Najlepszy polski zespół metalowy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy polski zespół metalowy
Jak dla mnie, Kat!
-
deathmetalnecro
- -#Charlotte

Ankieta z dupy jak dla mnie.Dalej rozkurwia Azarath,czekam na nowy Witchmaster.Nie wiem jak tam nowy Bloodthirst,ale materialy demówkowe to klasa!
Było kiedys tutaj pare fajnych kapel na naszym podwórku,że wspomnę o najlepszej - Imperator,który po nagrania Time before Time powinien święcić triumfy a padł na pysk.
Obecność Frontside w sondzie przemilczę.
Było kiedys tutaj pare fajnych kapel na naszym podwórku,że wspomnę o najlepszej - Imperator,który po nagrania Time before Time powinien święcić triumfy a padł na pysk.
mam oryginal time before time...ale nie sadzisz , ze dzis powrot takiej kapeli bylby gownem ? zreszta Ci ktorzy sluchaja przewaznie death metalu czy bm to i tak twierza, ze teraz gra sie syf itd... bywa. Frontside koncertowo zabija i na naszym podworku w kategorii deathcore metalcore im nikt nie podskoczy co nie zmienia faktu , ze coraz wiecej ( dopiero ) kapel sie takich u nas pojawia.deathmetalnecro pisze:Było kiedys tutaj pare fajnych kapel na naszym podwórku,że wspomnę o najlepszej - Imperator,który po nagrania Time before Time powinien święcić triumfy a padł na pysk.
W kategorii thrash metal
niemiecka lupanka :
Bloodthirst
The No-Mads
Chaosphere
Persecutor
brutalna badz melodyjna amerykanka :
Horrorscope
Iscariota
Virgin Snatch
inne zespoly ktore np graja na Thrash Attack Fescie...1 ligi nie stanowia...ale spokojnie thrash niech sie u nas rozwija..beda nowi lepsi
zreszta mielismy nawet tech thrash Geisha Goner...marzy mi sie kolejny taki band w tym kraju... kraju ktory stoi wylacznie death metalem na swiecie... moze to dobrze a moze zle...
Dla mnie jednak najlepiej obecnie prezentuje się Behemoth. Świetna trzy ostatnie płyty, wiele tras i świetne koncerty mówią same za siebie
-
deathmetalnecro
- -#Charlotte

jak najbardziejBloodthirst
Zapomniałem wspomnieć.Pierwsza płyta raczej kiepska,druga już bardzo fajna.The No-Mads
Bida z nędzą niestety.Chaosphere
Hm...Ale chyba nie ten pabianicki?Persecutor
Horrorscope ok,Virgin Snatch nie potrafie strawić.
To zależy,taki Whorehouse zabija.inne zespoly ktore np graja na Thrash Attack Fescie...1 ligi nie stanowia
-
deathmetalnecro
- -#Charlotte

Jeżeli mieli by nagrać album na miarę TBT to bym się wcale nie obraził.Słyszalem plotki że jakiś powrót działalności się szykuje (z Barielem).Zresztą drugi album był nagrywany,i coś tam w szufladzie u kogoś leży.mam oryginal time before time...ale nie sadzisz , ze dzis powrot takiej kapeli bylby gownem ?
tez nie lubie heh...deathmetalnecro pisze:Cytat:
Chaosphere
Bida z nędzą niestety.
o nie nie , ten z zielonej gorydeathmetalnecro pisze:Cytat:
Persecutor
Hm...Ale chyba nie ten pabianicki?
nie znam , podeslesz cos ? np taki Thorn.S jest fajne , Retribution tez daje rady , Killjoy tez...ale to jeszcze nie jest to... ale kapele daja bardzo sympatycznie rady , i sa mniej badz bardziej profesjonalne.deathmetalnecro pisze:Cytat:
inne zespoly ktore np graja na Thrash Attack Fescie...1 ligi nie stanowia
To zależy,taki Whorehouse zabija.
Mozna wymienic Totem ...ale wiecej tu death metalowej szwecji z technika niz thrashowania
zobaczymy czy to bedzie powrot na miare chocby Pandemonium ktory wrocil ladnie , ale bez podniety . A jak nowe Christ Agony jak ta epka w ogole ''funguje'' ?deathmetalnecro pisze:Cytat:
mam oryginal time before time...ale nie sadzisz , ze dzis powrot takiej kapeli bylby gownem ?
Jeżeli mieli by nagrać album na miarę TBT to bym się wcale nie obraził.Słyszalem plotki że jakiś powrót działalności się szykuje (z Barielem).Zresztą drugi album był nagrywany,i coś tam w szufladzie u kogoś leży.
Co do polskiego thrashu jeszcze...to Quo vadis wypada tutaj troche mizernie..
Stare QV nie wypada mizernieEvil pisze:to Quo vadis wypada tutaj troche mizernie..
trzeba poczekac na caly album, bo epka 'bez podniety' .Evil pisze:A jak nowe Christ Agony jak ta epka w ogole
bo gdzie tu najlepszy? gdzie metalowy?Szajba pisze:a to niby dlaczego?
Co do dyskusji nt. Imperatora , to sadze, ze jak wroca na koncerty to bedzie najlepsze co moga teraz zrobic. Wiadomo TBT ma w tym momencie status plyty kultowej, ktorej nikt nie potrafil przebic i nie przebije, ze wzgledu na jej wiek i wartosc sentymentalna.
Choc oczywiscie, jakby zaszczycili nas nowa plytka kupilbym go w pierwszych dniach premiery. Zgadzam sie tez, ze nowe Witchmaster bedzie moglo rzucac o sciane, bo kawalki zapowiadajace z myspace niszcza ogromnie. Bloodthirst zdecydowanie nizej. Ale warto tez wspomniec o ostatnim rewelacyjnym krazku Stillborn!
Jazz is not dead, it just smells funny.
i Revelation of Doom !slayer pisze:Ale warto tez wspomniec o ostatnim rewelacyjnym krazku Stillborn!
Na wielkie uznanie zasługuję jeszcze Iscariota. Szkoda, że nie ma jej na tej liście, bo chętnie bym zaznaczył.
ja wymienilem , zapraszam 20 lutego do mojego miasta na koncert
a jeszcze bardziej do zapoznania sie z ich tworczoscia 
Rozmawiałem sobie ostatnio z zespołem
Brałem udział w nagraniu do W11 i grali na nim ;] Potem piwo z zespołem
W kwietniu mają w Krakowie grać.
-
deathmetalnecro
- -#Charlotte

Evil - co do Whorehouse to poszukaj w sieci,maja na kilku stronach zdaję się troche próbek (no i myspace'a też)
Totem można wymieniac w różnych "plebiscytach",ale napewno nie w kategoriach "Najlepszy polski zespół metalowy"Mozna wymienic Totem ...ale wiecej tu death metalowej szwecji z technika niz thrashowania
zgodze sie , ale nie chodzilo mi tu , ze sa bestdeathmetalnecro pisze:Totem można wymieniac w różnych "plebiscytach",ale napewno nie w kategoriach "Najlepszy polski zespół metalowy"
powiedz cos wiecej , co zagrali i w ogolebalcerek pisze:Rozmawiałem sobie ostatnio z zespołemBrałem udział w nagraniu do W11 i grali na nim ;] Potem piwo z zespołem
W kwietniu mają w Krakowie grać.