Ayreon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ayreon
Human Equation lepsze jednak, ale najnowszy naprawdę świetny jest. Tylko wokalista BG mnie wkurza nieraz swoją obecnością tam.
teraz to juz jestem pewien, ze najslabszyŻelazny pisze:Najlepszy
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Deleted User 622
Najslabszy niestety :/
Obecnosc Jorna nie ratuje kiepskiego konceptu i średnich kompozycji
Obecnosc Jorna nie ratuje kiepskiego konceptu i średnich kompozycji
Najnowszy Ayreon najsłabszy nie jest, ale np. Universal Migrator był zdecydowanie lepszy. W każdym razie "Beneath The Waves" i "Age Of Shadows" są świetne. Nie mogę się ich nasłuchać 
Był jeden taki album napakowany syntezatorami i innego rodzaju elektronicznymi dźwiękami. "Into the electric castle" chyba, ale słuchałem go dawno temu więc nie dam głowy, że to był ten album.
on akurat jest uważany za jeden z lepszych, chociaz mi w sumie też nie leżał do końca, dla mnie lata świetlne mu brakują do The Human Equation. Ale ten z Brucem jeszcze mniej mi się podobał, chociaż w sumie nie dałem mu szansy za bardzo. W ogóle, to mi się strasznie tHE i nic poza tymMaveral pisze:"Into the electric castle" chyba
mi się podbają jeszcze bardzo Liquid Eternity, Comatose i The Sixth Extinction... a zresztą mi się cały album jak już mówiłem, bardzo podobaMaveral pisze:W każdym razie "Beneath The Waves" i "Age Of Shadows" są świetne. Nie mogę się ich nasłuchać
-
Deleted User 622
A to akurat moj ulubionyMaveral pisze:"Into the electric castle" chyba
Niezłe są te kawałki. W zasadzie drażni mnie jedynie "Web of Lies" dlatego, że wydaje mi się kopią "Valley of the Queens". Nawet instrumenty są chyba te same. Warstwa tekstowa też pozostawia sporo do życzenia...syzygy pisze:mi się podbają jeszcze bardzo Liquid Eternity, Comatose i The Sixth Extinction...
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Jeszcze nie przesłuchałem płyty, ale po różnych recenzjach boję się tego słuchać, żeby się solidnie nie rozczarować. Już sama lista ogłoszonych gości dobrze nie wróżyła... Ale w końcu będzie trzeba. Choćby zobaczyć, czy "Into The Electric Castle" i "The Human Equation" to nie pojedyncze wybryki pana Lucassena.
bywało gorzej, na tym albumie z Brucem śpiewał Andi Deris i wokalista Rhapsody.Tomek(JMM) pisze: Już sama lista ogłoszonych gości dobrze nie wróżyła...
widać Lucassen ma zamiłowanie do.. niektórych odmian metalu, co znowu dało o sobie znać na nowym albumie- wokalista BG
..chyba nie powiesz, że Ci Gildenlow przeszkadza, hmm..?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Do pana Gildenlowa jako wokalisty nic nie mam, ale niespecjalnie przepadam za jego zespołem macierzystym. Zresztą poza panią Van Giersbergen nie ma tam nikogo kogo bym lubił.
trochę się pozmieniało ostatnimi czasy, a dokładniej to zamiast jednego albumu Ayreon uwielbiam już cztery:syzygy pisze:W ogóle, to mi się strasznie tHE i nic poza tym
Into The Electric Castle 9/10
Universal Migrator Part 1: The Dream Sequencer 9/10
Universal Migrator Part 2: Flight of the Migrator 6/10
The Human Equation 9/10
01011001 9/10
Świetnie mi się słuchało Lucassena ostatnio.
Guilt Machine bardzo dobre, jedna płytka Stream Of Passion też spoko.
A wznowienie manii zaczęło się od prześwietnych płyt Star One (obie 9/10, w porywach 9,5 dla dwójki).
http://www.youtube.com/watch?v=nVInYWs8ZU8
...i się nie pomylił. Odlot, odlot, ODLOT!yt pisze:Riff at 2:52, FUCKING WIN.
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

A co dopiero ten utwór: http://www.youtube.com/watch?v=Jk89mSGUnfg ; )
Niesłuchałem tych bonusów, muszę nadrobić 
Temacik padł? A nie powinien. Moim zdaniem, nie Therion, nie Nightwish a właśnie Ayreon owocnie wskrzesił dobry metalowy, symfoniczny rock. Ostatnia płyta The Source to duże osiągnięcie i to zasłużone. Istotny był udział w tym dziele wielu znanych twórców muzyki metalowej, nawet La Brie podołał i dobrze odegrał swoją rolę.
Za miesiąc ukaże się płyta live Ayreon Universum /dla koneserów nawet ze smyczą/. Już zamówiłem, bo twórczość Lucassena warto docenić.
Za miesiąc ukaże się płyta live Ayreon Universum /dla koneserów nawet ze smyczą/. Już zamówiłem, bo twórczość Lucassena warto docenić.