi.
Mnie cieszy setlista i to ze sa w naprawde dobrej formie.Jesli ci nie pasuje , no trudno , nie kazdemu dogodzi.
Słucham Ironów od lat i mnie jakoś ta set lista nie niszczy. Ja już mam dość tych samych odgrzewanych kotletów na każdej trasie. Świeżości, przede wszystkim świeżości - tego Ironom brak.faust pisze:Kolego, powiem tak - jeśli ktoś słucha Maiden od lat , ta set lista zaciekawia a "Rime..." niszczy...
faust pisze:słyszę te jęki "fanków" z POLSKI "oszukali nas
Chyba sam sie tak powinieneś tytułować. Ja byłem na każdym koncercie w Polsze i okolicach od 95 roku. Więc wypraszam sobie nazywanie mnie "fankiem". Nawet nie powinies tak nazywać kogoś kto jedzie 1 szy raz. Dla niego ta setlista super. Dla mnie dno.
Twoje prawo do tego zeby CI sie nie podobalo, a jak CI sie nie podoba to mozesz nie jechac i masz glowe spokojna 
Mnie tez niby meczy ta ich przewidywalnosc i sie zastanawiam po co ja jade na tyle koncertow, ale jednak jade i sie swietnie bawie. Nie wiem na czym to polega, ale to widocznie jest jakis fenomen tego zespolu. Mnostwo ludzi narzeka a na koncert i tak dupe rusza....... Jedni z wiekszym inni z mniejszym entuzjazme, inni odpuszcza sobie to w ogole, ale na ich miejsce przychodza nowi fani i sie biznes kreci. Zarzut ze Maiden robi to wszystko dla kasy jest troche z dupy. Bo byliby debilami jakby nie szli po szmal, ktory im sie pcha do kieszeni..... Tak ten swiat jest skonstruowany i basta.
Mnie tez niby meczy ta ich przewidywalnosc i sie zastanawiam po co ja jade na tyle koncertow, ale jednak jade i sie swietnie bawie. Nie wiem na czym to polega, ale to widocznie jest jakis fenomen tego zespolu. Mnostwo ludzi narzeka a na koncert i tak dupe rusza....... Jedni z wiekszym inni z mniejszym entuzjazme, inni odpuszcza sobie to w ogole, ale na ich miejsce przychodza nowi fani i sie biznes kreci. Zarzut ze Maiden robi to wszystko dla kasy jest troche z dupy. Bo byliby debilami jakby nie szli po szmal, ktory im sie pcha do kieszeni..... Tak ten swiat jest skonstruowany i basta.
-
Deleted User 1499
Gdzie ty masz tu odgrzewane kotlety?tomtomala pisze:Słucham Ironów od lat i mnie jakoś ta set lista nie niszczy. Ja już mam dość tych samych odgrzewanych kotletów na każdej trasie. Świeżości, przede wszystkim świeżości - tego Ironom brak.faust pisze:Kolego, powiem tak - jeśli ktoś słucha Maiden od lat , ta set lista zaciekawia a "Rime..." niszczy...
- Aces High - nie grali dlugo
- Rime - jak wspominalem 22 lata
- Moonchild - j.w 20 lat
- Powerslave - 9 lat
- Wasted Years - J.W
Reszta numerow to sa typowe utwory na koncerty , meta na kazdej trasie gra Sad But True czy Enter Sandman i jakos nikt o to nie sapie.
A swierzosc miales , gdy zagrali cale A Matter ... i tez nie kazdemu to odpowiadalo.
Jakby zagrali NUMBER w całości to by były jęki, że nic nowego nie grają , jakby grali zupełnie nowe numery - ignorują klasykę, Jezzzu..sekcjazwlok pisze:Gdzie ty masz tu odgrzewane kotlety?tomtomala pisze:Słucham Ironów od lat i mnie jakoś ta set lista nie niszczy. Ja już mam dość tych samych odgrzewanych kotletów na każdej trasie. Świeżości, przede wszystkim świeżości - tego Ironom brak.faust pisze:Kolego, powiem tak - jeśli ktoś słucha Maiden od lat , ta set lista zaciekawia a "Rime..." niszczy...
- Aces High - nie grali dlugo
- Rime - jak wspominalem 22 lata
- Moonchild - j.w 20 lat
- Powerslave - 9 lat
- Wasted Years - J.W
Reszta numerow to sa typowe utwory na koncerty , meta na kazdej trasie gra Sad But True czy Enter Sandman i jakos nikt o to nie sapie.
A swierzosc miales , gdy zagrali cale A Matter ... i tez nie kazdemu to odpowiadalo.
Co do scenki, poczekajmy na EU...
ja bym tylko dla tego utworu poszedl i wyszedl po nimsekcjazwlok pisze:Zamiast Feara , wole 100 razy Infinite Dreams
Ech, ale tu nie o to chodzi !!!!! Zobacz, ze graja te same kotlety - 666, RTTH, HBTN... po co? Nie lepiejby bylo zastapic je np jak juz Total Eclipse, Prisoner i 22 Acacia Avenue? Albo Invaders?
Co do numerow z Powerslave, to gitara gra, choc za 2minutes dalbym Losfer Words. Razi troche pomacoszemu potraktowanie Somewhere in time - jeden czy dwa kawalki, ktore juz wiara slyszala nie raz, to nie rozsadne rozwiazanie - lepsze bylyby w tym miejscu Stranger, Sea Of Madness albo tytulowy. Seventh - tez tak se, no jest Moonchild, ale... Clairvoyant grany byl na Give me Ed w 2003. Mozna by bylo wrzucic np Infinite albo Only the good die young... zreszta set powinien wygladac tak:
1. Aces High
2. Sea Of Madness
3. Stranger In A Strange Land
4. Rime Of The Ancient Mariner
5. Losfer Words
6. Infinite Dreams
7. Powerslave
8. Prisoner
9. Trooper
10. Only the good die young
11. Die with you boots on
12. Acacia Avenue
13. Iron Maiden
--
14. Moonchild
15. 2 minutes to midnight
16. Cought Somewhere in Time
--
(naprawde ciezka owacja)
17. Running Free
A co do ciuchow, to naprawde, zwyklych dzinsow i koszulek nie produkuja?? A czapke moglby se darowac...
A scena? Hm, w sumie nawet dobrze by bylo jakby zrobili kalke trasy World Slavery albo Somewhere in time
Co do numerow z Powerslave, to gitara gra, choc za 2minutes dalbym Losfer Words. Razi troche pomacoszemu potraktowanie Somewhere in time - jeden czy dwa kawalki, ktore juz wiara slyszala nie raz, to nie rozsadne rozwiazanie - lepsze bylyby w tym miejscu Stranger, Sea Of Madness albo tytulowy. Seventh - tez tak se, no jest Moonchild, ale... Clairvoyant grany byl na Give me Ed w 2003. Mozna by bylo wrzucic np Infinite albo Only the good die young... zreszta set powinien wygladac tak:
1. Aces High
2. Sea Of Madness
3. Stranger In A Strange Land
4. Rime Of The Ancient Mariner
5. Losfer Words
6. Infinite Dreams
7. Powerslave
8. Prisoner
9. Trooper
10. Only the good die young
11. Die with you boots on
12. Acacia Avenue
13. Iron Maiden
--
14. Moonchild
15. 2 minutes to midnight
16. Cought Somewhere in Time
--
(naprawde ciezka owacja)
17. Running Free
A co do ciuchow, to naprawde, zwyklych dzinsow i koszulek nie produkuja?? A czapke moglby se darowac...
A scena? Hm, w sumie nawet dobrze by bylo jakby zrobili kalke trasy World Slavery albo Somewhere in time
-
Deleted User 1499
1.Hehe taka jest twoja set lista i np ja juz bym sie odezwal ze Losfer Words bym niechcial , podobnie z Only The God Die Young.Znowu kto inny by jeczal ze brakuje Feara
.O to nie ma co walczyc , bo kazdy chcialby co innego.
2.Co do ciuchuow , swoje juz powiedzialem , przypizgalo mu w glowe to se zalorzyl.Dla mnie to on moze zakladac co chce byle w baletkach nie wyskoczyl.
3.Scena?Fakt jak narazie okrojona troche jest no ale z tym to akurat poczekajmy do koncertow w Europie
2.Co do ciuchuow , swoje juz powiedzialem , przypizgalo mu w glowe to se zalorzyl.Dla mnie to on moze zakladac co chce byle w baletkach nie wyskoczyl.
3.Scena?Fakt jak narazie okrojona troche jest no ale z tym to akurat poczekajmy do koncertow w Europie
Hehe. I to potwierdza tezę, że gdzie 2 Polaków tam 3 opinie. Ja uważam, że podyskutować sobie możemy bez emocji i nerwów, a pewnie się skończy tak, że wszytscy spotkamy sie na koncercie.sekcjazwlok pisze:Hehe taka jest twoja set lista i np ja juz bym sie odezwal ze Losfer Words bym niechcial , podobnie z Only The God Die Young.Znowu kto inny by jeczal ze brakuje Feara.O to nie ma co walczyc , bo kazdy chcialby co innego.
Ja nie do końca mam sprecyzowane czego się spodziewałem po setliście. No ale jak przeczytałem cały temat i zobaczyłem spis utworów to się zawiodłem. No nic. Poczekamy na kolejne koncerty. Może coś jeszcze namieszają. Ale znając Ironów to małe szanse.