Black/Death Metal: Polska vs. Skandynawia
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Wakterstein
- -#Trooper

Re: Black/Death Metal: Polska vs. Skandynawia
CO do mnie to nie zbyt słucham. Ostatnio po szukaniu nonsatanic black metal, przedłóżam, że jednak Skandynawia. Polacy to nawet po polsku nie potrafią. Tak jak Nergal powiedział "Chuj wam w dupe" (albo inne pochodne pozdrowienie), jak chcieli "Lasy Pomorza". Było to bodajże w moim Szczecinie. Czasem jest nawet śmiesznie, np. takie Dimmu Borgiir (tak wiem nie tróóó
), słuchając można ciekawe teksty usłyszeć. Na stormblast w jednym utworze (buchli mi portki). 
LOL. Nic nie jarzę w tym pościeVacter pisze:CO do mnie to nie zbyt słucham. Ostatnio po szukaniu nonsatanic black metal, przedłóżam, że jednak Skandynawia. Polacy to nawet po polsku nie potrafią. Tak jak Nergal powiedział "c### wam w dupe" (albo inne pochodne pozdrowienie), jak chcieli "Lasy Pomorza". Było to bodajże w moim Szczecinie. Czasem jest nawet śmiesznie, np. takie Dimmu Borgiir (tak wiem nie tróóó), słuchając można ciekawe teksty usłyszeć. Na stormblast w jednym utworze (buchli mi portki).
... hmmm - dokładnie, nie wszyscy Polacy znają swój język - Ty jesteś tego najlepszym przykłademVacter pisze:CO do mnie to nie zbyt słucham. Ostatnio po szukaniu nonsatanic black metal, przedłóżam, że jednak Skandynawia. Polacy to nawet po polsku nie potrafią. Tak jak Nergal powiedział "c### wam w dupe" (albo inne pochodne pozdrowienie), jak chcieli "Lasy Pomorza". Było to bodajże w moim Szczecinie. Czasem jest nawet śmiesznie, np. takie Dimmu Borgiir (tak wiem nie tróóó), słuchając można ciekawe teksty usłyszeć. Na stormblast w jednym utworze (buchli mi portki).
... wybrałem skandynawię i trzy kapelki:
IN FLAMES
ARCH ENEMY
UNLEASHED
-
deathmetalnecro
- -#Charlotte

Jak najbardziej Skandynawia,Polska niestety nigdy nie miała kapel na miare gigantów z północy.Starą scenę szwedzką oraz fińską przebić trudno.Nawet dziś Szwecja ma chyba najlepsza scene DM na świecie (chociaz moge postawić na równi z USA)
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

no tylko w szwecji jest death metal i death metaldeathmetalnecro pisze:Jak najbardziej Skandynawia,Polska niestety nigdy nie miała kapel na miare gigantów z północy.Starą scenę szwedzką oraz fińską przebić trudno.Nawet dziś Szwecja ma chyba najlepsza scene DM na świecie (chociaz moge postawić na równi z USA)
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Archiwalne wypowiedzi Szajby niszczą.
- likipiki
- -#Lord of the flies

a te aktualne nie?Pieczeń rzymska pisze:Archiwalne wypowiedzi Szajby niszczą.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

-
El Dorado
rżniemy psy w odbyty co najwyżej :-)
Te aktualne też, ale nie aż tak bardzo. Mam wręcz wrażenie że przez te półtora roku Szajba się jakby... nie wiem jak to powiedzieć... nieco rozwinął.likipiki pisze:a te aktualne nie?Pieczeń rzymska pisze:Archiwalne wypowiedzi Szajby niszczą.
jak temat sie odkonstarował to moze wspomne ze przyszlo mi slychac ostatnio nieco zapomnianej polskiej black grupy Tenebrosus, robilem porzadki na dysku no i tak dla przypomnienia zapuscilem sobie Lost and Forgotten 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Lost jest nawet OK, poprzednik już mniej
A ktoś najnowszą Mgłę słyszał?
Mowisz o Further down the nest?
Jazz is not dead, it just smells funny.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Taksz pisze:Mowisz o Further down the nest?
Zajebiste polskie Burzum 
jak lubisz poprzedniczki to nie ma opcji bys sie zawiodl.
jak lubisz poprzedniczki to nie ma opcji bys sie zawiodl.
ja tam nie slucham ani black ani death 
ale jest jeden zespol black ktory kopie tylek wszystkim innym
(choc moge sie mylic bo skoro nie slucham to nie znam tez zespolow a moze ktorys jest lepsiejszy:P )
a colepsze nie jest on ani z polski ani skandynawi
grecy z Rotting Christ to wymiot najlepszy z mozliwych
ale to troche poza tematem 
ale jest jeden zespol black ktory kopie tylek wszystkim innym
a colepsze nie jest on ani z polski ani skandynawi
grecy z Rotting Christ to wymiot najlepszy z mozliwych
Tak panzer tylko ten Leviathan pod niebiosa wyslawiamy, a tymczasem do konkurencji wszedl Nĺstrond z naprawde zajebistym Muspellz Synir , Szwecja się broni 
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Przyznam, że przesłuchałem raz i jak narazie nie wywarło na mnie wrażenia
Za dużo Leviathana przesłuchałem
Ale nie mam czasu zagłębiać się bardziej, kiedy takie płyty jak Di6 wychodzą które absorbują dużo uwagi
Ale zapewne jeszcze powalczę
EDIT: Ale apropos Szwecji to ja na Ondskapt czekam 
no i nie ma watpliwosci, ze L>N , ale warta pozycja ze Szwecji tez przyszla. Brak jej troche dynamiki moze, bo ściane robia znakomita.panzerschreck pisze:Za dużo Leviathana przesłuchałem
no nie tylko Ty, wiadomo - to bedzie cos! oczekiwania spore ;]panzerschreck pisze:le apropos Szwecji to ja na Ondskapt czekam
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Ja się w N niezbyt wsłuchałem, ale pierwsze mnie nie zachęciło bo właśnie jak to ująłeś- czegoś brakuje, ale jeszcze nie wiem czegosz pisze:no i nie ma watpliwosci, ze L>N , ale warta pozycja ze Szwecji tez przyszla. Brak jej troche dynamiki moze, bo ściane robia znakomita.panzerschreck pisze:Za dużo Leviathana przesłuchałemno nie tylko Ty, wiadomo - to bedzie cos! oczekiwania spore ;]panzerschreck pisze:le apropos Szwecji to ja na Ondskapt czekam
Co do Ondskapt to zabił mnie news z ich strony: Without our permission, some imbecile have uploaded songs by Ondskapt to "Myspace", we want that account to be removed. We want nothing to do with "Myspace". Delete it!